Κυριάκος Μητσοτάκης – Πάργα : “Να ξαναρθούμε εδώ να γιορτάσουμε τη μεγάλη μας νίκη – Ξέρω πόσο σημασία έχει για εσάς να έχετε ένα καλό κέντρο υγείας κι ένα καλό νοσοκομείο”

“Το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών της 21ης Μαΐου” έστειλε σήμερα από την Πάργα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Αυτά τα τέσσερα χρόνια περάσαμε μέσα από πολύ μεγάλες δυσκολίες και αν για κάτι είμαι υπερήφανος είναι ότι μπορέσαμε και κρατήσαμε το σκάφος της χώρας σε σταθερή πορεία” τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε στο Λιμάνι της Πάργας.

“Αποκρούσαμε τη μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο. Στηρίξαμε την κοινωνία στη διάρκεια της πανδημίας, είπαμε «όχι» σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας από τη γειτονική Τουρκία, θωρακίσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Στηρίξαμε την κοινωνία και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης. Όταν εκτινάχθηκαν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, η δική μας κυβέρνηση ήταν αυτή που έδωσε επιδότηση σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε επιχείρηση, για να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο όμως ήταν παγκόσμιο πρόβλημα, δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Κι ερχόμαστε τώρα, λίγες μέρες, 13 μέρες ουσιαστικά πριν από τις εκλογές, να θέσουμε με καθαρό και με σαφή τρόπο τα μεγάλα διλήμματα αυτής της εκλογικής κάλπης. H εκλογή αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη, διότι ξέρω πολύ καλά πόσο μεγάλη προσπάθεια κάναμε αυτά τα τέσσερα χρόνια για να αφήσουμε πίσω μας πολύ δύσκολες εποχές για την πατρίδα μας. Η τραυματική περασμένη δεκαετία ανήκει πια οριστικά στο παρελθόν. Η οικονομία μας αναπτύσσεται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς από την Ευρώπη. Η χώρα μας είναι πιά πιο ισχυρή, η γνώμη της μετράει από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι τις Βρυξέλλες, η φωνή μας ακούγεται. Η πολιτική μας δικαιώνεται” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε “Το αποτύπωμα αυτών των επιλογών το βλέπετε κι εσείς εδώ, στην Πάργα, το βλέπετε στην Πρέβεζα. Πέρυσι είχαμε μια εξαιρετική τουριστική περίοδο. Εκτιμώ ότι φέτος τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα και όλα αυτά δεν είναι τυχαία, ξέρετε. Ήταν αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς. Διότι όταν αποφασίσαμε να ανοίξουμε τη χώρα στην διάρκεια του κορωνοϊού επενδύσαμε στην Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό. (….) Εδώ, στη δική μας την περιοχή, έχουμε ακόμα πολλά βήματα να κάνουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Και όταν μιλάμε για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, καλές ποιοτικές θέσεις απασχόλησης, ακριβώς σε αυτό αναφέρομαι. Σήμερα έχουμε σε όλη την Ελλάδα και στην Περιφέρεια Ηπείρου μια μεγάλη έκρηξη επενδύσεων, από τον τουρισμό μέχρι τη μεταποίηση, μέχρι τον πρωτογενή τομέα. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Διότι δεν μπορούμε, φίλες και φίλοι, να εξασφαλίσουμε καλύτερους μισθούς και καλύτερα εισοδήματα εάν δεν έχουμε επενδύσεις, εάν δεν στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, αν δεν αποδαιμονοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα”.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες ” να κλείσουμε το παράθυρο, την πόρτα, τη χαραμάδα σε οποιοδήποτε σενάριο δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης που θα έφερνε μαζί, προσέξτε, Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη της «Δήμητρας», ένας τρόπος υπάρχει: ισχυρή Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 21ης Μαΐου” και πρόσθεσε  “Εδώ στην Ήπειρο θα την έχουμε σίγουρα. Αλλά -επειδή μου λέει η κυρία «την πρώτη Κυριακή»- για εμένα υπάρχει μία κάλπη μόνο. Προσέξτε, δεν υπάρχει πρώτη και δεύτερη Κυριακή. Υπάρχει μία κάλπη μόνο, η κάλπη της 21ης Μαΐου θα στείλει το μήνυμα. Το βράδυ, όταν θα βγουν τα exit polls και τα τελικά αποτελέσματα, θα γνωρίζουμε. Ένας νικητής θα υπάρχει. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι νικήτρια και θα γνωρίζουμε από την πρώτη κάλπη της 21ης Μαΐου ποιος πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία. Έχουμε κάνει πολλή δουλειά. Έχω ένα πολύ ξεκάθαρο όραμα για το πού φαντάζομαι την Ελλάδα σε τέσσερα χρόνια από τώρα. Μία Ελλάδα που πραγματικά θα συγκλίνει με την Ευρώπη”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα κατασκευαστούν σε όλη την Περιφέρεια κέντρα υγείας.

” Το καλοκαίρι του 2020, εν μέσω πανδημίας, πήγα στις Βρυξέλλες, διαπραγματεύτηκα και φέραμε πίσω για τη χώρα 31 δισεκατομμύρια ευρώ, που είναι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι πόροι που πιάνουν τόπο παντού. Στα κέντρα υγείας τα οποία θα κατασκευαστούν σε όλη την περιφέρεια, γιατί ξέρω πόσο σημασία έχει για εσάς να έχετε ένα καλό κέντρο υγείας κι ένα καλό νοσοκομείο, είναι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης” επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κλείνοντας τον χαιρετισμό του είπε : “Η Νέα Δημοκρατία πήγε την Ελλάδα μπροστά και σας ζητώ εδώ, από την Πάργα, δώστε μου την δύναμη να την πάμε ακόμα πιο μπροστά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλό αγώνα, καλά αποτελέσματα στην Πρέβεζα, στην Ήπειρο συνολικά και με την νίκη. Να ξαναρθούμε εδώ να γιορτάσουμε τη μεγάλη μας νίκη, τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλης μας παράταξης”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός από την μεταπολίτευση που επισκέπτεται την Πάργα. Επίσης είναι ο μοναδικός αρχηγός κόμματος που έχει επισκεφθεί την Πρέβεζα (την πρωτεύουσα του Νομού) ως Υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ως Πρωθυπουργός. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites