Ο ”άγνωστος” Μάνος Λοϊζος

Μια νέα βιογραφία ρίχνει φως στο προφίλ του μεγάλου μας δημιουργού Μάνου Λοϊζου. Ποιος γνωρίζει ότι υπήρξε φοιτητής στη Φαρμακευτική και στη συνέχεια στη σχολή Βακαλό;

Ο σπουδαίος συνθέτης σχεδιάζε καρτούν για σοαφημιστικά σποτ που προβάλλονταν στους κινηματογράφους κατά την έναρξη και τα διαλείμματα των ταινιών.

Ο Θανάσης Συλιβός επιμελήθηκε μια βιογραφία που περικλείει μαρτυρίες και ντοκουμέντα και φωτίζει τον Μάνο Λοϊζο ως δημιουργό και άνθρωπο.

Ο ίδιος ήταν ψείρας στη δουλειά του και σχολαστικός, όπως θυμάται ο Λευτέρης Παπαδόπουλος που μαζί έγραψαν δεκάδες επιτυχίες – και συχνά επινοούσε κόλπα για τις ηχογραφήσεις στο στουντιο.

Μάλιστα, ο Μάκης Μάτσας αφηγείται την ιστορία της ηχογράφησης του “Λιόντα”, που αποτυπώνει την τελειομανία και την ευρηματικότητα του Λοϊζου: Έβαζε εφημερίδες μέσα στο πιάνο για να αλλοιώσει τον ήχο του και να έχει αυτό το αποτέλεσμα, πειραματιζόταν με τις θέσεις του κάθε μικροφώνου έτσι ώστε καθένα να παίρνει την ηχώ κάποιου άλλου”.

Πηγή: Τα νέα


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

Συναυλία από τμήματα Μουσικής του Δήμου Πάργας

28/06/2023, 5:59 μμ

Uncategorized

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο Αντώνης Μπέζας

11/06/2023, 11:11 μμ

Uncategorized

Online Dating Safety and How to Recognize Red Flags

14/02/2023, 11:02 μμ

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites