ΠΡΕΒΕΖΑ: Στο Μύτικα για τις καταστροφές από την κακοκαιρία ο Αλέκος Καχριμάνης

Τις εργασίες αποκατάστασης των ΧΑΔΑ σε Ηγουμενίτσα και Πέρδικα Π.Ε. Θεσπρωτίας εξέτασε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε επίσκεψη που πραγματοποίησε συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας.

Πρόκειται για δύο από τους συνολικά 38 ΧΑΔΑ  που ανέλαβε να αποκαταστήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά την ένταξή της πρότασής της στο ΕΠ.ΠΕΡ.Α.Α., με συνολικό προϋπολογισμό 2.993.850 ευρώ.
Η πορεία των εργασιών στους ανωτέρω δύο XAΔΑ, που είναι από τους μεγαλύτερους στην Ήπειρο,  είναι σε προχωρημένο στάδιο και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η ολοκλήρωσή τους.
 Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του ο Περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής:
«Σιγά – σιγά κλείνουν οι “πληγές” που υπάρχουν στο Ηπειρωτικό περιβάλλον από τις ανεξέλεγκτες χωματερές. Πρόκειται για μια από τις δράσεις που έχει αναλάβει, σε συνεργασία με τους Δήμους,  η Περιφέρεια για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, που αφορούν εκτός της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, τη λειτουργία των ΧΥΤΑ Ελληνικού και Καρβουναρίου, την προώθηση των Σταθμών Μεταφόρτωσης, την κατασκευή της μονάδας Επεξεργασίας Α.Σ.Α. Το μέγεθος των δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος, ίσως να μη μπορεί να κατανοηθεί σήμερα από τους πολίτες. Ωστόσο η Περιφέρεια Ηπείρου, στον τομέα αυτό είναι από τις πρωτοπόρες στην Ελλάδα, όπως  επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, καθώς δεν περιλαμβάνεται σε εκείνες που απειλούνται με κοινοτικά πρόστιμα εξαιτίας της λειτουργίας Ανεξέλεγκτων χωματερών. Από την πλευρά της η Περιφέρεια θα ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης όλων των χωματερών, ωστόσο πρέπει να υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων από τις κατά τόπους δημοτικές υπηρεσίες, προκειμένου να αποτραπεί η εναπόθεση απορριμμάτων σε άλλες αφύλακτες περιοχές».

Στο Μύτικα Πρέβεζας
Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε επίσης την Τοπική Κοινότητα Μύτικα Πρέβεζας, όπου με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Ν. Ντίτσο και εξέτασαν τρόπους και δυνατότητες παρεμβάσεων για την αποκατάσταση της καθίζησης που σημειώθηκε στην παραλιακή ζώνη, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων του χειμώνα. Οι άμεσες εργασίες που θα γίνουν εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, θα αποφασιστούν σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου και το Δήμο Πρέβεζας και βάσει της μελέτης που θα εκπονηθεί.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites