Το Σάββατο 13 Αυγούστου ξεκινάει η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Έφης Λιαροκάπη στην ΠρέβεζαΤο Σάββατο 13 Αυγούστου ξεκινάει η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Έφης Λιαροκάπη. 
Η έκθεση αποτελείται από νέα αλλά και παλιά έργα της δημιουργού, που χαρακτηρίζονται από την αγάπη της για το σκοτάδι και τις λεπτομέρειες που αυτό φωτίζει. Η ζωγράφος πειραματίζεται με διάφορες τεχνικές χρησιμοποιώντας υλικά όπως λάδια, ακρυλικά, μελάνι με χλωρίνη, νερομπογιές ενώ τα έργα της θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως "αυτόφωτα" διατηρώντας ένα ύφος μελαγχολικό και σκοτεινό. 
 
Λίγα λόγια για την Έφη Λιαροκάπη
 
Το 2004, η Έφη Λιαροκάπη ξεκινά τις σπουδές της με υποτροφία στην Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου “The Art Academy”, παρακολουθώντας ζωγραφική και γλυπτική (ξυλογλυπτική, γυαλί πηλό, κεραμική, μέταλλο). Μετά τη συμμετοχή της στην πρώτη ομαδική έκθεση της σχολής, το 2007 κερδίζει μια ακόμα υποτροφία από το Memorial Fund Bursary. Αποφοιτά το 2008 και για τα επόμενα δύο χρόνια διατηρεί ατελιέ στο Chocolate Factory ως resident artist του The Art Academy διδάσκοντας παράλληλα μέσα στη σχολή. Το 2009 πραγματοποιεί στο Λονδίνο την πρώτη της ατομική έκθεση στην “Γκαλερί 118” στο Notting Hill, την οποία ακολουθούν 2 ακόμα ατομικές στο “The Hellenic Centre” στην Baker Street και το “Red Art Cafe” στο Dalston καθώς και η συμμετοχή της σε πολλές ομαδικές όπως στις “The Art Academy Graduate Show”, “Summer Salon, Islington Arts Factory” και “10th Anniversary of the Art Academy, Menier Gallery”. Το 2010 επιστρέφει στην Ελλάδα όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Παράλληλα με την ζωγραφική ασχολείται με την γλυπτική, τις κατασκευές και τα σκηνικά θεάτρου. Είναι υπεύθυνη του τμήματος εικαστικών σε σχολεία, διδάσκει και οργανώνει σεμινάρια ζωγραφικής. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έργα της βρίσκονται σε εταιρίες, μουσεία και ιδιωτικές συλλογές σε Λονδίνο, Μάλτα, Παρίσι, Κύπρο και Ελλάδα.

Share on Google Plus

Γράφει η mypreveza gr

Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΕΔ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων). Αρχισυντάκτρια του mypreveza.gr