Σάββατο, 21/09/2019

Η συγκλονιστική φωτογραφία μετανάστη στην Κόρινθο

Ο ιταλός φωτογράφος Αλεσάντρο Πένσο τράβηξε μία από τις εμβληματικές φωτογραφίες ρατσιστικής βίας στη χώρα μας, καθώς ο φακός του «συνέλαβε» ένα αυτοκίνητο στην περιοχή της Κορίνθου χτυπά έναν έφηβο από το Μαρόκο.

Για τη σειρά φωτογραφιών που τράβηξε στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στην Κόρινθο, αποτυπώνοντας με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την σκληρή καθημερινότητα των μεταναστών στην Ελλάδα, ο κ. Πένσο βραβεύτηκε πρόσφατα με το διεθνές βραβείο Terry O’Neill.

Ο  φωτογράφος, μιλώντας στον Guardian για το περιστατικό με τον μικρό Μαροκινό, τονίζει χαρακτηριστικά: «Πήγα να τον δω στο νοσοκομείο. Μαζί του είχε ένα έγγραφο από την αστυνομία που τον ενημέρωνε πως έπρεπε να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα σε 15 μέρες».
Ο Μουσταφά Ελ Μουζνταχίρ ήταν ένας από την ομάδα νεαρών μεταναστών που φωτογράφισε ο κ. Πένσο στην Κόρινθο το 2012 για τη σειρά του «Στέρηση της Εφηβείας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι κριτές του διαγωνισμού κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η σειρά φωτογραφιών του Αλεσάντρο Πένσο «συλλαμβάνουν» το κενό στο οποίο ζουν οι μετανάστες, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον με ασφάλεια.

Η Κόρινθος, όπως αναφέρει ο Guardian, «είναι μία πόλη όπου συρρέουν νεαροί από όλη την Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία με την ελπίδα να επιβιβαστούν σε κάποιο φορτηγό που θα τους μεταφέρει σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα».

http://newpost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ