Με αγάπη για τον Γιάννη . . .

Στήριξη στο νέο που έχασε τα πόδια του σε ατύχημα στις γραμμές του τρένου

Με μικρά ποσά και μεγάλη αγάπη χιλιάδες συνάνθρωποί μας συγκέντρωσαν μέσα από τον Ιατρικού Σύλλογο Αθηνών το μεγάλο ποσό των σαράντα χιλιάδων ευρώ για τη στήριξη του Γιάννη Σεβδικαλή

Το κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ενστερνίστηκαν χιλιάδες ανθρώπων που ανταποκρίθηκαν στη στήριξη του Γιάννη Σεβδικαλή, του νεαρού που στις 10 Οκτωβρίου 2012 έχασε τα δυο του πόδια σε ατύχημα στις γραμμές του τρένου στο Γκάζι.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλώντας όλους τους πολίτες να στηρίξουν την αγορά τεχνητών μελών και την αποκατάσταση του νεαρού παιδιού, άνοιξε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό από 2/11/2012 ως τις 21/11/2012 για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα βοηθήσουν την πλήρη αποκατάσταση του άτυχου νεαρού. Στις 19 αυτές μέρες εκατοντάδες πολίτες κατέθεσαν πραγματικά τον οβολό τους, όχι από το περίσσευμα της τσέπης τους αλλά της καρδιάς τους. Με καταθέσεις των πέντε, και εφτά ευρώ συγκεντρώθηκε ένα συνολικό ποσό από 39.653,99 ευρώ από χιλιάδες πολίτες που στήριξαν αυτή την προσπάθεια

«Πολλοί συνάνθρωποί μας με μικρά ποσά και μεγάλη αγάπη συγκέντρωσαν μέσα από τον Ιατρικού Σύλλογο Αθηνών σχεδόν σαράντα χιλιάδες ευρώ. Όπου υπάρχει πόνος, θα είμαστε κοντά. Όπου υπάρχει πρόβλημα, θα προσπαθούμε να δίνουμε λύση, να δίνουμε ελπίδα σε κάθε συνάνθρωπό μας που μας έχει ανάγκη. Σε καταστάσεις που δε μπορεί να αντιμετωπίσει το κράτος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δίνει το δικό του παρόν, με τους τρόπους που ανοίγει στην κοινωνία. Στη θέση που βρέθηκε ο Γιάννης, μπορεί αύριο να βρεθεί το δικό μας παιδί, ο δικός μας ασθενής, ο δικός μας άνθρωπος. Και τότε θα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη, η κοινωνική συνοχή, η ιατρική διακονία – με τους 246 εθελοντές γιατρούς μας– με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, με τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που συμπορεύονται μαζί μας σε κάθε δράση και πράξη εθελοντισμού και ανθρωπισμού» δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψη στο Γιάννη Σεβδικαλή για να του ευχηθεί καλή αποκατάσταση και να του επιδώσει την τραπεζική επιταγή αγάπης των χιλιάδων συμπολιτών.

Ο κος Πατούλης, κατά την επίσκεψή του, διαβεβαίωσε το Γιάννη, ότι σε όλη την πορεία της αποκατάστασής του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα είναι κοντά του. Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι οι ακρωτηριαστικές περικοπές στο χώρο της Υγείας έπληξαν πρώτα και πάνω από όλα την υγεία και την επιβίωση των Ατόμων με Αναπηρία: οι εξειδικευμένες φαρμακευτικές αγωγές αποσύρονται από το ελληνικό εμπόριο, θεραπείες υποκατάστασης και φάρμακα υψηλού κόστους εκλείπουν, τα ασφαλιστικά ταμεία που αρνούνται να εγκρίνουν ζωτικής σημασίας εργαστηριακές εξετάσεις, διαγνωστικούς ελέγχους και θεραπείες, τα νοσοκομεία στερούνται πια βασικού εξοπλισμού για να αντιμετωπίσουν ασθενείς με χρόνια νοσήματα…. και σε όλα αυτά, επιπλέον κόβονται τα επιδόματα αναπηρίας, νομοθετούνται περικοπές συντάξεων και κατάργηση των δώρων, κλείνουν ιδρύματα… Σε αυτή την Ελλάδα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δίνει το δικό του αγώνα για την προσβασιμότητα, την ένταξη και την ιατρική περίθαλψη των ΑμεΑ.
newsbeast


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μύλος των Ξωτικών: Φαντασμαγορία, μαγεία και χαμόγελο στην επίσημη έναρξη της 11ης διοργάνωσης  

28/11/2022, 6:24 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι Ηπειρώτες αστυνομικοί συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα

21/11/2022, 6:19 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Καταβολή ενίσχυσης του 2% και στους κτηνοτρόφους που έκαναν έναρξη εργασιών εντός του 2021

17/11/2022, 10:33 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι «Ηπειρώτες Αστυνομικοί» στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά

17/11/2022, 10:29 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ενίσχυση των 60 εκατ. ευρώ για τα λιπάσματα

17/11/2022, 10:21 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Πρεμιέρα στην Αθήνα η ταινία του Πραγματικού Ζορμπά του Μπάμπη Τσόκα

05/11/2022, 10:32 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites