Πρέβεζα :Ταλαιπωρία ΤΕΛΟΣ για τους ασθενείς με παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα και του μυοκαρδίου

Τέλος η ταλαιπωρία ασθενών με παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα και του μυοκαρδίου με την λειτουργία του Σπινθηρογραφήματος στην Πρέβεζα.   

Για αρκετά χρόνια οι ασθενείς από την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία αναγκάζονταν να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα σε Κέντρα Πυρηνικής Ιατρικής στα Γιάννενα για να μπορέσουν να υποβληθούν στη συγκεκριμένη εξέταση.

Πλέον η εξέταση αυτή γίνεται και στην Πρέβεζα, στο Κέντρο Πυρηνικής Ιατρικής της Ιατρού Πολυξένης Ζώτου, το οποίο αποτελεί μια καινοτομία για την πόλη μας και τον ιατρικό χώρο.

Το σπινθηρογράφημα είναι μια απεικονιστική εξέταση που παρέχει λειτουργικές πληροφορίες. Η εξατομίκευση κάθε εξέτασης ανάλογα με το κλινικό ερώτημα συντελεί και στην μοναδικότητά του. Παραδειγματικά θα αναφερθεί η αναγκαιότητά του στην διαχείριση των παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα και του μυοκαρδίου.

Το σπινθηρογράφημα διαδραματίζει απαραίτητο ρόλο στην διαχείριση των όζων θυρεοειδούς αδένα έτσι, ώστε να μπορεί να αποφευχθεί μια μη απαραίτητη παρακέντηση και οι πιθανές επιπλοκές της. Δεν χρήζουν όλοι οι όζοι του θυρεοειδούς αδένα παρακέντηση. Καμία άλλη εξέταση, δεν προσδιορίζει την λειτουργία του κάθε όζου, παρά μόνο το σπινθηρογράφημα. Ένας όζος μπορεί να είναι θερμός, ψυχρός ή αδιαφοροποίητος, το σπινθηρογράφημα καθορίζει την επικινδυνότητά του. 

Αναντικατάστατος αρωγός αποτελεί το σπινθηρογράφημα θυρεοειδούς αδένα στην διαχείριση του υπερθυρεοειδισμού, η κάθε αιτία του οποίου απαιτεί και την αντίστοιχη θεραπεία. Το σπινθηρογράφημα διαχωρίζει και επιβεβαιώνει την αιτία του υπερθυρεοειδισμού.

Το σπινθηρογράφημα καρδιάς μπορεί να ανιχνεύσει την ανεπαρκή αιμάτωσή της νωρίτερα από την απλή δοκιμασία κόπωσης και πριν ανιχνευτούν στο ΗΚΓ οι αντίστοιχες αλλοιώσεις. Είναι αδιαμφισβήτητα απαιτούμενο στους ασθενείς με προδιαθεσικούς παράγοντες στεφανιαίας νόσου.

Η Πυρηνικός Ιατρός Πολυξένη Ζώτου, απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πατρών και Διδάκτωρ (Dr. med) της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου LMU Μονάχου έχει εκπαιδευτεί επίσημα και στον υπέρηχο θυρεοειδούς αδένα και στην κλινική διαχείριση των παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα.

Το κέντρο Πυρηνικής Ιατρικής βρίσκεται στην οδό Κίτσου Τζαβέλα 45, στην Πρέβεζα.

Το ιατρείο είναι συμβεμβλημενο με τον ΕΟΠΥΥ για την διενέργεια των συγκεκριμένων διαγνωστικών εξετάσεων.

Τηλ.2682028188-6944248114

Email:bioimagingpvz@yahoo.com

Ώρες λειτουργίας (κατόπιν ραντεβού):

Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ.-5.00 μ.μ, 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η μέτρια συμμετοχή του κόσμου δημιουργεί έντονο προβληματισμό στην παράταξη Γεωργάκου

23/09/2023, 11:28 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πήρε ξεκάθαρη θέση με έξυπνο τρόπο ο Κοσμάς Κορωναίος!

23/09/2023, 5:18 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρώτη φορά Δήμαρχος κάνει απολογισμό έξω από το εκλογικό του κέντρο …

23/09/2023, 3:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Θάνης

23/09/2023, 1:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές στην Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας

20/09/2023, 9:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη σε περιοχή της Πρέβεζας για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών 

20/09/2023, 9:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Π.Ε Πρέβεζας : Συνεχίζεται από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης η συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας 

20/09/2023, 8:47 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα, η Πάργα και το Μέτσοβο στα πλάνα τούρκων κατασκόπων – Συνελήφθησαν στον Πόρο

20/09/2023, 8:42 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites