Παρασκευή, 07/08/2020

Αυτές είναι οι ξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου που σβήστηκαν στην λίστα Λαγκάρντ

Οι δύο κόρες Ελένη και Μαρίνα του τέως υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους είναι τα νέα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα Λαγκάρντ.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε ότι αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ και δήλωσε ότι δεν έχει καμμία σχέση με λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων.

Oι εξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου είναι η Ελένη και η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΝΔ Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Είναι και οι δύο δικηγόροι και παρέλαβαν το δικηγορικό γραφείο του πατέρα τους, μετά τον θάνατό του.

Ποια είναι η Ελένη Παπακωνσταντίνου

Η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου της οποίας το όνομα, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως και του συζύγου της Συμεών Σικιαρίδη, αφαιρέθηκαν από την «λίστα Λαγκάρντ» που έφθασε στα χέρια των ελληνικών αρχών το 2010,  σπούδασε νομικά στο London School of Economics and Political Science και έκανε μεταπτυχιακές νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Harvard των Η.Π.Α.. Επίσης απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών.

Στην Αμερική εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης, όπου και απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το δικηγορικό σύλλογο της Νέας Υόρκης.

Εδώ και χρόνια διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και έχει εργαστεί ως νομικός σύμβουλος των εταιρειών  Toyota Ελλάς, Philip Morris/Παπαστράτος, Swarowski, Amadeus και μέλος Δ.Σ. της KRAFT FOOD ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Παράλληλα έχει εργαστεί και ως καθηγήτρια δικαίου συγχωνεύσεων, εξαγορών και ανταγωνισμού στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Στελεχών Επιχειρήσεων ALBA, ένω έχει διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα.
iefimerida

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ