Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017
Ιούν 26, 2017 - Δευ
Preveza GR
Άνεμος 6 m/s, Δ
Πίεση 757.56 mmHg
29°C
Υγρασία 66%
Σύννεφα 20%
Konstas
Ψητοπωλείο ψήνεσαι
Nissan
Alila

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας: «Άμεση κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΕΔΔΥ Πρέβεζας»

ΘΕΜΑ: «Άμεση κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό  του ΚΕΔΔΥ Πρέβεζας»
Κύριε Υπουργέ.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας, διαμαρτύρεται έντονα γιατί μέχρι και σήμερα, μέσα Νοεμβρίου, δεν έχει στελεχωθεί το ΚΕΔΔΥ του νομού μας με το απαραίτητο προσωπικό και δεν λειτουργεί.
Το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) στην Πρέβεζα  επιτελεί σημαντικό έργο, όπως όλα τα αντίστοιχα κέντρα σε όλη την Ελλάδα.
Αξιολογεί, διερευνά και διαπιστώνει τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών με αναπηρία και των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και προτείνει ειδικό εξειδικευμένο πρόγραμμα για κάθε μαθητή. Στον νομό μας, όπου ο μαθητικός  πληθυσμός   ξεπερνάει  τα 7.500 παιδιά,   υπάρχει ήδη λίστα αναμονής 80 μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης προς αξιολόγηση. Σας υπενθυμίζουμε δε πως με βάση το άρθρο 28 του Ν. 4186/2013 « τα ΚΕΔΔΥ υποχρεούνται να γνωματεύσουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας 45 ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης».
Είναι λοιπόν αναγκαία συνθήκη για  να  προχωρήσει στις αξιολογήσεις των μαθητών και να μειωθεί η λίστα αναμονής αλλά και για να αναπτύξει δράσεις προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας,   να στελεχωθεί απαραιτήτως και  άμεσα   με
Ψυχολόγο (ΠΕ 23):  1 θέση
Κοινωνικό Λειτουργό (ΠΕ 30): 1  θέση
Δάσκαλο (ΠΕ 70 ή 71) :   1   θέση
Φιλόλογο (ΠΕ 02.50):  1  θέση
ενώ εως σήμερα είναι στελεχωμένο μόνο με αναπληρώτρια προϊσταμένη και  γραμματέα.
Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να καταλάβει ότι τα ΚΕΔΔΥ  έχουν, εκτός από εκπαιδευτικό, κοινωνικό ρόλο και αποστολή.
Κύριε Υπουργέ, επικαλούμενοι την ευαισθησία σας για το συγκεκριμένο θέμα και την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας  ζητούμε επιμόνως την άμεση στελέχωση του  ΚΕΔΔΥ Πρέβεζας, γιατί οι μαθητές  με Ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες δεν αποτελούν παιδιά ενός κατώτερου θεού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Cuba beach bar

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Ταβέρνα Σκάλωμα
Mango
Lithos
Chill box
Καλλίνικος

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ