Με καλό μάτι βλέπουν οι Δήμαρχοι της Πρέβεζας την μετάθεση των Δημοτικών εκλογών

Θετικά  βλέπουν   το ενδεχόμενο  μετάθεσης των δημοτικών εκλογών οι δήμαρχοι Πρέβεζας Πάργας και Ζηρού. Με δηλώσεις τους στη Δημοτική Ραδιοφωνία οι κ.κ  Χρήστος Μπάΐλης,  Αθανάσιος Λιόλιος  και Δημήτρης Γιολδάσης αναφέρθηκαν  στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της  οικονομικής κρίσης και τόνισαν ότι  η υλοποίηση του «Καλλικράτη» ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης χαρακτηρίζει λογικό το ενδεχόμενο μετάθεσης των εκλογών, αφού όπως είπε η νέα δημοτική αρχή ήρθε «αντιμέτωπη» με μια νέα διοικητική μεταρρύθμιση η οποία αλλάζει την τοπική αυτοδιοίκηση.  Ο κ. Μπαΐλης αναφέρθηκε ακόμα και στην κυβερνητική πολιτική αστάθεια των τελευταίων ετών και ανέφερε τις αρνητικές συνέπειες λόγων των αλλαγών των κυβερνήσεων. Ο ίδιος τόνισε ότι οι δήμοι τα δύο αυτά χρόνια έδιναν αγώνα για την επιβίωσή τους και ο χρόνος ήταν ελάχιστος για να κριθεί το έργο τους. Θα μπορούσε να ξεκινήσει από αυτή την θητεία η πενταετία, σημείωσε ο κ. Μπαΐλης και τόνισε ότι με την εμπειρία που ήδη διαθέτουν οι δημοτικές αρχές θα υπάρχει καλύτερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ αλλά και θα μπουν οι βάσεις για νέα ισχυρή αυτοδιοίκηση. Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αθανάσιος Λιόλιος χαρακτήρισε επιβεβλημένη την προσαρμογή γιατί όπως είπε οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές ήρθαν αντιμέτωπες με τρία πολύ βαριά μνημόνια και δεν είχαν τις ευκαιρίες να κάνουν όσα θα ήθελαν. Απαιτείται η απαραίτητη πίστωση χρόνου για να υλοποιηθούν οι στόχοι, συμπλήρωσε ο κ. Λιόλιος. Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Δημήτρης Γιολδάσης υποστήριξε ότι παράταση της θητείας στηρίζεται σε συγκεκριμένες λογικές και τόνισε ότι μέχρι να συσταθούν οι νέοι καλλικρατικοί δήμοι και πριν ολοκληρώσουν το έργο τους θα πρέπει να πάνε σε εκλογές. Ο ίδιος ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές και τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι η αναπτυξιακή πορεία των δήμων.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites