Χρόνο με το χρόνο διαλύουν το Νοσοκομείο Πρέβεζας – Χωρίς χειρούργο για 2 μέρες λόγω υποστελέχωσης

Η καταστρεπτική για το νοσοκομείο Πρέβεζας συνεχόμενη υποβάθμιση δε λέει να σταματήσει. Εν έτη 2023 στο νοσοκομείο Πρέβεζας χθες 20/04 και την Κυριακή 23/04 δεν θα εφημερεύει χειρουργός λόγω σοβαρής υποστελέχωσης του τμήματος σε ιατρικό προσωπικό εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για την απαράδεκτη και επισφαλή πρακτική να νοσηλεύονται ασθενείς στην Χειρουργική κλινική χωρίς να εφημερεύει Χειρουργός, ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι κινητοποίηση στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου.

Στο κάλεσμα του Συλλόγου ανταποκρίθηκε το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, Υποψήφιοι Βουλευτές και πολίτες.

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων :

“Για την σοβαρή υποστελέχωση τόσο του χειρουργικού τμήματος όσο και μιας σειράς άλλων τμημάτων του νοσοκομείου ο σύλλογος εργαζομένων έχει παρέμβει τόσο στη διοίκηση όσο και στο δημόσιο διάλογο απαιτώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά και κάλυψη των επιτακτικών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα τμήματα.

Συγκεκριμένα όλο το προηγούμενο διάστημα με παρεμβάσεις μας στη διοίκηση του νοσοκομείου , στη Δημοτική αρχή, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με ανακοινώσεις στον τύπο, με συνεντεύξεις τύπου, με συναυλίες διαμαρτυρίας και με συλλαλητήρια όπως αυτό που έγινε πριν λίγες εβδομάδες στην Πρέβεζα αναδείξαμε το σημαντικό πρόβλημα υποβάθμισης του νοσοκομείου αλλά και τις αιτίες που το δημιουργούν και που δεν είναι άλλες από την πολιτική λογική που θέλει την υγεία εμπόρευμα. Γι αυτή την πολιτική λογική που θέλει τα νοσοκομεία υποβαθμισμένα και υποχρηματοδοτούμενα, να λειτουργούν με κακοπληρωμένο, γερασμένο και λειψό προσωπικό, σε εγκαταλελειμμένα κτίρια με απαρχαιωμένο εξοπλισμό, θα ήταν αστείο να ισχυριστούμε πως φταίει μόνο ο Διοικητής του νοσοκομείου ο οποίος φυσικά και έχει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν και να αφήσουμε απ έξω όλους τους πολιτικούς εκπροσώπους του νομού που ειδικά από το 2010 και μετά όλοι τους βάλανε πλάτη σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική κάθε φορά που βρέθηκαν σε Κυβερνητική θέση.

Συγκεκριμένα, το ότι τα τελευταία χρόνια διορίστηκαν στο νοσοκομείο ελάχιστοι γιατροί δεν είναι πολιτική επιλογή; Ότι σταθερά από το 2010 και μετά το προσωπικό που προσλαμβάνεται είναι λιγότερο από αυτό που αποχωρεί δεν αποτελεί πολιτική επιλογή; Το ότι αυξήθηκαν τα συνταξιοδοτικά όρια και για τους επαγγελματίες Υγείας και υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές 65 και 67 ετών να κάνουν εφημερίες δεν είναι πολιτική επιλογή; Πολιτική επιλογή δεν είναι επίσης να χρειάζεται σήμερα η Χειρουργική κλινική 4 επιπλέον γιατρούς για να λειτουργήσει ομαλά και να φέρνουν έναν κι αυτόν για ένα χρόνο; Να λειτουργεί το νοσοκομείο με έναν Ορθοπεδικό, οι παρασκευαστές στα εργαστήρια να υποφέρουν από τις αλλεπάλληλες βάρδιες και το ένα τρίτο του προσωπικού να ζει στην εργασιακή ανασφάλεια γιατί σε λίγους μήνες λήγουν οι συμβάσεις τους, δεν είναι πολιτική επιλογή; Πολιτική επιλογή δεν είναι επίσης να μειώνεται κάθε χρόνο η κρατική χρηματοδότηση, να επικαλούνται οι διοικητές την γραφειοκρατία όταν είναι να προσλάβουν κανέναν εργαζόμενο την στιγμή που με το πάτημα ενός κουμπιού σου παίρνουν το σπίτι; Αν δεν είναι όλα αυτά πολιτικές επιλογές τότε τι είναι; Αν δεν έχουν τεράστιες ευθύνες όλοι όσοι κυβέρνησαν με αυτή την αντίληψη τότε ποιος έχει;

Αυτή όμως η πολιτική πρακτική πρέπει να τελειώσει και μάλιστα αμέσως τώρα. Αύριο θα είναι πολύ αργά. Αυτή την πολιτική αντίληψη που οδηγεί το νοσοκομείο της Πρέβεζας σε λουκέτο πρέπει να την σταματήσει ο Πρεβεζάνικος λαός με την αποφασιστική παρέμβαση του. Το νοσοκομείο της πόλης μας δεν είναι επιχείρηση για να έχει κέρδη, είναι μια απαραίτητη για το νομό τη δομή που εμπεδώνει την υγειονομική ασφάλεια. Είναι μία δομή που έχει ήδη χρυσοπληρώσει ο Πρεβεζάνος πολίτης τόσο με τις ασφαλιστικές του κρατήσεις όσο και με τους δυσβάσταχτους φόρους που πληρώνει. Είναι ντροπή να του λέμε να πληρώσει και τρίτη φορά και ακόμη μεγαλύτερη ντροπή να μην έχει πρόσβαση σε ζωτικές υπηρεσίες υγείας”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites