Πρέβεζα :Ταλαιπωρία ΤΕΛΟΣ για τους ασθενείς με παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα και του μυοκαρδίου

Τέλος η ταλαιπωρία ασθενών με παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα και του μυοκαρδίου με την λειτουργία του Σπινθηρογραφήματος στην Πρέβεζα.   

Για αρκετά χρόνια οι ασθενείς από την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία αναγκάζονταν να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα σε Κέντρα Πυρηνικής Ιατρικής στα Γιάννενα για να μπορέσουν να υποβληθούν στη συγκεκριμένη εξέταση.

Πλέον η εξέταση αυτή γίνεται και στην Πρέβεζα, στο Κέντρο Πυρηνικής Ιατρικής της Ιατρού Πολυξένης Ζώτου, το οποίο αποτελεί μια καινοτομία για την πόλη μας και τον ιατρικό χώρο.

Το σπινθηρογράφημα είναι μια απεικονιστική εξέταση που παρέχει λειτουργικές πληροφορίες. Η εξατομίκευση κάθε εξέτασης ανάλογα με το κλινικό ερώτημα συντελεί και στην μοναδικότητά του. Παραδειγματικά θα αναφερθεί η αναγκαιότητά του στην διαχείριση των παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα και του μυοκαρδίου.

Το σπινθηρογράφημα διαδραματίζει απαραίτητο ρόλο στην διαχείριση των όζων θυρεοειδούς αδένα έτσι, ώστε να μπορεί να αποφευχθεί μια μη απαραίτητη παρακέντηση και οι πιθανές επιπλοκές της. Δεν χρήζουν όλοι οι όζοι του θυρεοειδούς αδένα παρακέντηση. Καμία άλλη εξέταση, δεν προσδιορίζει την λειτουργία του κάθε όζου, παρά μόνο το σπινθηρογράφημα. Ένας όζος μπορεί να είναι θερμός, ψυχρός ή αδιαφοροποίητος, το σπινθηρογράφημα καθορίζει την επικινδυνότητά του. 

Αναντικατάστατος αρωγός αποτελεί το σπινθηρογράφημα θυρεοειδούς αδένα στην διαχείριση του υπερθυρεοειδισμού, η κάθε αιτία του οποίου απαιτεί και την αντίστοιχη θεραπεία. Το σπινθηρογράφημα διαχωρίζει και επιβεβαιώνει την αιτία του υπερθυρεοειδισμού.

Το σπινθηρογράφημα καρδιάς μπορεί να ανιχνεύσει την ανεπαρκή αιμάτωσή της νωρίτερα από την απλή δοκιμασία κόπωσης και πριν ανιχνευτούν στο ΗΚΓ οι αντίστοιχες αλλοιώσεις. Είναι αδιαμφισβήτητα απαιτούμενο στους ασθενείς με προδιαθεσικούς παράγοντες στεφανιαίας νόσου.

Η Πυρηνικός Ιατρός Πολυξένη Ζώτου, απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πατρών και Διδάκτωρ (Dr. med) της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου LMU Μονάχου έχει εκπαιδευτεί επίσημα και στον υπέρηχο θυρεοειδούς αδένα και στην κλινική διαχείριση των παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα.

Το κέντρο Πυρηνικής Ιατρικής βρίσκεται στην οδό Κίτσου Τζαβέλα 45, στην Πρέβεζα.

Το ιατρείο είναι συμβεμβλημενο με τον ΕΟΠΥΥ για την διενέργεια των συγκεκριμένων διαγνωστικών εξετάσεων.

Τηλ.2682028188-6944248114

Email:bioimagingpvz@yahoo.com

Ώρες λειτουργίας (κατόπιν ραντεβού):

Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ.-5.00 μ.μ, 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites