«Από 1η Ιανουάριου του 2017 η εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους Δήμους Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας»

Δελτίο Τύπου
Κώστας Μπάρκας: «Από 1η  Ιανουάριου του 2017 η εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους Δήμους Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας».


Βασική δέσμευση της Κυβέρνησης αποτελεί η στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων, των κοινωνικά αδυνάμων. Μάλιστα, καταφέραμε σε περιβάλλον δημοσιονομικής ασφυξίας να ανοίξουμε την ομπρέλα της κοινωνικής αλληλεγγύης, βάζοντας τις βάσεις για την επέκτασή της. Το «Παράλληλο Πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί επικοινωνιακό τρικ, αλλά αναγκαιότητα και πράξη μέσα στην κρίση.
     Σ’ αυτό το πλαίσιο η Κυβέρνηση  ξεκινάει την εφαρμογή του πιλοτικού σχεδίου « Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», η οποία θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, που θα διαρκέσει από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο 2016, θα εφαρμοστεί σε τριάντα επιλεγμένους Δήμους με αναμενόμενους δικαιούχους περίπου 40.000 νοικοκυριά.
     Η επιλογή των 30 Δήμων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αρταίων, έγινε ως εξής: α) καθορίστηκε ο αριθμός των εντασσόμενων Δήμων ανά Περιφέρεια, με  πληθυσμιακά κριτήρια, για παράδειγμα,  9 Δήμοι στην Αττική, 4 στην Κεντρική Μακεδονία κ.λ.π. β) επιλέχθηκαν οι Δήμοι που θα ενταχθούν με αλληλεπίδραση τριών κριτηρίων: ποσοστά ανεργίας, ποσοστά ένταξης στο πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και ποσοστά ένταξης στο πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ).
     Στη δεύτερη φάση, η οποία ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου 2017, το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» θα εφαρμοστεί στους Δήμους Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας, καθώς και σε όλη την ελληνική επικράτεια. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παροχές σε χρήμα και υπηρεσίες, καθώς και βοήθεια για την ένταξη των ωφελουμένων στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.
     Επίσης, στους Δήμους Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας θα συνεχιστεί ομαλά να εφαρμόζεται το πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης,  μέσω της Κάρτας Αλληλεγγύης, η οποία παρέχει επιδότηση σίτισης, ενοικίου και δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε άπορους συμπολίτες μας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.

     Για τον ΣΥΡΙΖΑ τα κοινωνικά δικαιώματα δεν είναι εμπόρευμα σε καμία συνθήκη, πoσo μάλλον σε περιόδους κρίσης, όπου οι κοινωνικά ασθενέστεροι έχουν την ανάγκη στήριξης από το κράτος. Και είμαστε υπερήφανοι που από την πρώτη στιγμή εφαρμόσαμε μέτρα και παρεμβάσεις.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites