Με καλό μάτι βλέπουν οι Δήμαρχοι της Πρέβεζας την μετάθεση των Δημοτικών εκλογών

Θετικά  βλέπουν   το ενδεχόμενο  μετάθεσης των δημοτικών εκλογών οι δήμαρχοι Πρέβεζας Πάργας και Ζηρού. Με δηλώσεις τους στη Δημοτική Ραδιοφωνία οι κ.κ  Χρήστος Μπάΐλης,  Αθανάσιος Λιόλιος  και Δημήτρης Γιολδάσης αναφέρθηκαν  στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της  οικονομικής κρίσης και τόνισαν ότι  η υλοποίηση του «Καλλικράτη» ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης χαρακτηρίζει λογικό το ενδεχόμενο μετάθεσης των εκλογών, αφού όπως είπε η νέα δημοτική αρχή ήρθε «αντιμέτωπη» με μια νέα διοικητική μεταρρύθμιση η οποία αλλάζει την τοπική αυτοδιοίκηση.  Ο κ. Μπαΐλης αναφέρθηκε ακόμα και στην κυβερνητική πολιτική αστάθεια των τελευταίων ετών και ανέφερε τις αρνητικές συνέπειες λόγων των αλλαγών των κυβερνήσεων. Ο ίδιος τόνισε ότι οι δήμοι τα δύο αυτά χρόνια έδιναν αγώνα για την επιβίωσή τους και ο χρόνος ήταν ελάχιστος για να κριθεί το έργο τους. Θα μπορούσε να ξεκινήσει από αυτή την θητεία η πενταετία, σημείωσε ο κ. Μπαΐλης και τόνισε ότι με την εμπειρία που ήδη διαθέτουν οι δημοτικές αρχές θα υπάρχει καλύτερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ αλλά και θα μπουν οι βάσεις για νέα ισχυρή αυτοδιοίκηση. Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αθανάσιος Λιόλιος χαρακτήρισε επιβεβλημένη την προσαρμογή γιατί όπως είπε οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές ήρθαν αντιμέτωπες με τρία πολύ βαριά μνημόνια και δεν είχαν τις ευκαιρίες να κάνουν όσα θα ήθελαν. Απαιτείται η απαραίτητη πίστωση χρόνου για να υλοποιηθούν οι στόχοι, συμπλήρωσε ο κ. Λιόλιος. Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Δημήτρης Γιολδάσης υποστήριξε ότι παράταση της θητείας στηρίζεται σε συγκεκριμένες λογικές και τόνισε ότι μέχρι να συσταθούν οι νέοι καλλικρατικοί δήμοι και πριν ολοκληρώσουν το έργο τους θα πρέπει να πάνε σε εκλογές. Ο ίδιος ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές και τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι η αναπτυξιακή πορεία των δήμων.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ηλέκτρα του Σοφοκλή : Την Τετάρτη 26  Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης στην Πρέβεζα

29/05/2023, 3:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εγκαινιάζεται το Σάββατο η Παιδική – Εφηβική βιβλιοθήκη του Δήμου Πρέβεζας

29/05/2023, 3:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας παραδίδει το νέο Κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Καναλίου

29/05/2023, 3:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα τιμήσει την ομάδα του Φιλαθλητικού Πρέβεζας

29/05/2023, 12:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο συντήρησης και αποκατάστασης του καθολικού της Ιεράς Μονής Αβάσσου.

29/05/2023, 12:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πιο δυνατό από ποτέ το Preveza Jazz Festival γιόρτασε τα 21α γενέθλιά του συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις του

29/05/2023, 12:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εργασίες αποκατάστασης στον κόμβο Παντοκράτορα Πρέβεζας 

29/05/2023, 11:02 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Σήμερα η παρουσίαση της μελέτης για το λιμάνι Πάργας – Ξεκινά διαβούλευση από τον Δήμο

29/05/2023, 10:44 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites