Δευτέρα, 16/09/2019

Κατάσχεση του 50% του «Καραϊσκάκης»!

Η συντηρητική κατάσχεση του 50% του σταδίου Καραϊσκάκη, που ανήκε στους Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Αντώνη Ρογκόπουλο, είναι γεγονός μετά από εντολή της ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη.

Νέα δεδομένα προκύπτουν και τυπικά για το φαληρικό γήπεδο, που αποτελεί έδρα του Ολυμπιακού. Και αυτό διότι εντολή για την συντηρητική κατάσχεση του μισού Καραϊσκάκη, το οποίο έως τώρα ήταν ιδιοκτησία των επιχειρηματιών Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Αντώνη Ρογκόπουλου διέταξε την Πέμπτη η κ. Χατζάκη. Πριν από αυτήν την εντολή είχε προηγηθεί σχετική αίτηση του εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση με στόχο να διασφαλιστεί μέρος των περιουσιακών στοιχείων των μετόχων της Proton Bank.

Ουσιαστικά με αυτήν της την κίνηση επικύρωσε την αίτηση του κ. Δραγάτση. Μάλιστα όπως προκύπτει και από πληροφορίες πολιτικών ΜΜΕ όπως του «Βήματος» η κατάσχεση του Καραϊσκάκη ήταν κάτι που θα γινόταν αργά ή γρήγορα, εξαιτίας της υπεξαίρεσης 790.000.000 ευρώ, όπως καταγράφεται στο κατηγορητήριο του προφυλακισμένου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καθώς και του βουλεύματος που ανέκυψε και ώθησε τον εισαγγελέα στο να κάνει την παραπάνω αίτηση.

Ο κ. Λαυρεντιάδης αποτελεί τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης των δανείων της Proton Bank, όπου εμπλέκεται και ο κ. Ρογκόπουλος. Ο βασικός λόγος της κίνησης των ελληνικών δικαστικών αρχών είναι λοιπόν η διασφάλιση των απαιτήσεων των μετόχων της τράπεζας που ζημιώθηκαν από την υπεξαίρεση με την μορφή των επίμαχων δανείων που χορήγησε η Proton υπό την ηγεσία του προφυλακισμένου επιχειρηματία σε εταιρείες συμφερόντων του.

Έπειτα από την διάταξη της ανακρίτριας επικυρώνεται το βούλευμα. Χαρακτηριστικά υπάρχει η φράση πως «απαγορεύεται η κίνηση οποιασδήποτε μετοχής κατέχουν οι Λ. Λαυρεντιάδης και Αντ. Ρογκόπουλος». Με αυτόν τον τρόπο ξεκαθαρίζεται πως δεν είναι την δεδομένη χρονική στιγμή εφικτή η πώληση του μισού Καραϊσκάκη που κατάσχεται συντηρητικά.

Η υπόθεση Λαυρεντιάδη κρατάει από το 2011. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο γνωστός επιχειρηματίας που είχε συλληφθεί για την ιστορία της Proton Bank πήγαινε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο έως ότου να κριθεί προφυλακιστέος.
gazzeta.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ