Τετάρτη, 21/03/2018

Playing for my city, playing for Preveza!!!

Μουσικοί, σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία παίζουν το ίδιο κομμάτι, με ένα ζευγάρι ακουστικά, συμβάλλοντας και χτίζοντας ο ένας πάνω στις νότες του άλλου. Χωρίς studio και με τον αυθορμητισμό της στιγμής. Και το αποτέλεσμα έχει μια ιδιαίτερη δύναμη, καθώς συμπυκνώνει έναν δημιουργικό διάλογο, μια καλλιτεχνική συνομιλία, χωρίς την ταυτόχρονη αυτοπρόσωπη παρουσία των μουσικών, αλλά ως απάντηση του κάθε μουσικού στο μουσικό μήνυμα που έχει αφήσει ο προηγούμενος.
Η ιδέα ξεκινάει από το εξωτερικό από ένα κίνημα που ονομάστηκε «Playing for change» και συνάντησε τεράστια επιτυχία στο διαδίκτυο. Το τραγούδι stand by me, στο όποιο παίζουν πλανόδιοι κυρίως μουσικοί από διάφορες χώρες, έχει πάνω από 74 εκατομμύρια προβολές! Ακολούθησε η Αθήνα με το Studio Mythos όπου οπτικοποίησαν τον ερωτόκριτο με 77 καλλιτέχνες.
Η τάση έφτασε και στην Πρέβεζα, με τον εικονολήπτη Αντώνη Βαραμπούτη (The Saint) και τον φωτογράφο Χρήστο Κάτσανο οι οποίοι «επιστράτευσαν» μερικούς μουσικούς της Πρέβεζας και τους βιντεοσκόπησαν, καθώς έπαιζαν σε διάφορα σημεία της πόλης,αυτό είναι ένα από τα δυο μουσικά βίντεο που δημιουργήθηκαν στην ίδια λογική..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ