Δευτέρα, 25/05/2020

«Πόρτα» έριξε η Ε.Ε. στην …«Μεγάλη Αλβανία» του Μπερίσα

Ο επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στην Αλβανία, πρέσβης Εττόρε Σέκουι δήλωσε, σήμερα πως η βαλκανική αυτή χώρα θα λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας μόλις υλοποιήσει τα κριτήρια που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Προς το παρόν, η Αλβανία δεν έχει ανταποκριθεί σ’ αυτές τις προϋποθέσεις, γεγονός που σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει στείλει καμία έκθεση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που να λέει ότι τα κριτήρια υλοποιήθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σέκουι.
Άμεση ήταν η αντίδραση του αρχηγού του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα για το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής, η χώρα να λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην Ένωση.
«Η ΕΕ αρνήθηκε να δώσει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας επειδή η Αλβανία απέτυχε να διενεργήσει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, επειδή είναι «βουτηγμένη» στη διαφθορά και επειδή δεν έχει επαρκείς αποδείξεις αποτελεσματικότητας στον αγώνα κατά του εγκλήματος, αλλά κι εξαιτίας του ρόλου της κυβέρνησης στην υλοποίηση των κριτηρίων» δήλωσε ο κ. Ράμα σε συνεδρίαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
newsbomb

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ