Υλοποιώντας την απόφαση της ΠΟΕ–ΔΟΥ ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας, ξεκινά έναν Δίμηνο κύκλο κινητοποιήσεων και Στάσεων Εργασίας ενάντια στις σχεδιαζόμενες κεντρικοποιήσεις των υπηρεσιών και το ουσιαστικό κλείσιμο των Εφοριών της περιφέρειας.
Το μοντέλο των κεντρικοποιήσεων, που έχει ήδη εφαρμοστεί σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και επιπλέον κόστη στην εξυπηρέτηση του πολίτη και την καθημερινότητα των εργαζομένων! Παρ‘ όλ’ αυτά η Διοίκηση της ΑΑΔΕ σχεδιάζει την επέκτασή του σε όλους τους νομούς και όλες τις περιφέρειες της χώρας αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των επιλογών της στις τοπικές κοινωνίες.
Στο πλαίσιο ενημέρωσης των τοπικών φορέων ζητά άμεσα συνάντηση με τους Βουλευτές, του Αντιπεριφερειάρχες, τους εμπορικούς συλλόγους, τα επιμελητήρια, τα νομαρχιακά τμήματα ΑΔΕΔΥ, τα εργατικά κέντρα, τους δικηγορικούς συλλόγους και τους συλλόγους λογιστών προκειμένου να τους παρουσιάσει τα προβλήματα που θα προκύψουν στις τοπικές κοινωνίες από τις σχεδιαζόμενες κεντρικοποιήσεις των υπηρεσιών και το ουσιαστικό κλείσιμο των Εφοριών της περιφέρειας.
Τέλος, καλεί τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, τα Επιμελητήρια, τα Εργατικά Κέντρα, τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, τους Τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση το συγκεκριμένο αγώνα. Να υπερασπιστούν από κοινού την ύπαρξη Δημόσιων Υπηρεσιών, ενάντια σε λογικές ερημοποίησης της περιφέρειας και μεταφοράς του κόστους εξυπηρέτησης στους πολίτες.