Αυτές είναι οι ξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου που σβήστηκαν στην λίστα Λαγκάρντ

Οι δύο κόρες Ελένη και Μαρίνα του τέως υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους είναι τα νέα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα Λαγκάρντ.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε ότι αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ και δήλωσε ότι δεν έχει καμμία σχέση με λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων.

Oι εξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου είναι η Ελένη και η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΝΔ Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Είναι και οι δύο δικηγόροι και παρέλαβαν το δικηγορικό γραφείο του πατέρα τους, μετά τον θάνατό του.

Ποια είναι η Ελένη Παπακωνσταντίνου

Η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου της οποίας το όνομα, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως και του συζύγου της Συμεών Σικιαρίδη, αφαιρέθηκαν από την «λίστα Λαγκάρντ» που έφθασε στα χέρια των ελληνικών αρχών το 2010,  σπούδασε νομικά στο London School of Economics and Political Science και έκανε μεταπτυχιακές νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Harvard των Η.Π.Α.. Επίσης απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών.

Στην Αμερική εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης, όπου και απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το δικηγορικό σύλλογο της Νέας Υόρκης.

Εδώ και χρόνια διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και έχει εργαστεί ως νομικός σύμβουλος των εταιρειών  Toyota Ελλάς, Philip Morris/Παπαστράτος, Swarowski, Amadeus και μέλος Δ.Σ. της KRAFT FOOD ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Παράλληλα έχει εργαστεί και ως καθηγήτρια δικαίου συγχωνεύσεων, εξαγορών και ανταγωνισμού στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Στελεχών Επιχειρήσεων ALBA, ένω έχει διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα.
iefimerida


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites