Δευτέρα, 25/05/2020

Το Doodle μας λέει… παραμύθια

Το σημερινό Doodle, της γνωστής μηχανής αναζήτησης, είναι αφιερωμένο στους Γερμανούς παραμυθάδες, τους αδελφούς Γκριμ.
Έχουν συμπληρωθεί 200 χρόνια από την πρώτη έκδοση των παραμυθιών τους.
Ποιος δεν γνωρίζει την Κοκκινοσκουφίτσα; Τη Χιονάτη και τους επτά νάνους, τον Χάνσελ και την Γκρέτελ; Την μακρομαλλούσσα πριγκίπισσα Ραπουνζέλ; Όλα τα προαναφερθέντα παραμύθια, μαζί με την Ωραία Κοιμωμένη και τόσα άλλα πασίγνωστα παραμύθια έχουν την υπογραφή των αδελφών Γκριμ.
Οι αδελφοί Γιάκομπ και Βίλχελμ Καρλ Γκριμ ήταν δύο ιδιαίτερα δημοφιλείς συλλέκτες παραδοσιακών παραμυθιών που γεννήθηκαν στις 4 Ιανουαρίου του 1785 και στις 24 Φεβρουαρίου του 1786 αντίστοιχα στο Χάναου της Γερμανίας.

Οι Γκριμ ήταν συγγραφείς και συλλέκτες παραδοσιακών παραμυθιών, στα οποία ο Βίλχελμ Καρλ Γκριμ έδωσε λογοτεχνική μορφή και τα προσάρμοσε για παιδιά. Άρχισαν να συλλέγουν παραμύθια γύρω στο 1807.

Τον πρώτο τόμο παραμυθιών τον εξέδωσαν το 1812. Ο τόμος, με το όνομα «Παιδικά και Οικογενειακά Παραμύθια», περιείχε 86 ιστορίες. Ακολούθησαν άλλες 70 ιστορίες σε ένα δεύτερο τόμο, που εκδόθηκε το 1814. Μέχρι το 1857 επτά εκδόσεις των παραμυθιών είχαν εκδοθεί και περιείχαν συνολικά 211 παραμύθια.

Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν γνωστά παραμύθια όπως η Κοκκινοσκουφίτσα, Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, Ο Βασιλιάς Βάτραχος, Κουτσοκαλιγέρης, Χάνσελ και Γκρέτελ, Ραπουνζέλ, Ο γενναίος ραφτάκος, Η Ωραία Κοιμωμένη, Σταχτοπούτα, Ο λύκος και τα εφτά κατσικάκια, Αδελφός και Αδελφή και άλλα.

ΠΗΓΗ:wikipedia

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ