Τρίτη, 22/10/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εγκαίνια για την Έκθεση του Δήμου και 8ης μεραρχίας Ηπείρου στην Οικία Αθανασιάδη

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη ο οποίος έκοψε και την κορδέλα τελέσθηκαν χθες λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ τα εγκαίνια της Έκθεσης “Οι ζωγράφοι των Βαλκανικών Πολέμων 1912 – 1913″ & «Η απελευθέρωση της Ηπείρου 1912 – 1913» που διοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας  σε  συνεργασία με την 8η μεραρχία Ηπείρου.
Στα εγκαίνια της οικίας Αθανασιάδη με τη νέα του χρήση, αλλά και της έκθεσης  ζωγραφικής και φωτογραφίας  μετά τον Αγιασμό που τελέστηκε ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους συντελεστές και σε όσους συνέβαλαν να έρθει η μοναδική αυτή έκθεση στην Πρέβεζα και τόνισε ότι τόσο η μνήμη όσο και το μέλλον είναι κοινά για όλους. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο διοικητής της 8ης Μεραρχίας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Τσαγγαράς αναφέρθηκε στους Βαλκανικούς πολέμους οι οποίοι όπως είπε «αποτελούν ιστορικό ορόσημο της νεότερης ιστορίας μας και μια από τις μεγαλύτερες εξάρσεις του Έθνους». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έκθεση καθώς  στα έργα του Κενάν Μεσαρέ που εκτίθενται τα οποία κρίνονται ως ιδιαίτερης ιστορικής αξίας και σπουδαιότητας και προέρχονται από: τη συλλογή του Στρατιωτικού  Μουσείου  Α’ Βαλκανικού Πολέμου «Χάνι Εμίν Αγά». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι αύριο Τετάρτη και  θα λειτουργεί 9 με 1 και 6 με 8:30 το βράδυ
Δείτε . . . όσο μπορείτε το Βίντεο της εκδήλωσης αφού κάποιος είχε τσακωθεί με τα φώτα όπως θα καταλάβετε και εσείς . . .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ