Αδιαφορία; Ανευθυνότητα; ή κάτι άλλο; Γιατί ο Δήμος Πρέβεζας δεν προώθησε την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ για την ακαταλληλότητα του νερού στις 10 κοινότητες;

Αδιαφορία; Ανευθυνότητα; ή κάτι άλλο; Πως  μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι, ο Δήμος Πρέβεζας δεν προώθησε στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, στην οποία επισυνάπτεται η επίσημη ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για την ακαταλληλότητα του νερού σε 10 κοινότητες του;

Χθες το μεσημέρι η ΔΕΥΑ Πρέβεζας ανέρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της, την επίσημη ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την οποία συνιστάται στους κατοίκους των 10 κοινοτήτων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) να μη χρησιμοποιείται το νερό για πόση, ιδιαίτερα από ευπαθείς ομάδες, ενώ οι λοιπές δραστηριότητες (πλύσιμο οικοσυσκευών και ρούχων, μαγειρική, μπάνιο, άρδευση κλπ) μπορούν να συνεχιστούν κανονικά με το νερό του δικτύου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του mypreveza.gr, ταυτόχρονα με την ανάρτηση, η ΔΕΥΑΠ, εναρμονισμένη με την πάγια τακτική ετών, έστειλε την σχετική ανακοίνωση στον Δήμο Πρέβεζας, για να την προωθήσει (όπως κάνει στις περιπτώσεις διακοπής νερού, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις) στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.  Αυτά όμως δεν την έλαβαν ποτέ, γιατί ποτέ δεν την έστειλε ο Δήμος Πρέβεζας.

Ο λόγος; Άγνωστος!

Για το θέμα της ελλιπούς ενημέρωσης η παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” εξέδωσε μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση με την οποία ζητά μάλιστα την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

“Εδώ και μία εβδομάδα που έγινε γνωστή μέσω δημοσιευμάτων και όχι επίσημης ανακοίνωσης του Δήμου Πρέβεζας ή της Δ.Ε.Υ.Α. Πρέβεζας η ακαταλληλότητα χρήσης του πόσιμου νερού σε 11 χωριά των δημοτικών ενοτήτων Ζαλόγγου και Λούρου, η δημοτική αρχή και η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Π. επιδεικνύουν εγκληματική ανευθυνότητα για το θέμα.

 

Δεκάδες ήταν τα τηλεφωνήματα, οι φωτογραφίες και τα παράπονα στα μέλη της “Ανάπτυξης Τώρα” από κατοίκους των χωριών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι δεν έχουν ενημερωθεί, ενώ οι συνθήκες ύδρευσης των χωριών τους παραμένουν τραγικές.

 

Το δημοτικό συμβούλιο που ζήτησε παράταξή μας με επιστολή και στην συνέχεια  όλες οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης για το θέμα δεν έχει οριστεί μέχρι και σήμερα!

 

Ο κ. Γεωργάκος και η παρέα του στο Δημαρχείο Πρέβεζας θα πρέπει να καταλάβουν ότι με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν! 

Θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα ζητήματα δημόσιας υγείας δεν είναι οι απευθείας αναθέσεις επί των ημερών τους για να παίζουν!

 

Η ευθύνη τους είναι εγκληματική, καθώς από στοιχεία που έχουν στα χέρια τους πρόεδροι των κοινοτήτων, προκύπτει ότι η δημοτική αρχή γνώριζε το πρόβλημα ήδη από το 2020 και το έκρυβε κάτω από το χαλάκι.

 

Η “Ανάπτυξη Τώρα” με τη θεσμική της ιδιότητα ως ανεξάρτητη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βάλει τέλος σε αυτό το θέατρο του παραλόγου της “παρέας” του Δημαρχείου, που δεν έχει καμία πολιτική ενσυναίσθηση για να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

 

Απαιτείται άμεσα παρέμβαση Εισαγγελέα για το θέμα.

 

Η “Ανάπτυξη Τώρα” εδώ και τρία χρόνια έχει εισηγηθεί στη δημοτική αρχή να ξεκινήσει ο Δήμος Πρέβεζας τις διαδικασίες για την εκπόνηση ενός τριετούς πλάνου διαχείρισης των υδατικών πόρων, έπειτα από διαβούλευση με κατοίκους και ειδικούς,  ώστε να “θωρακιστεί” η περιοχή και να διασφαλιστούν ποιοτικές υπηρεσίες για δημότες και επισκέπτες.

 

Είχαμε προτείνει πολιτικές ορθολογικής διαχείρισης του νερού.

 

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και ιδού τα αποτελέσματα της προχειρότητας και της ανευθυνότητας της δημοτικής αρχής”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites