Τετάρτη, 27/05/2020

Ο Ομπάμα πρόσωπο της χρονιάς

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ανακηρύχθηκε «πρόσωπο της χρονιάς» για το περιοδικό TIME, και θα κοσμήσει το τελευταίο τεύχος για το 2012.

Η διάκριση αυτή οφείλεται κατά τους συντάκτες του περιοδικού στο ότι “εξασφάλισε μια νέα πλειοψηφία, μετέτρεψε την αδυναμία σε ευκαιρία και επιδίωξε, παρά τις αντιξοότητες, να δημιουργήσει μια τελειότερη πολιτειακή ένωση”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικράτησε των υπόλοιπων επτά υποψηφίων, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, το ζεύγος Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Apple Τιμ Κουκ και η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η 15χρονη Πακιστανή μαθήτρια που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν επειδή διεκδικούσε το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος ψηφίζεται ως πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό TIME, καθώς τον είχε επιλέξει και το 2008.

Κάθε χρόνο από το 1927 το περιοδικό TIME βραβεύει το άτομο που επηρέασε περισσότερο τον κόσμο για τη χρονιά που πέρασε -για καλό ή κακό.

Πέρυσι το βραβείο κέρδισε ο ανώνυμος διαδηλωτής.
news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ