Η Πρέβεζα γιόρτασε με Λαμπρότητα τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο!

 Με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία στην παραλία της πόλης κορυφώθηκαν σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις μνήμης του πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους που το 1854, θεράπευσε τον Πρεβεζάνικο λαό από την πανώλη, μια αρρώστια μεταδοτική και θανατηφόρα. . 

Της Θείας Λειτουργία προεξήχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας Δαμασκηνός, ενώ συνλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Πειραιώς Σεραφείμ και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.
Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία έγινε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας του πολιούχου στην πόλη στην οποία για πρώτη φορά φέτος συμμετείχαν 2 φιλαρμονικές αυτή της 8ης Μεραρχίας και η Φιλαρμονική “Ορφεύς”.

 Ο Δήμος της Πρέβεζας συμμετέχοντας στον εορτασμό παρέθεσε καφέ στον πολυχώρο της Δημοτικής Αγοράς μετά το τέλος της λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας. Στον χώρο υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης, ενώ προσέφερε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας Δαμασκηνό ένα βιβλίο και ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα της Πρέβεζας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες στις 6.30 το απόγευμα, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγόυ Χαραλάμπους με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ενώ σήμερα στις 5.30   το απόγευμα  θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο προστάτη και Πολιούχο της πόλης. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την μουσική εκδήλωση που θα γίνει προς τιμή του πολιούχου μας αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό κέντρο της Μητροπόλεως με τη συμμετοχή της Chorus Nicopolitanus, του μουσικού σχολείου Πρέβεζας, της χορωδίας Αρμονία, και των Ηχοχρωμάτων. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται εκατοντάδες πιστοί να κατακλύσουν το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους για να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κεράκι στην χάρη του θαυματουργού Αγίου που σε δύσκολους καιρούς παραμένει φωτοδότης με το έργο του και την θεάρεστη ζωή του.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites