Δεκάδες εκπαιδευτικοί από την Πρέβεζα συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Δράση “Teachers 4 Europe”

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ “ TEACHERS 4 EUROPE
Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών Πρέβεζας και Θεσπρωτίας
Δέκα σχολεία από την Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία συμμετείχαν στην υλοποίηση μιας πραγματικά πρωτότυπης και καινοτόμας εκπαιδευτικής δράσης με τίτλο “Teachers 4 Europe”. Η δράση περιελάμβανε σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης κερδίζοντας το στοίχημα για τη συμμετοχή όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα της Θεοφανείου στην Πρέβεζα ο Δημήτρης Γκόλας επικεφαλής Κέντρο ευρωπαϊκής πληροφόρησης Europe Direct Ηπείρου ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο στόχος της εκπαιδευτικής δράσης “Teachers 4 Europe” είναι διττός. Πρώτον, να συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών επί των εξελίξεων των ευρωπαϊκών θεμάτων αλλά και να τους υποστηρίξει στο να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, εφαρμόζοντας στην εκπαίδευση καινοτόμες βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας με αξιοποίηση και των τεχνολογιών της πληροφορικής και της επικοινωνίας. Στην εκδήλωση ο κ. Πανακούλιας Στέφανος από το Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη αναφέρθηκε “Erasmusι + για τη Σχολική Εκπαίδευση και στη συνέχεια η Σοφία Πασσά, Πρέσβειρα της Δράσης Teachers4Europe στην Πρέβεζα– Σχολική Σύμβουλος 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρέβεζας ανέπτυξε τη δράση Teachers4Europe και πως αυτή υλοποιήθηκες στους νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Οι τάξεις ασχολήθηκαν με επίκαιρα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως, το περιβάλλον, οι γλώσσες, ο πολιτισμός. Με τη χρήση βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας, οι μαθητές κατανόησαν την ουσιαστική συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και ασχολήθηκαν ενεργά με διάφορες πλευρές των Ευρωπαϊκών θεμάτων που σχετίζονται με προβλήματα της καθημερινότητας.
Σε αυτήν την τελική φάση, οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν επιλεγμένες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των μαθητών. Ειδικότερα η Ελένη Δώνη, από 10ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας μίλησε για τη δράση “Την Ευρώπη μας κοιμίζω και γλυκά τη νανουρίζω», η Ελένη Καρτεζίνη από Καραμάνειο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας παρουσίασε το πρόγραμμα “Την Ευρώπη γύρω φέρνω, τους ζωγράφους της μαθαίνω», «Νιώθω… αισθάνομαι… συναισθάνομαι… λυπάμαι… χαίρομαι… όπου κι αν βρίσκομαι» ήταν το θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν οι μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Μεσοπόταμου για το οποίο μίλησε η Δάφνη Σώτου. Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πλαταριάς Θεσπρωτίας υλοποίησαν τρία προγράμματα, με την εκπαιδευτικό Ουρανία Αθανασοπούλου «Πες μου από πού είσαι να σου πω τι τρως», με την Αικατερίνη Παπαδιά «Πρόσφυγες του θερμοκηπίου» και με την Βασιλική Δασκάλου «χρονοταξίδι στους λαούς και πολιτισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Ευρωπαιχνίδια» ήταν ο τίτλος του προγράμματος που συμμετείχαν οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείο Πρέβεζας υπό την επίβλεψη του Πέτρου Ρώσσου. Το 1ο Νηπιαγωγείο Φιλιππιάδας με την καθοδήγηση της Λαμπρινής Νάστου «ταξίδεψε στην Ευρώπη μέσα από τα έργα μεγάλων ζωγράφων» και το Γυμνάσιο Θεσπρωτικού συμμετείχε με την Χριστίνα Κίτσου στη δράση “Η γλώσσα… ένα ταξίδι
Οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις, οι πρεσβευτές και οι δάσκαλοί τους απέδειξαν ότι με θέληση, ταλέντο και πάθος, απέδειξαν πως μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ατενίζουμε όλοι μαζί το μέλλον με αισιοδοξία. Στο τέλος της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Κέντρο ευρωπαϊκής πληροφόρησης Europe Direct Ηπείρου , οι πρεσβευτές του προγράμματος στην Πρέβεζα σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας έγινε η απονομή Βεβαιώσεων στα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites