Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας: ”Δεν υπάρχει χρόνος για επανάπαυση ”

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 18 Ιανουαρίου 2012.

 1.Τα οργανογράμματα των νοσοκομείων και των συγχωνευόμενων νοσοκομείων  που δίνονται αυτό τον καιρό στη δημοσιότητα καταγράφουν και επίσημα την πολιτική της συρρίκνωσης του ΕΣΥ, των κλινικών του, των δομών του, καθώς  και της υποστελέχωσής του. Αποτελούν υλοποίηση μνημονιακών επιταγών που ξεκίνησαν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ιδιαίτερα επί υπουργίας  Λοβέρδου (μείωση των νοσηλευτικών κλινών των Νοσοκομείων κατά 11.000 και συγχώνευση- κλείσιμο 660 Τμημάτων και Κλινικών ) και εντάσσονται στις γενικότερες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις με στόχο την πλήρη συρρίκνωση των δομών και υπηρεσιών του δημόσιου τομέα υγείας, την παραχώρηση  και άλλων υποστηρικτικών  υπηρεσιών των νοσοκομείων (προμήθειες)  στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους και την δημιουργία συνθηκών (κενό αντιστοίχων  υπηρεσιών υγείας) ώστε να αναπτυχθούν οι δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα υγείας και ιδιαίτερα των μεγάλων επιχειρήσεων του χώρου.
Ήδη μέσα από αυτό το πρώτο  κύμα  συγχωνεύσεων –καταργήσεων και υιοθέτησης νέων οργανογραμμάτων,  μια σειρά από νοσοκομεία της χώρας (περίπου 50) χάνουν την αυτοτέλειά τους και μετατρέπονται σε απλά κτηριακά παραρτήματα .
Ταυτόχρονα από πλευράς περιεχομένου τα νέα οργανογράμματα αποτελούν μνημεία προχειρότητας , πραγματικά γονατογραφήματα  αλλά και αποτελέσματα  ιδιοτελών παρεμβάσεων.

Στόχος της συγκυβέρνησης το επόμενο διάστημα είναι, μέσα από τις περιβόητες «αξιολογήσεις»  δομών , υπηρεσιών και προσωπικού , να περάσει  σε ένα ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ –ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ νοσηλευτικών μονάδων , τμημάτων , καθώς και μετακινήσεων και  απολύσεων προσωπικού , παραχώρησης και άλλων υπηρεσιών ( αυτή τη φορά κλινικών τομέων ) στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας όχι μόνο δεν δίνει προοπτική στο νοσοκομείο , όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται  στις σημερινές ανάγκες περίθαλψης  του πληθυσμού της περιοχής μας, αλλά οδηγεί το νοσοκομείο πιο πίσω και από τα προβλεπόμενα προηγούμενων  δεκαετιών και καθώς τα δημοσιευόμενα  αυτή την περίοδο οργανογράμματα των νοσοκομείων είναι μεταβατικά, σηματοδοτεί  και τυπικά την έναρξη της διαδικασίας ΒΑΘΕΙΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ σα μονάδα δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Προβλέπει μείωση των οργανικών θέσεων  προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου , καταργεί τμήματα, αφαιρεί ιατρικές ειδικότητες, εξαφανίζει τις δομές Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου. Και όλα αυτά όταν ο πληθυσμός της περιοχής μας τα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε.

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ  του νέου οργανογράμματος του Νοσοκομείου Πρέβεζας..

Τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων  και βεβαίως του νοσοκομείου μας  πρέπει να λαμβάνουν υπόψη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τις κοινωνικές και λαϊκές  ανάγκες σε υπηρεσίες περίθαλψης σε κάθε περιοχή   και την εύκολη και  ισότιμη πρόσβαση  όλων των πολιτών σε ολοκληρωμένες, δωρεάν,   ποιοτικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας,  Δευτεροβάθμιας,  Τριτοβάθμιας και Εξειδικευμένης περίθαλψης καθώς και αποκατάστασης υγείας. Αυτό  στη δική μας περιοχή απαιτεί  και προϋποθέτει αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας σαν δημόσια  μονάδα δευτεροβάθμιας περίθαλψης (με νέες θέσεις  και προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, ανάπτυξη νέων τμημάτων, ενδυνάμωση των ήδη υπαρχόντων, γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό) και όχι  υποβάθμιση όπως είναι η κυβερνητική κατεύθυνση.

2. Βαθαίνει η εμπορευματοποίηση στο χώρο της υγείας και τα  Δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν  πια ως επιχειρήσεις .
Το κόστος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  των ασφαλισμένων μετακυλύεται μέσω και των ποικίλων χαρατσιών και συμμετοχών αλλά και της χρεοκοπίας του ΕΟΠΥΥ στις τσέπες των εξαθλιωμένων ασθενών, την ώρα που ήδη έχουν πληρώσει  ακριβά  όλες τις υπηρεσίες υγείας μέσω της φορολογίας τους και των ασφαλιστικών εισφορών τους.
Για τους ανασφάλιστους –ανέργους οι υπηρεσίες Υγείας  είναι απροσπέλαστες. Κάτω από την ταχύτατη διόγκωση του προβλήματος αλλά και την πίεση των κινημάτων η κυβέρνηση δηλώνει ότι  προτίθεται να λάβει κάποια μέτρα, όπως τη χορήγηση ενός «κουπονιού» παροχής υπηρεσιών υγείας στους ανασφάλιστους, χωρίς μέχρι στιγμής να ξεκαθαριστεί τι υπηρεσίες θα καλύπτει  αυτο, αλλά και ο αριθμός πολιτών που θα αφορά είναι πολύ μικρός σε σχέση με τους έχοντες ανάγκη .
Από 1/1/2014  νέο χαράτσι μεταξύ άλλων περιμένει τους πολίτες που κάνουν χρήση της νοσοκομειακής περίθαλψης, καθώς   θα επιβάλλεται εισιτήριο  25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα Νοσοκομεία, μέτρο που παρεμποδίζει τη νοσηλεία του λαού, μέτρο που θα αυξήσει τις απώλειες ανθρώπινων ζωών.
Ταυτόχρονα για κάθε εκτέλεση συνταγής ο ασθενής θα καταβάλει χαράτσι ενός ευρώ .

3. Τα κονδύλια αποζημίωσης των εφημεριών των γιατρών και της νυχτερινής εργασίας, καθώς και της εργασίας κατά τις Κυριακές και αργίες, του μη ιατρικού προσωπικού «σφαγιάζονται» κυριολεκτικά μετά και την κατακρεούργηση των μισθών) , οδηγώντας τη λειτουργία των τμημάτων και κλινικών σε απρόβλεπτες καταστάσεις .

4.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ.
Είμαστε σε ανοικτή σύγκρουση με αυτή τη πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ. Δεν θα επιτρέψουμε στο όνομα της αποπληρωμής του τοκογλυφικού χρέους και των μνημονίων να λεηλατηθούν και να ισοπεδωθούν οι ζωές  μας.

 Γι αυτό αποφασίζουμε.

α. Καλούμε σε σύσκεψη  την Επιτροπή Αγώνα Πρέβεζας για την Υγεία με στόχο
• τη συνδιαμόρφωση κειμένου που θα απαιτεί τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους και την αναβάθμιση του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας του νομού μας και  τη συλλογή υπογραφών  κάτω από αυτό,  από όλους τους κατοίκους του νομού μας. Το κείμενο με τις υπογραφές θα παραδοθεί στην πολιτική ηγεσία και σε όλους τους εμπλεκόμενους.
• το προγραμματισμό άμεσων νέων δράσεων για την υγεία και περίθαλψη στο νομό μας.

β. Παίρνουμε  άμεσα πρωτοβουλίες για συντονισμό της δράσης μας μαζί με αλλά σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής μας.

γ. Θα συμμετάσχουμε σε κάθε προσπάθεια συντονισμού της δράσης των εργαζόμενων και των σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην περιοχή μας.

δ. Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία  στις 31 Ιανουαρίου και με κάθοδό μας στην Αθήνα   στο συλλαλητήριο  που θα γίνει  το μεσημέρι της ίδιας μέρας

• ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ  των πρόσφατα εκδοθέντων  οργανογραμμάτων  και του νέου οργανογράμματος του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Καμιά συγχώνευση κατάργηση νοσηλευτικής μονάδας. Τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων  πρέπει να λαμβάνουν υπόψη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τις κοινωνικές και λαϊκές  ανάγκες σε υπηρεσίες περίθαλψης  και την εύκολη και  ισότιμη πρόσβαση  όλων των πολιτών σε δωρεάν, ποιοτικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας,  Δευτεροβάθμιας,  Τριτοβάθμιας και Εξειδικευμένης περίθαλψης καθώς και αποκατάστασης υγείας
• Δεν αποδεχόμαστε συρρίκνωση θέσεων προσωπικού , κατάργηση υπηρεσιών, τμημάτων και  κλινών του Νοσοκομείου μας.
• Κανένας εργαζόμενος σε διαθεσιμότητα ή απόλυση
• Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού τώρα
• Άμεση και γενναία χρηματοδότηση των νοσοκομείων και του νοσοκομείου μας από τον κρατικό προϋπολογισμό
• Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους χωρίς χαράτσια και επιβαρύνσεις . Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας από όλους .
• Άμεσα μέτρα για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες υγείας  από τους ανασφάλιστους-ανέργους και φτωχούς συμπολίτες μας
• Αυξήσεις στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια από αυτούς.
• Διαγραφή του χρέους-κατάργηση των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων. Ρήξη με ΕΕ-ΔΝΤ. Έξω η τρόικα από την Ελλάδα. Ανατροπή της πολιτικής συγκυβέρνησης –τρόικας και αυτών που την υπηρετούν.

                                  Η Γενική Συνέλευση
           του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites