Δεκάδες μπότια έσπασαν για την Πρώτη Ανάσταση στην Πρέβεζα

Το χαρμόσυνο μήνυμα της πρώτης Ανάστασης ήχησε σήμερα στο ιστορικό κέντρο και σε κάθε γωνιά της Πρέβεζας.
Από πολύ νωρίς το πρωί πλήθους κόσμου “κατέκλυσε” τον πεζόδρομο της αγοράς προκειμένου να δει και να συμμετέχει στο έθιμο με τα μπότια το οποίο ξεκίνησε από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, διατηρήθηκε ζωντανό χάρη στους επαγγελματίες και τους καταστηματάρχες του Σαϊτάν Παζάρι και επεκτάθηκε σε όλο το ιστορικό κέντρο.
Μόλις ο ιερέας του Αγίου Χαραλάμπους σήμανε την πρώτη Ανάσταση δεκάδες μπότια έσπασαν στο πλακόστρωτο συμβολίζοντας έτσι τη νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο.
Τα πρώτα μπότια έριξαν από το μπαλκόνι του κτιρίου της Χορωδίας “Αρμονία” ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος , ο πρόεδρος της Χορωδίας Κοσμάς Κορωναίος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωάννα Κώτση, ενώ ακολούθησαν δεκάδες “σπασίματα” από τον κόσμο που έδειξε να εντυπωσιάζεται από την όμορφη γιορτή.
Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που έσπευσαν να πάρουν μαζί τους ένα κομμάτι από τα πήλινα για να θυμούνται την ξεχωριστή αυτή μέρα.
Τη δική της νότα με γιορτινές μελωδίες έδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου, ενώ ο Δήμος προσέφερε δωρεάν μπότια και παραδοσιακό τζουτζούκι σε όσους βρέθηκαν στην αγορά.
Το έθιμο μεταξύ άλλων τήρησαν οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι , εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές με τον κόσμο.
Ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο για την παρουσία του στην Πρέβεζα υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος καταβάλλει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε η όμορφη πόλη μας να γίνει ακόμη πιο ελκυστική για τους επισκέπτες.
Συνεργεία με εργαζόμενους του Δήμου ξεκίνησαν από πολύ νωρίς την προετοιμασία, ενώ αμέσως μετά το τέλος της πρώτης Ανάστασης καθάρισαν την αγορά από τα μπότια προετοιμάζοντας το ιστορικό κέντρο για το βράδυ.
Φωτογραφίες mypreveza.gr
Κείμενο : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites