Παμπρεβεζάνικο συλλαλητήριο στην Αθήνα και συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

Μια εκτενής συζήτηση η οποία διήρκεσε περίπου 2 ώρες και είχε ως θέμα το Νοσοκομείο της Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας.
Το Θέμα τέθηκε έπειτα από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” κ. Γιώργου Νίτσα ο οποίος ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση, ωστόσο η τακτική συνεδρίαση συνέπεσε με τα γεγονότα και έτσι συζητήθηκε στην τακτική συνεδρίαση.
Στην σύσκεψη κλήθηκαν να συμμετέχουν οι δύο Βουλευτές του Νομού μας ο Κυβερνητικός κ. Κώστας Μπάρκας και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέργιος Γιαννάκης, όμως κανείς από τους δύο δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω της συζήτησης στην Βουλή για την ψήφιση των νέων επώδυνων μέτρων του 3ου Μνημονίου και απέστειλαν στο σώμα επιστολές που διάβασε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας κ. Γιώργος Φραγκούλης.


Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος ανέφερε όλα τα προβλήματα και τις προσπάθειες-ενέργειες που καταβάλλονται από την διοίκηση για την επίλυση τους.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργάκος αναφέρθηκε και στην πολιτική απόφαση της 6ης ΥΠΕ για την μετακίνηση της Καρδιολόγου κας Σακκά στο Νοσοκομείο της Λευκάδας βάζοντας έτσι την θηλιά στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Πρέβεζας.
Επίσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για την Παθολογική Κλινική η οποία έπειτα και από την αποχώρηση του επικουρικού Ιατρού μετά από 2,5 χρόνια υπηρεσίας λειτουργεί με 2 μόνο παθολόγους οι οποίοι καλούνται να εξετάσουν πάνω από 300 ασθενείς μηνιαίως σε φυσιολογικές συνθήκες λειτουργίες.

 Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργάκος ο Νοέμβριος θα είναι ένας δύσκολος μήνας για την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου αν μέσα σε αυτόν το μήνα δεν προσληφθεί επικουρικός Ιατρός και με δεδομένο ότι στην Άρτα η Παθολογική Κλινική έχει κλείσει και δεν μπορεί να δεχθεί ασθενείς, ενώ έκλεισε την τοποθέτηση του ζητώντας την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου με την έκδοση ενός ψηφίσματος.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Πρέβεζας κ. Στρατής Βουγέλης, αναφέρθηκε και εκείνος στα προβλήματα και κατέθεσε πρόταση να γίνει με την συμβολή του Δήμου Πρέβεζας και άλλων φορέων έναν Παμπρεβεζάνικο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Υγείας και να επιδιωχθεί συνάντηση με τον Υπουργό.



Η πρόταση αυτή βρήκε σύμφωνο στην πλειοψηφία του το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο την υιοθέτησε.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της “Δύναμης Ενότητας και Δημιουργίας” κ. Μιλτιάδης Κλάπας πέραν ότι δήλωσε σύμφωνος με την πρόταση του Συλλόγου των Εργαζομένων, έθεσε το ζήτημα και από μία άλλη διάσταση ξεκινώντας στην τοποθέτηση του με ένα μεγάλο Μπράβο στον τιτάνιο αγώνα του υπάρχοντος νοσηλευτικού Προσωπικού και τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να τονίζουμε τα αρνητικά του Νοσοκομείου γιατί έτσι κινδυνεύουμε να απαξιώσουμε το υπάρχον προσωπικό και τον αγώνα τον οποίο δίνει.

Ο κ. Κλάπας είπε χαρακτηριστικά “¨Καλό είναι να ζητάμε γιατρούς, αλλά μην φτάσουμε στο σημείο να ψάχνουμε ασθενείς …”

Από την πλευρά την Δημοκρατικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας ο κ. Βασίλης Κωστούλας, ερχόμενος σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και εκείνος την πρόταση για μια μεγάλη συγκέντρωση στο Υπουργείο.

Ο κ. Τσοβίλης εκφράζοντας την γενικότερη άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ κατηγορώντας την πως στερεί το οξυγόνο και την υγεία από τον Λαό και τόνισε πως πάγιο αίτημα θα πρέπει να είναι η πρόσληψη μόνιμου και όχι επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο κ. Νίτσας πρότεινε αντί για ψήφισμα να συγκροτηθεί μία επιτροπή υγείας από το Δήμο που θα αναλάβει όλες εκείνες τις δράσεις για την καλύτερη διεκδίκηση των αιτημάτων της Πρεβεζάνικης Κοινωνίας.

Την πολύωρη συζήτηση για το Νοσοκομείο έκλεισε με τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την πρωτοβουλία  για να γίνει μια σύσκεψη – συνάντηση όλων των αρμοδίων, Βουλευτών, φορέων, κλπ ώστε να συζητηθεί και να καθοριστεί ο καλύτερος τρόπος για την διεκδίκηση όσων χρειάζονται για την σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Δήμο Πρέβεζας ο τομέας της Υγείας αποτελεί Κόκκινη Γραμμή λέγοντας “Οι φορείς να γίνουμε μία γροθιά και να μεταφέρουμε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και να πείσουμε την κυβέρνηση”  


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites