ΠΡΕΒΕΖΑ: Στο επίκεντρο των συζητήσεων ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων της Ηπείρου, βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της συνεδρίασης  του δημοτικού συμβουλίου,  όπου ο  Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και Δήμαρχος Πάργας κ. Αθ. Λιόλιος αναφέρθηκε στην ανάγκη να παρθούν άμεσες και γενναίες αποφάσεις προκειμένου να προχωρήσει, όσο το δυνατόν συντομότερα.
Ο κ. Λιόλιος έκανε αναλυτική αναφορά στο θέμα και επεσήμανε  πως ο περιφερειακός σχεδιασμός περιλαμβάνει τη λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο δήμο Δωδώνης καθώς και τη λειτουργία σταθμών μεταφόρτωσης στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως ο σχεδιασμός θα πρέπει να υλοποιηθεί μέσα στο 2013, διότι από το 2014 τα πρόστιμα θα είναι δυσθεώρητα. Όσον αφορά τα οικονομικά έχει ήδη αποφασιστεί το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων να επιμερίζεται ισόποσα σε όλους, ανεξάρτητα την απόσταση από το εργοστάσιο επεξεργασίας, με το κόστος λειτουργίας του εργοστασίου να κυμαίνεται περίπου στα 80 με 100 ευρώ τον τόνο.Την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του δρόμου Λούρος-Τύρια προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΥ επισήμανε ο κ. Παύλος Σαραμπασίνας. Για  συνειδητή επιλογή ως προς τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος, η οποία οδηγεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τσοβίλης, ενώ τη  σημασία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης το οποίο θα οδηγήσει και στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων επισήμανε ο κ. Νίτσας. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ευχαρίστησε τον κ. Λιόλιο για την παρουσία του και επισήμανε ότι μπροστά στις νέες εξελίξεις η δημοτική αρχή θα είναι ενήμερη και θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδρίασε η ΔΕΕΠ Πρέβεζας

01/06/2023, 1:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θεματική ξενάγηση για την διεθνή Ημέρα Μουσείων στην λαογραφική συλλογή «Γεωργίου Γιάννου»

01/06/2023, 1:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Προσλήψεις στο Δήμο Πρέβεζας

01/06/2023, 1:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος

01/06/2023, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Λιμάνι της Πρέβεζας πέφτουν όλα τα λύματα της πόλης! Έκτακτη ανάγκη στο αντλιοστάσιο του Βιολογικού καθαρισμού

01/06/2023, 12:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακατάλληλο προς ανθρώπινη κατανάλωση το νερό σε 10 κοινότητες του δήμου Πρέβεζας

01/06/2023, 12:04 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η μεγάλη επιτυχία «Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού» με τον Πάνο Βλάχο έρχεται!

01/06/2023, 11:34 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

01/06/2023, 11:28 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites