Τρίτη, 28/01/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: 3η Συνάντηση Εργασίας των εταίρων του Έργου Re.Herb

Στο πλαίσιο του έργου Re.Herb που είναι ενταγμένο στο  πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας « Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013 »,
 η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας που συμμετέχει στο έργο ως εταίρος , διοργάνωσε και φιλοξένησε στην Πρέβεζα, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, την 3η Συνάντηση Εργασίας των εταίρων του Έργου.
 Στη συνάντηση εργασίας παρουσιάστηκε και συζητήθηκε η μέχρι σήμερα πρόοδος του έργου,  τέθηκαν οι επόμενοι στόχοι και αναλύθηκαν οι δράσεις που έχουν προγραμματισθεί να υλοποιηθούν μέχρι το τέλους του έργου.
Το έργο, στοχεύει στην καταγραφή, τεκμηρίωση και ανάδειξη των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και δένδρων που ενδημούν στην περιοχή της δυτικής Ελλάδας και της νότιας Ιταλίας και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 31/10/13.
Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με τη συστηματική και επιστημονική καταγραφή και τεκμηρίωση ιστορικών, λαογραφικών στοιχείων, παραδοσιακών χρήσεων, φαρμακευτικών ιδιοτήτων, μεθόδων παραγωγής, συντήρησης, καθώς και διανομής των προϊόντων αυτών.
Επιπρόσθετα το έργο περιλαμβάνει τη διενέργεια έρευνας για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των καταγεγραμμένων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και δένδρων, προκειμένου να εμπλουτιστεί η παροχή έγκυρων συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους παραγωγούς, τους διανομείς και τους καταναλωτές, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα διεθνούς κατοχύρωσης των παραδοσιακών αγαθών της περιοχής με σημαντικά οφέλη για την εθνική οικονομία
 Χρηματοδοτείται κατά 75% από πόρους της Ε. Ε. ( Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής   Ανάπτυξης) και κατά 25% από εθνικούς πόρους και συμμετέχουν συνολικά πέντε εταίροι:
1) Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Επικεφαλής εταίρος), 2) Επαρχία του Ταράντο Ιταλίας, 3) Περιφέρεια Ηπείρου Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, 4) Ακαδημία Αθηνών – Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας και 5) Πανεπιστήμιο Πατρών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ