Ο Φοίβος Δεληβοριάς για μία και μοναδική συναυλία στη Πρέβεζα, την τελευταία μέρα του 21ου Preveza Jazz Festival

To Preveza Jazz Festival  στην 21η έκδοσή του επιστρέφει δυναμικά για ένα μοναδικό τριήμερο στις 26, 27,28 Μάϊου 2023 στις 9.00 το βράδυ στον παραλιακό πεζόδρομο της Πρέβεζας. 

Το Preveza Jazz Festival πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ολλανδίας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, του Σουηδικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Πρέβεζας και η  Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Μέγας χορηγός και φέτος η Eurobank. Χορηγός το Επιμελητήριο Πρέβεζας.

Tο Preveza Jazz Festival φέρει την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας EFFEE LABEL (2022-2023) και είναι μέλος της κοινότητας της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ -European Festivals Association (EFA)

Παρασκευή 26 Μαΐου

Την εκκίνηση για το φανταστικό τριήμερο δίνει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πρέβεζας «Ορφέας» την Παρασκευή 26 Μαΐου « χρωματίζοντας» τα στενά της Πρέβεζας με μουσική από τον κινηματογράφο.

 Το Aris Papadopoulos Trio του «δικού μας» Άρη ανοίγει την jazz βραδιά στον παραλιακό πεζόδρομο της Πρέβεζας με τον ντεμπούτο δίσκο του ANAPOLONTAS . Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό έργο που αποτελείται από τέσσερις μουσικές ιδέες. Η μουσική κυματίζει πάνω στην πειραματική και αυτοσχεδιαστική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των μουσικών αλλά, ταυτόχρονα, εκτυλίσσεται σε ένα διάλογο διαρκείας με τους ακροατές.

Ενώ περιόδευαν σε διάφορους συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο, οι Rembrandt Trio  από την Ολλανδία ανακάλυψαν ότι ορισμένες συνθέσεις μοιράζονταν ένα ιδιαίτερο είδος μαγείας που «μεταφραζόταν» όπου κι αν παίζονταν. Το τρίο αποφάσισε ότι ήθελε να δημιουργήσει αυτού του είδους τις «καθολικές» συνθέσεις, διατηρώντας τις συνοπτικές και δυνατές – μελωδίες και τραγούδια που έχουν μια καθολική ποιότητα, που αγγίζουν τους ακροατές από μακριά. Την Παρασκευή 26 Μαΐου για όσους τυχερούς και τυχερές παρευρεθούν κι από κοντά.

O 31χρονος  Joel Lyssarides που εκπροσωπεί τη Σουηδία προτιμά να συνθέτει τη νύχτα, στη σιωπή, χωρίς περισπασμούς στο απομακρυσμένο σπίτι του μέσα στο δάσος, μισή ώρα έξω από τη Στοκχόλμη. Μια κατάσταση που αντανακλάται στη μουσική του, η οποία επηρεάζεται έντονα από τον χώρο, τον ήχο και τη διάθεση. Ο  Lyssarides  είναι ο νεότερος αλλά και ο πρώτος πιανίστας της τζαζ που έλαβε ποτέ το διάσημο βραβείο  Jan  Wallander, το οποίο περιελάμβανε ένα ολοκαίνουργιο πιάνο  Steinway  καθώς και πρόσβαση στο δικό του στούντιο προβών στη Στοκχόλμη. Τον Οκτώβριο του 2019, σε ηλικία 26 ετών, ο Τζόελ βραβεύτηκε ως «Μουσικός της Χρονιάς», ένα ετήσιο βραβείο που απονέμει η Σουηδική Ραδιοφωνία. Στην μετά- Covid εποχή ο Joel  Lyssarides και το τρίο του εμφανίζονται σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ευρώπη και μαζί μας την πρώτη βραδιά του 21ου Preveza Jazz Festival για να μοιραστούν την ξεχωριστή και ευαίσθητη  μουσική τους.

Σάββατο 27 Μaΐου

Το Preveza Jazz Festival είναι ένα μοναδικό σύγχρονο πολιτιστικό γεγονός στην Δυτική Ελλάδα που στοχεύει στην παρουσίαση μιας υψηλού επιπέδου μουσικής εκδήλωσης με επίκεντρο την ευρωπαϊκή μουσική τζαζ, στο δημόσιο χώρο και χωρίς εισιτήριο. Ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία σε τοπικούς και νέους μουσικούς να βρεθούν στην σκηνή μαζί με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες. Στο πλαίσιο αυτό το Τζαζ Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας​ ανοίγει την βραδιά με γνωστές και άγνωστες τζαζ μελωδίες. 

Ακολουθεί ο Guy Mintus, βραβευμένος πιανίστας, συνθέτης, τραγουδιστής με έδρα τη Νέα Υόρκη, γεννημένος στο Ισραήλ, που δραστηριοποιείται στη τζαζ, την παγκόσμια μουσική και τις σύγχρονες σκηνές. Η μουσική του Guy ξεπερνά τα όρια απεικονίζει το ευφάνταστο ταξίδι ενός νεαρού ατόμου που αναζητά την αλήθεια, την ομορφιά και την ελευθερία. Με το Guy Mintus trio συνδυάζει στοιχεία από το πιάνο Stride μέχρι τα τουρκικά Makam, τους ινδικούς ρυθμούς μέχρι την αντίστιξη σε στιλ Μπαχ, τις εβραϊκές μελωδίες και τα πρότυπα της αμερικανικής τζαζ, όλα συνυφασμένα με την δικιά του υπογραφή. 

Η μεγάλη στιγμή της βραδιάς έρχεται με τον Ιταλό Raphael Gualazzi και το τρίο του. Ο Raphael Gualazzi είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος πιανίστας, τραγουδιστής και συνθέτης του οποίου το στυλ απλώνεται ανάμεσα σε jazz, soul, pop, fusion, rhythm & blues, stride piano. Μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2011, περιοδεύει σε όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ τζαζ στην Ευρώπη (όπως «International Jazz Day» και «Saint Germain Jazz» στο Παρίσι, «Dia de a Musica ” στη Μαδρίτη), και παίζοντας σε πολύ ιδιαίτερους χώρους όπως το Blue Note στο Τόκιο. Πρόσφατα προσκλήθηκε από το Ιταλικό Ινστιτούτο Πολιτισμού για να παίξει μια παράσταση στο Εδιμβούργο (Φεβρουάριος 2022) και τρεις συναυλίες στη Νότια Αφρική, στις πόλεις Κέιπ Τάουν, Ντέρμπαν και Γιοχάνεσμπουργκ (Οκτώβριος 2022). Στην Πρέβεζα ο Raphael θα παίξει τόσο δικά του κομμάτια όσο και μελωδίες από το διεθνές ρεπερτόριο της τζαζ και μπλουζ, σάουντρακ, και μερικές επανερμηνείες των προτύπων της όπερας με τζαζ τρόπο.

Κυριακή 28 Μαΐου 

Με χαρά υποδεχόμαστε το κουιντέτο τζαζ OZMA που εκπροσωπεί τη Γαλλία, ιδρύθηκε στο Στρασβούργο το 2002, έχει στο ενεργητικό του οκτώ άλμπουμ και πάνω από 500 συναυλίες σε 42 χώρες, σε τέσσερις ηπείρους. Κάτι σαν ο Ρέι Άντερσον να προσκλήθηκε από τους Rage Against The Machine, τον John Coltrane να τζαμάρει με τους Radiohead και τον Billy Cobham παίζοντας με τα καλύτερα συγκροτήματα πνευστών της Νέας Ορλεάνης. Αλλά οι OZMA είναι επίσης ένα πλήθος συνεργατικών και πολυεπιστημονικών δημιουργιών με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και μια πραγματική ευαισθησία για τη μουσική και την εικόνα με την δημιουργία παραστάσεων με εικαστικές τέχνες, φωτο-συναυλίες και πολλές ταινίες-συναυλίες πάνω σε αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. 

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μεταφέρουν για μία και μοναδική συναυλία τη νέα τους παράσταση στη Πρέβεζα, την τελευταία μέρα του 21ου Preveza Jazz Festival. Με το γενναίο πλήρωμα των φίλων (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto) και με την εκλεκτή συμμετοχή του παραγωγού της «Καλλιθέας» Χρήστου Λαϊνά, έρχονται από το παράλληλο σύμπαν της πραγματικότητας στο λιμάνι της Πρέβεζας, για να βρουν ό,τι δεν φαίνεται, ό,τι ήταν πάντα δίπλα μας, ό,τι δε σταμάτησε ποτέ. Μια μουσική παράσταση βασισμένη σε όλη την τραγουδοποιία του Φοίβου από τα 16 του έως σήμερα, με ηλεκτρισμό και συγκίνηση, με τον αρχαίο θησαυρό στο σεντούκι και τον καθρέφτη σπασμένο διά παντός.

Ακολουθήστε το Preveza Jazz Festival στο fb και στο Instagram, γίνετε μέλος της μεγαλύτερης jazz παρέας και γιορτάστε μαζί μας τα 20 χρόνια Preveza Jazz Festival !

FOLLOW US: https://www.prevezajazzfestival.com

—————————————————————————————————

#bethere #prevezajazzfestival2022 #preveza #epirus #freeadmission

Follow us @prevezajazzfestival facebook, Instagram


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites