Με περισσότερες από 2.500 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 7ος «Δρόμος του Γιοφυριού»

Με περισσότερες από 2.500 συμμετοχές από όλη την Ήπειρο, τηΣτερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Αθήνα, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονίακαι τη Θράκη, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 7ος «Δρόμος του Γιοφυριού».

Η διοργάνωση έφερε τη σφραγίδα της Δημοτικής Αρχής όπου σε συνεργασία με τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και το Σύλλογο Δρομέων Άρτας, έφεραν ένα απόλυτα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για το σύνολο της αρτινής κοινωνίας. Άλλωστε, μόνο και μόνο ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών είναι ενδεικτικός για να καταλάβει κανείς την προσφορά τέτοιων γεγονότων στην τοπική οικονομία αλλά και στις κοινωνικές ανάγκες, αφού και φέτος, ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στην εθελοντική αιμοδοσία. 

Με φόντο τα ιστορικά μνημεία και τις ομορφιές της πόλης, αθλητές και δρομείς κάλυψαν τις αποστάσεις των 21,1 χιλιομέτρων του Ημιμαραθωνίου και της Σκυταλοδρομίας, των 5 χιλιομέτρων και του περιπατητικού, όπου οι περιπατητές  ξεπέρασαντα 1500 άτομα. Παράλληλα οι μαθητές δημοτικών σχολείων, έτρεξαν μικρότερες αποστάσεις (300μ., 600μ. και 800μ.) δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στον αγώνα, ενώ δεν έλλειψε και η ψυχαγωγία με τα μουσικά δρώμενα. 

Συγκινητικές ήταν και οι στιγμές με την μικρή Γιαννιώτισσα Εβελίνα, που έτρεξε συνοδεία του πατέρα της τα 21,1χλμ, περνώντας με δύναμη το μήνυμα της προσπάθειας, της αγάπης για τη ζωή και του δικαιώματος στην αποδοχή και τη διαφορετικότητα. Δίκαια, η μικρή μας φίλη κέρδισε το πιο ζεστό χειροκρότημα απ’ όλους μας.

Σημειώνεται, πως η διοργάνωση που ξεκίνησε δειλά πριν από 8 χρόνια μετουσιώθηκε σε σημαντικό θεσμό στο αθλητικό καλεντάρι των δρομέων της Ελλάδας και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης: «Ευχαριστούμε όλους εκείνους που μας βοήθησαν και μας βοηθούν ακόμη ώστε το όραμα μας ως Δημοτική Αρχή να παίρνει σάρκα και οστά. Και αυτό το όραμα έχει πολύ συγκεκριμένο στόχο: να γνωρίσουν πολλοί περισσότεροι ξένοι την Άρτα, να έχουν καλύτερη καθημερινότητα οι δημότες»

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Δημήτρης Σφήκας  στις δηλώσεις του στάθηκε στο υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης αλλά και της οργάνωσης που πέτυχε ο Δήμος σε αγαστή συνεργασία με τους συλλόγους και τους εθελοντές, κάνοντας λόγο για τα οφέλη που φέρνει ο αθλητικός  τουρισμό στην πόλη μας και την οικονομία. Αθλητές υψηλού επιπέδου που ήρθαν από όλη την Ελλάδα  για τον δρόμο  του Γιοφυριού μίλησαν για την άρτια οργάνωση, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι τέτοια οργάνωση δεν την βρίσκεις σε παρόμοιες εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Θερμές ευχαριστίες 

Ο Δήμος ευχαριστεί ολόψυχα όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του αγώνα, τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς και συγκεκριμένα τον Χρυσό Χορηγό την ΙΟΝ, τον Αργυρό Χορηγό το PICCADILLY HOUSE, το FOTIS HOME το Ι. ΚΤΕΟ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. AUTODRIVER, τον ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑ, τις
ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ τα SUPERMARKET ΑΓΓΕΛΗΣ, την  EURONICS ΚΑΡΑΝΤΖΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, τον ΓΕΡΜΑΝΟ, τον ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΡΤΑΣ«ΥΔΡΩ», την  ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΣΟΥΛΗΣ, το  ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΤΣΑΒΑΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ «ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ», τον  ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΣ», τον ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ ΑΡΤΑΣ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ, και τους Χορηγούς Επικοινωνίας ΕΡΤ 3 – ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, τους μαθητές των σχολείων και τους γονείς τους και όλους τους Αρτινούς που αγκάλιασαν τον αγώνα. 

Επίσης, την Περιφέρεια Ηπείρου, την ΠΕΔ Ηπείρου, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας, τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, τα Αθλητικά Σωματεία Στίβου, την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα  και τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα Χρήστο Ζαρκάδα, ιδιαίτερα τους εθελοντές της Άρτας και της Αθήνας και συγκεκριμένα, τη ΔΟΑΚ Άρτας, τη ΔΕΦΕΔ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροσπηλιωτών Τζουμέρκων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμμενίτσας το «Γαϊτανάκι» , τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κωστακιών «Η Παναγιά», Ο.ΑΝ. Ε.ΑΝ, Ε.Ε.Σ Παράρτημα Άρτας, Ε.Σ.Δ.Δ.Ε,  το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άρτας και 50 ακόμη μεμονωμένους εθελοντές για την πρωτόγνωρη συμμετοχή τους, την ανιδιοτελή και πολύτιμη προσφορά τους στην διοργάνωση, την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, για την άριστη συνεργασία, την Πολιτική Προστασία, τη Δημοτική Αστυνομία καιτο ΕΚΑΒ. 

Ακόμη, τα KrotalArta, τις σχολές χορού, Αρμόνια, τον Αθλητικό Σύλλογο Νηρέας Νηρηίδες, τον Αθλητικό Σύλλογο Πύρρος Άρτας, το καλλιτεχνικό εργαστήρι Duente και την σχολή χορού Arta Dance Academy, τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους του Δήμου, το Μ/Φ Σύλλογο «Σκουφάς», την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και τα ΜΜΕ για την προβολή των αγώνων.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Γενικής Κατάταξης έχουν ως εξής:

Ημιμαραθώνιος 21,1 χιλιομέτρων

Άνδρες:

  • Βούλγαρης Κυριάκος 
  • Μπαρμπαγιάννης Αθανάσιος
  • Μανιφάβας Αλέξανδρος

Γυναίκες:

  • Σαπίου Βηθλεέμ
  • Τσαλοκώστα Δήμητρα 
  • KuchynkovaVera
Σκυταλοδρομία 21,1χλμ

Άνδρες:

  • Καβακίδης Αρχιμήδης – Χουβαρδάς Κωνσταντίνος 
  • Μπαρμούτης Κωνσταντίνος – Φελέκης Κωνσταντίνος
  • Βαγενάς Παύλος – Ζάραγκας Λάμπρος

Γυναίκες:

  • Γκόγκου Άσπα- Κολτσίδα Χρύσα 
  • ΦιφλήΘεοδώρα – ΡοκοπάνουΛάουρα
  • Δερβίλη Ζωή  – ΤσώρουΝάντια 

Μικτή:

  • Οικονόμου Μαρίνα – Μαζιανίτης Κοσμάς 
  • Τσατσαρώνη Μαρία- Κέφης Δημήτρης 
  • Μπακαγιάννης Γιώργος – Πάνου Χρύσα
Αγώνας δρόμου 5 χλμ

Άνδρες:

  • ΚόλιοςΝέστορας
  • Γεωργίου Απόλλων
  • Μουρατάς Βασίλης 

Γυναίκες:

  • Καλλιμογιάννη Βασιλική 
  • Ανδρούτσου Χρυσούλα 
  • Γκίκου Αλεξάνδρα 

Εκτός από τις βραβεύσεις στους πρώτους της Γενικής Κατάταξης κάθε αγωνίσματος, υπήρξαν και βραβεύσεις ανά ηλικιακή κατηγορία, ειδικές βραβεύσεις, καθώς και βραβεύσεις στους μαθητές που συμμετείχαν στους σχολικούς αγώνες και διακρίθηκαν.

Αναλυτικά, όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://ftt.gr/6os-dromos-giofyrioy-artas-2022-live-results/

Φωτορεπορτάζ από τους αγώνες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα: https://www.facebook.com/artarunningfestival


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites