Σάββατο, 21/09/2019

Ανοικτά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές

Την κατάθεση νομοσχεδίου το οποίο θα επιτρέπει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου προωθεί η κυβέρνηση όπως τονίστηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους του λιανεμπορίου…

Στη διάρκεια της συνάντησης ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης συζήτησε με τους φορείς τον εν λόγω ζήτημα, και σύμφωνα με πληροφορίες εισέπραξε αντιδράσεις τόσο από τους εκπροσώπους του λιανεμπορίου όσο και από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης τόνισε ότι η κυβέρνηση «στην προσπάθεια να καταπολεμήσει λουκέτα και ανεργία, κατέθεσε πρόταση για πιο σύγχρονη λειτουργία αγοράς, στο πλαίσιο του νέου αγορανομικού κώδικα που ετοιμάζεται». Το νομοσχέδιο προωθείται άμεσα και όπως είπε ο κ.Σκορδάς «συζητήσαμε με τους φορείς, θα συζητήσουμε με τα κόμματα και μετά θα έρθει ο νόμος στη Βουλή».
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τα εμπλεκόμενα μέρη πρότειναν μια συμβιβαστική λύση και συγκεκριμένα να ισχύσει μια δοκιμαστική περίοδος εφαρμογής του μέτρου, πιθανώς έως τον Οκτώβριο, λύση η οποία δεν η οποία όμως απορρίφθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων κ. Ασημακόπουλος έκανε λόγο για καταστροφικό μέτρο. «Οι επιπτώσεις από το Μνημόνιο είναι συχνά μικρότερες από τις λάθος πολιτικές της κυβέρνησης, που δεν επιβάλλονται καν από το μνημόνιο. Το 2013, το πρώτο λάθος έγινε με το νέο φορολογικό που θα εξαρθρώσει την μεσαία παραγωγική τάξη. Το δεύτερο λάθος γίνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, που ετοιμάζεται να προχωρήσει στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές όλο το χρόνο».
Επίσης, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ.Βασιλόπουλος που μετείχε στη σύσκεψη τόνισε ότι όλες οι ενώσεις εργοδοτών και εργαζομένων συμφωνούν ότι αν το μέτρο εφαρμοστεί «θα φέρει μόνο καταστροφή , θα φέρει κλείσιμο επιχειρήσεων και συσσώρευση σε 4-5 πολυεθνικές εμπορίου».
kafeneio-gr.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ