ΠΡΕΒΕΖΑ: Προβληματισμός στα τοπικά καταστήματα από την ανύπαρκτη αγοραστική κίνηση στις εκπτώσεις

Χωρίς να αφήσει  χαμόγελα στον εμπορικό κόσμο ολοκληρώθηκε η επίσημη περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, καθώς για άλλη μια φορά οι καταστηματάρχες είδαν   τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα σε σύγκριση με τις περσινές εκπτώσεις, παρά τις προσπάθειες που έκαναν με μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων να προσελκύσουν τα ισχνά εισοδήματα των καταναλωτών.
Αποδεικνύοντας περίτρανα στην πράξη το ρητό «έλλειψης χρημάτων στάσης εμπορίου». Η κατάσταση στο λιανεμπόριο είναι απελπιστική και πολλές είναι οι μικρές επιχειρήσεις που ήδη έχουν κλείσει ενώ μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων κλείνουν καταστήματα. Το πρόβλημα ρευστότητας εντείνεται και από το αίτημα των προμηθευτών για εξόφληση μετρητοίς στις παραγγελίες. «Τέρμα πλέον οι επιταγές» προσθέτουν οι έμποροι. Την ίδια στιγμή προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες  οι έμποροι παγιώνουν τις προσφορές στο σύνολο σχεδόν των προϊόντων που διαθέτουν προς πώληση.Υποτονική χαρακτήρισε την κίνηση ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας  Τάσος Κοντομίχης και ανέφερε ότι εκείνο που πρέπει ο κόσμος να καταλάβει, είναι ότι ενέργειες όπως οι εκπτώσεις και οι προσφορές, δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα, διότι η μείωση που υπάρχει στην αγοραστική δύναμη δεν θα φέρει τίποτα άλλο παρά το λουκέτο στα καταστήματα. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν μπορεί κανείς να περιμένει άσπρη μέρα από τα  μέτρα που εφαρμόζονται, ενώ  πρόσθεσε ότι για να μην κλείσουν τα καταστήματα   απαιτείται αγώνας  ενάντια σε αυτή την πολιτική σε συμπαράταξη με τους εργαζόμενους και τα λαΐκά  στρώματα που βάλλονται. Απαντώντας στο ερώτημα για τις συζητήσεις που γίνονται από τον νέο Εμπορικό σύλλογο  του ιστορικού κέντρου για επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων και κυριακάτικη λειτουργία τους ο κ. Κοντομίχης σημείωσε ότι αυτές οι ενέργειες που προωθούν το άνοιγμα των καταστημάτων, κάνουν φανερό ποιες πολιτικές βρίσκονται από πίσω και τόνισε ότι οι κινήσεις αυτές στην ουσία δεν ωφελούν τα μικρομάγαζα και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στα καταστήματα, αλλά  αντιθέτως θα μεγαλώσει τα λειτουργικά τους έξοδα.  Σύμφωνα με τον ίδιο εκείνο που λείπει στον κόσμο σήμερα δεν είναι οι ώρες για να κάνει τα ψώνια του, αλλά πως θα αναπληρωθεί η απώλεια του εισοδήματος των καταναλωτών.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites