Δευτέρα, 25/06/2018

Το «Κανόνι» του Μαρινόπουλου επιρρεάζει επιχειρήσεις και στην Ήπειρο – Αγωνία για τους Εργαζόμενους

Μεγάλη είναι η ανησυχία τόσο του επιχειρηματικού κόσμου της Ηπείρου όσο και των 12 χιλιάδων εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα (στην Πρέβεζα περίπου 40) από το σοβαρό ενδεχόμενο υπαγωγής της εταιρείας «Carrefour-Μαρινόπουλος» στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Η εταιρεία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106Β του
Η αίτηση συζητήθηκε προχθές ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών και η απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί άμεσα.
Το διαφαινόμενο λουκέτο της επιχείρησης πρόκειται να προκαλέσει έντονους τριγμούς στην αγορά, αφού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της  σε επιχειρήσεις ανέρχονται στα 500 εκατομμύρια ευρώ.
Ανάμεσα  στις επιχειρήσεις είναι και πάρα πολλές Ηπειρώτικες, μεγάλες εταιρείες, αλλά όπως πληροφορούμαστε και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Έντονη είναι η ανησυχία και στις τάξεις των εργαζομένων. Στην Πρέβεζα συγκεκριμένα οι περίπου 40 εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα αφού δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία και η όποια πληροφόρηση τους είναι από τις τηλεοράσεις κάτι που εκτοξεύει τον φόβο τους ακόμα περισσότερο.
Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα αλλά και την ανεργία να βρίσκεται στα υψηλότερα ποσοστά της από την περίοδο του μνημονίου, φοβούνται και μόνο στην ιδέα ότι μπορούν να βρεθούν στον «δρόμο».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ