H Πρέβεζα “τα σπάει” και κερνάει μπότια, τζουτζούκι και χιλιάδες αναστάσιμες ευχές!

H Πρέβεζα “τα σπάει” και  κερνάει μπότια,  τζουτζούκι και   χιλιάδες αναστάσιμες ευχές!

Οπως κάθε χρόνο με επίκεντρο το Σαϊτάν Παζάρι  , το Ναό του Αγίου Χαραλάμπους αλλά και  κάθε γωνιά του Ιστορικού Κέντρου  θα  αναβιώσει το έθιμο της Πρώτης Ανάστασης που έχει διατηρηθεί ακέραιο στο πέρασμα του χρόνου.

Μόλις η καμπάνα του Ναού σημάνει χαρμόσυνα  λίγο μετά τις 9.30 το πρωί εκατοντάδες μπότια  θα σπάσουν με θόρυβο στο πλακόστρωτο αντιπροσωπεύοντας  τη νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο.

Το έθιμο έχει τις ρίζες του  στα χρόνια της τουρκοκρατίας  και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας .

Ο Δήμος Πρέβεζας θα μοιράσει δωρεάν  μπότια και το τζουτζούκι  παραδοσιακό νηστίσιμο  γλύκισμα της πόλης  ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική θα παίξει γιορτινές μελωδίες.

Φαντασμαγορική  όμως θα είναι  και η τελετή της Ανάστασης το βράδυ του Μ. Σαββάτου  με δεκάδες  βεγγαλικά προσφορά του Δήμου Πρέβεζας  που θα κάνουν τη  νύχτα μέρα και θα  είναι ορατά από κάθε σημείο της πόλης.

Η ρίψη των βεγγαλικών θα γίνει από  πλωτή εξέδρα που θα  στηθεί  μέσα στη θάλασσα στο λιμανάκι του Αγίου Θωμά από επαγγελματία ρίπτη  με εξειδικευμένο ασύρματο πυροκροτητή.

Η Πρέβεζα γιορτάζει  και σας περιμένει!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Μενδώνη επιμένει για έργα στην Νικόπολη – Ευρεία συσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού

05/12/2023, 3:04 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Στην Πρέβεζα αν δεν έχεις λεφτά να πας σε γιατρό, πεθαίνεις”

05/12/2023, 8:36 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω”

28/11/2023, 8:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έρχεται Πρέβεζα για το Νοσοκομείο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

28/11/2023, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : “Είναι σαν μας θεωρούν Αλβανία εδώ…”

23/11/2023, 8:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για το τραγικό δυστύχημα στο Βαθύ

23/11/2023, 8:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» μοίρασε παραδοσιακά πολυσπόρια

23/11/2023, 8:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η Διάθεση Δωρεάν Ψηφιακής Υπογραφής σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

23/11/2023, 8:33 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites