Τρίτη, 20/03/2018

Με αφορμή ένα ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο.

         Με αφορμή το καταπληκτικό προχθεσινό ρεσιτάλ δύο νέων ταλαντούχων σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας, της σοπράνο Μαρίας Αλεξάνδρου και του πιανίστα Κέιλεμπ Σπυράλατου, πέρασαν από το μυαλό μου δεκάδες ονόματα νέων καλλιτεχνών που έβγαλε η πόλη μας και σήμερα διαπρέπουν διεθνώς, όπως οι πιανίστες Αγάπη Τριανταφυλλίδη και Ελεονώρα Αποστολίδη, ο βιολονίστας Ηλίας Λιβιεράτος, αλλά και πόσους ακόμα η πόλη δεν κατάφερε να αναδείξει και χάθηκαν στην αφάνεια της ελληνικής επαρχίας, όπως τον δικηγόρο και συνθέτη Σπύρο Δήμα.
Αιτία, οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι γνωριμίες και η αναξιοκρατία που ακόμη ζουν και βασιλεύουν στις μικρές τοπικές κοινωνίες, αποτελώντας ένα ακόμη εμπόδιο για τους ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν κάτι καλύτερο στα παιδιά μας και στην πόλη μας. Παρ όλα αυτά η μουσική βρίσκει το δρόμο στην ψυχή της Πρέβεζας.
Η καθηγήτρια μονωδίας κ. Μαριάνα Τζαφέρη, παρουσίασε στην προχθεσινή συναυλία ένα «διαμάντι» της τάξης της, την καταπληκτική Μαρία Αλεξάνδρου που μας συνεπήρε με την εξαιρετική ερμηνεία της σε κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, ενώ η καθηγήτρια κ. Δήμητρα Αποστολίδη, παρουσίασε έναν ακόμη ταλαντούχο μαθητή της τον Κέιλεμπ Σπυράλατο, που μας μάγεψε με τον ήχο του και την απαράμιλλη δεξιοτεχνία των έργων που ερμήνευσε, όλα από μνήμης.
Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου και τους δύο καταπληκτικούς νέους και τους εύχομαι καλή επιτυχία στις απολυτήριες εξετάσεις τους και καλή σταδιοδρομία. Επίσης συγχαίρω τις καθηγήτριές τους, τους γονείς τους, αλλά και όλους τους καθηγητές και τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου για την συνεχή παρουσία τους στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.
        Nα συγχαρώ επίσης τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας κ. Γεώργιο Χλίτσιο τους καθηγητές του ωδείου και τους διοικητικούς υπαλλήλους που οι προσπάθειες τους φέρνουν αποτελέσματα εντυπωσιακά και αναδεικνύουν το ωδείο σε θεμελιώδη λίθο του πολιτισμού της Πρέβεζας.

Σπύρος Ευαγγέλου
Καθηγητής Ανωτάτων θεωρητικών
Μουσικοσυνθέτης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ