ΠΡΕΒΕΖΑ: Οι περιπέτειες του Τεν Τεν από την ΚΛΠ

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί
στο Πολιτιστικό Κέντρο
Θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας η  ταινία του Στίβεν Σπιλμπεργκ

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝΤΕΝ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ

Η Columbia Pictures και η Paramount Pictures παρουσιάζουν την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Στίβεν Σπίλμπεργκ στη μεγάλη οθόνη, με την φαντασμαγορική περιπέτεια

«Οι Περιπέτειες του Τεντέν: Το Μυστικό του Μονόκερου». (Διάρκεια 107′)
που βασίζονται στους χαρακτήρες που δημιούργησε ο Βέλγος κομίστας Ζορζ Ρεμί, γνωστότερος με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Hergé.

Ο Τεντέν, ένας ριψοκίνδυνος νεαρός δημοσιογράφος που διψά για περιπέτεια, θα βρεθεί στο στόχαστρο του μυστηριώδους, αποφασισμένου για όλα συλλέκτη Ιβάν Ιβάνοβιτς Σακχαρίν, όταν από καθαρή σύμπτωση θα πέσει στα χέρια του μια απομίμηση του «Μονόκερου», ενός φημισμένου ιστιοφόρου του 17ου αιώνα. Εν αγνοία του Τεντέν, στα σπλάχνα της κρύβεται μια περγαμηνή, που αποτελεί το πρώτο από τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του ανεκτίμητου θησαυρού του Κόκκινου Ράκαμ, ενός θρυλικού κουρσάρου που σκορπούσε τον τρόμο στην εποχή του. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο διαβολικός Σακχαρίν, ο οποίος θα επιχειρήσει να βγάλει από τη μέση τον Τεντέν, γεγονός που θα οδηγήσει τον τελευταίο σε μια ανεπανάληπτη όσο και ριψοκίνδυνη περιπλάνηση στα πέρατα του κόσμου, με μοναδική συντροφιά του τον θαλασσοδαρμένο φίλο του Καπετάνιο Χάντοκ και τον πιστό του σκύλο Μιλού, ένα πανέξυπνο λευκό φοξ τεριέ…

Μια επική περιπλάνηση στην άκρη της γης, γεμάτη χιούμορ, ηρωισμό, μυστήριο, αγωνία, εξωτικούς προορισμούς, καταδιώξεις και κινδύνους που κόβουν την ανάσα, προορισμένη να συναρπάσει τους fans του ξανθομάλλη ρεπόρτερ με το ατίθασο τσουλούφι, αλλά και τους φανατικούς λάτρεις της αυθεντικής περιπέτειας ανά τον κόσμο.

Όταν το 1929 ο γεννημένος στις Βρυξέλλες Ζορζ Ρεμί εμπνεύστηκε τον Τεντέν , πιθανότατα δεν φανταζόταν ότι, στα χρόνια που θα ακολουθούσαν, οι περιπέτειες του ήρωά του θα έκαναν τέτοιο πάταγο, ώστε να φτάσουν στο σημείο να μεταφραστούν σε περισσότερες από 100 γλώσσες και να ξεπεράσουν σε παγκόσμιες πωλήσεις τα 250 εκατομμύρια αντίτυπα.
Ωστόσο, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο καταξιωμένος πια κομίστας εξέφρασε ανοιχτά την επιθυμία να δει τον Τεντέν να ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Στίβεν Σπίλμπεργκ, τον οποίο θεωρούσε το μόνο ικανό να αναπαραστήσει το πολυσύνθετο σύμπαν του πολυμήχανου ήρωά του, σε όλη την εκθαμβωτική του μεγαλοπρέπεια. Και ο υπερεπιτυχημένος κινηματογραφιστής, με τη σειρά του, από την πρώτη στιγμή που ήρθε σε επαφή με τις ιστορίες του Τεντέν, έβαλε σκοπό της ζωής του να τις μεταφέρει κάποια στιγμή στο σελιλόιντ («Με το που τελείωσα το πρώτο comic του που έπεσε στα χέρια μου, με είχε κερδίσει ολοκληρωτικά. Ήμουν πλέον πεπεισμένος πως οι δρόμοι μας με τον Τεντέν θα ξανασυναντηθούν κάποια στιγμή στο μέλλον…»).


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites