ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Μάχη για την παραμονή του κτιρίου της Διακλαδικής Λέσχης στις ένοπλες δυνάμεις συνεχίζεται

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦΕΡΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ το οποίο κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Εφ.Ταγματάρχης (ΕΜ) Παναγιώτης Κιούλιας
Ο Γεν.Γραμματέας Εφ. Λοχαγός (ΠΒ) Κωνσταντίνος Σαρηγιάννης
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Πρέβεζας στη  συνεδρίαση του την 29-03-2013 αφού έλαβε υπόψη του:
1.      Τις διάφορες ανακοινώσεις και σχόλια σε κάποιες ιστοσελίδες σχετικά με την μη λειτουργία της Διακλαδικής Λέσχης των Ενόπλων Δυνάμεων Πρέβεζας, καθώς και τη διοικητική αποβολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  από το Δημόσιο κτίσμα,(ΛΑΦΠ), που έγινε από την Κτηματική Υπηρεσία Πρέβεζας.

2.      Την υπ΄ αριθμ. Σ 7345/1307/1967 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία παραχωρήθηκε το Δημόσιο κτίσμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  να συνεχίσει να λειτουργεί σε αυτό, η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πρέβεζας, η οποία σε αυτό το κτίσμα λειτουργούσε και πριν από το έτος 1963.
3.      Ότι το Δημόσιο κτίσμα δεν κατέχεται παράνομα, γιατί το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανήκουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
4.      Ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι αρμόδιο ανάλογα των υπηρεσιακών του αναγκών για το κλείσιμο ή τη λειτουργία κάποιας οργανικής του Μονάδας.
5.      Την υπ΄ αρίθ. Φ. 913.1/297/251214/Σ.3174/01Νοε2011 απόφαση του ΓΕΣ/ ΔΥΠΟ  που έγινε η διάθεση στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας του εν λόγω Δημοσίου κτίσματος, (και στη συνέχεια στην 131 Σμηναρχία Μάχης), για την  λειτουργία της Διακλαδικής Λέσχης των Ενόπλων Δυνάμεων Πρέβεζας.
6.      Ότι η 131 Σμηναρχία Μάχης, Μονάδα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας,  απέχει περίπου πέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Πρέβεζας και το 70% του υπηρετούντος προσωπικού σε αυτή διαμένει στην πόλη της Πρέβεζας.
7.      Ότι και σήμερα πληρούνται πλήρως οι όροι της αρχικής παραχώρησης του Δημοσίου κτίσματος στο  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, (δεν επέρχεται καμία μεταβολή των όρων χρήσης του), γιατί μερικώς λειτουργεί και θα λειτουργήσει σαν Διακλαδική Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων Πρέβεζας.
8.      Ότι για Λέσχη Αξιωματικών είναι ο αρχικός σχεδιασμός η κατασκευή και η λειτουργικότητα του εν λόγω Δημοσίου κτίσματος, το οποίο μάλιστα λειτουργούσε σαν Λέσχη Αξιωματικών και πριν από το έτος 1963.
9.      Ότι στην πόλη της Πρέβεζας δεν υπάρχει άλλο κτίριο, (Στρατιωτικό ή Δημόσιο), που να πληροί τους όρους (λειτουργικότητας, υγιεινής κ.λ.π.), για τις ανάγκες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για να  στεγάσει  τη Διακλαδική Λέσχη των Ενόπλων Δυνάμεων Πρέβεζας.
10.  Την απόφαση του κυρίου Υπουργού Εθνικής Άμυνας, λόγω της οικονομικής κρίσης, να σιτίζονται στις στρατιωτικές  Λέσχες οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο Νομό.
11.  Ότι και οι καταστηματάρχες, (μανάβηδες, παντοπώλες, κρεοπώλες, ιχθυοπώλες, αρτοποιοί), της Πρέβεζας επιθυμούν την λειτουργία της Διακλαδικής Λέσχης των Ενόπλων Δυνάμεων για την διάθεση-πώληση των αγαθών τους.
12.  Την επιθυμία και την αγωνία των συναδέλφων εν ενεργεία αξιωματικών των υπηρετούντων στην 131 Σμηναρχία Μάχης καθώς και των αναπληρωτών καθηγητών που υπηρετούν στο Νομό, οι οποίοι λόγω οικονομικής κρίσης, αναμένουν πότε θα λειτουργήσει η Διακλαδική Λέσχη για να μπορούν να σιτίζονται.
Αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα.

1.   Ταυτίζεται απόλυτα με την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την
 λειτουργία της Διακλαδικής Λέσχης των Ενόπλων Δυνάμεων Πρέβεζας στο εν λόγω Δημόσιο κτίσμα, όπως και προγενέστερα.
2.   Είναι κάθετα αντίθετο για οποιαδήποτε άλλη χρήση του εν λόγου κτίσματος.
3.   Τάσσεται αλληλέγγυο στους συναδέλφους  αξιωματικούς (εν ενεργεία, εν   αποστρατεία, εφέδρους) και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επιθυμούν και αναμένουν το γρηγορότερο την λειτουργία της Διακλαδικής Λέσχης των Ενόπλων Δυνάμεων.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites