Κυριακή, 22/09/2019

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Το 80% κατ’ εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες.
ε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που είναι σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου απευθύνει τον ένθερμο χαιρετισμό του προς τους Συλλόγους, τα Σωματεία και όλα τα άτομα με Αναπηρία, τα οποία δίνουν το δικό τους καθημερινό αγώνα όχι μόνο για να διαβιώσουν αξιοπρεπώς μέσα από τις ιδιαίτερες ανάγκες τους και να κρατήσουν όσα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα, αλλά και για να δημιουργήσουν νέα πεδία δράσης και δημιουργίας. Ο κ. Ιωάννου προσθέτει  ότι τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας όσο  και ο ίδιος  προσωπικά είναι δίπλα στους ανθρώπους αυτούς , καλώντας την πολιτεία, αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά, να μην κωφεύει μπροστά στα προβλήματα και στα αιτήματα των ΑμεΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ