Σάββατο, 22/02/2020

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ανεμοστρόβιλος «χτυπά» την Αλαμπάμα

Σοβαρές ζημιές αλλά όχι θύματα προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος στην Αλαμπάμα.
Λευκά Χριστούγεννα έκαναν στον αμερικανικό νότο, ένας νεκρός στο Τέξας.
Ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε στην πολιτεία της Αλαμπάμα, ανήμερα των Χριστουγέννων, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Τα καιρικά φαινόμενα που κινήθηκαν ανατολικά από το Κάνσας και το Τέξας, προκάλεσαν ισχυρούς ανεμοστρόβιλους και δυνατές καταιγίδες κατά μήκος του νότιου Τέξας και των νοτιοανατολικών περιοχών της Αλαμπάμα.

Εντυπωσιακές οι εικόνες που μετέδωσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ ή κατέγραψαν πολίτες.


Σε μεγάλο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών ανήμερα των Χριστουγέννων, επικράτησαν άσχημες καιρικές συνθήκες, προκαλώντας το -σχεδόν σπάνιο- φαινόμενο, πεδινές περιοχές του αμερικανικού νότου να περάσουν λευκά Χριστούγεννα.

Η κακοκαιρία προκάλεσε το θάνατο ενός άντρα στο Τέξας από πτώση δέντρου, καθώς και μεγάλη καραμπόλα από 21 οχήματα σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Οκλαχόμα, ο οποίος έκλεισε για αρκετή ώρα.

Στην Οκλαχόμα Σίτι, προβλέπεται να πέσει χιόνι 7,5 έως 15 εκατοστών. Η πιο δυνατή χιονόπτωση που καταγράφηκε στην πόλη την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν 16,2 εκατοστά το μακρινό 1914.

Ήδη αρκετές πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο στην Οκλαχόμα Σίτι. Η ιστοσελίδα FlightAware, η οποία παρακολουθεί τις καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε ότι συνολικά 210 πτήσεις ακυρώθηκαν με περίπου το ένα τρίτο αυτών να αφορά πτήσεις της American Airlines.
newsit

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ