Τρίτη, 11/08/2020

ΗΠΕΙΡΟΣ: Έκτακτη χρηματοδότηση για τις ζημιές από την κακοκαιρία ζητά ο Καχριμάνης

Ο περιφερειάρχης Α. Καχριμάνης ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση από το αρμόδιο Υπουργείο, για την αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων, όπως καθιζήσεις στο οδόστρωμα, ζημιές σε σπίτια, πτώσεις βράχων υπερχειλίσεις χειμάρρων και ρεμάτων που δημιούργησαν οι ισχυρές καταιγίδες και οι άνεμοι.

Ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης σε δηλώσεις του είπε ότι, «είναι τέτοιες οι καταστροφές που δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε πλέον από τους πόρους μας».
Παρέθεσε δε το μακρύ κατάλογο των ζημιών και πρόσθεσε ότι μηχανήματα της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων εργάζονται από τη νύχτα για τον καθαρισμό των δρόμων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία οι καταστροφές καταγράφονται:
-Στην περιοχή Κόνιτσας, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις στις οδούς προς τα χωριά Δίστρατο, Πάδες, Αγία Παρασκευή, Αμάραντο και στο 80ο χλμ της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης.
-Στην περιοχή Ζαγορίου, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης έγιναν κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο προς το Βρυσοχώρι, τη Λάιστα, το Ελατοχώρι και το Γρεβενίτι.
Επίσης μεγάλη κατολίσθηση έχει σημειωθεί στην περιοχή «Σάρα» της Μηλιάς Μετσόβου, ενώ τα ενεργά κατολισθητικά φαινόμενα σε Μέτσοβο και Ανήλιο, παρακολουθούνται από το ΙΓΜΕ.
Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στην περιοχή Τζουμέρκων από μεγάλες κατολισθήσεις στο «Μαυρολάγκαδο» και στην επαρχιακή οδό Προσήλιο – Παλαιοχώρι- Συρράκου, ενώ στην Πλατανούσα ισχυροί άνεμοι «άρπαξαν» στέγες από τρία σπίτια, από υπερχείλιση χειμάρρου πλημμύρισε ένα άλλο σπίτι, ενώ προβλήματα εντοπίστηκαν και στη γέφυρα προς την Άρτα.
Μεγάλα είναι τα προβλήματα, που εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας. Συγκεκριμένα μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε μεταξύ Σκούπας – Δαφνωτής, στη Ροδαυγή, καθώς και στις περιοχές, Γέφυρα Τζαρή, Ραδοβιζίου, Μηλιανά, Γρέβια, Αστροχώρι, Καλλονή και Κυψέλη.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης τεράστια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στον Μύτικα Πρέβεζας μέχρι τη Λυγιά και σε όλη την παραλιακή οδό, ως επίσης και στις περιοχές Φιλιατών και Σουλίου.
newsbomb.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ