Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα καταστήματα μαζικής εστίασης και οι επιχειρηματίες του κλάδου επισημαίνουν ότι επείγει η επαναφορά του χαμηλότερου συντελεστή, καθώς έχει συρρικνωθεί δραματικά η κίνηση στο έτοιμο φαγητό.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας Σπύρο Κόκκαλη, «η ύφεση σε συνδυασμό με τα μέτρα που εφαρμόζονται έχει φέρει τους επαγγελματίες στα πρόθυρα της διάλυσης». Για πτώση του τζίρου που φτάνει ακόμη και το 50% μιλούν ιδιοκτήτες Fast Food στην Πρέβεζα, εξηγώντας πως σχεδόν όλοι έχουν περιορίσει την κατανάλωση. αφού το εισόδημα τους δεν τους επιτρέπει περιττές σπατάλες. Στην Πρέβεζα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καταστημάτων μαζικής εστίασης που συνεχίζουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους έχουν ήδη ζητήσει μείωση ενοικίου, προχώρησαν σε μείωση προσωπικού και έχουν μετατρέψει τις επιχειρήσεις τους σε οικογενειακές για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα έξοδα. Oι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης ζητούν τη μείωση του ΦΠΑ προκειμένου να τονωθεί η αγορά.