Το Ταξίδι του Λόγου : Εξειδικευμένη αξιολόγηση και παρέμβαση σε περιπτώσεις δυσκολιών μάθησης με το Αθηνά Τεστ

Ψάχνετε για εξειδικευμένη αξιολόγηση και παρέμβαση σε περιπτώσεις δυσκολιών μάθησης; Το  Αθηνά Τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης, είναι μια καινοτόμο μέθοδο αξιολόγησης για παιδιά ηλικίας 5 έως 9 ετών.

Τι είναι το Αθηνά Τεστ;

Το Αθηνά Τεστ είναι ένα πρωτοποριακό εργαλείο που αξιολογεί τον εντοπισμό των δυσκολιών μάθησης των παιδιών σε πέντε βασικούς τομείς της ανάπτυξης, όπως είναι η νοητική ικανότητα, η άμεση μνήμη ακολουθιών, η ολοκλήρωση ελλιπών παραστάσεων, η γραφο-φωνολογική ενημερότητα και η νευρο-ψυχολογική ωριμότητα. Είναι μια δέσμη από επιμέρους διαγνωστικές δοκιμασίες, δεκατέσσερις (14) κύριες και μία (1) συμπληρωματική, οι οποίες αξιολογούν ένα ευρύτατο φάσμα κινητικών, αντιληπτικών, νοητικών και ψυχογλωσσικών διεργασιών.

Αυτές οι κλίμακες σχετίζονται με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά για ν’ ανταποκριθούν στις μαθησιακές απαιτήσεις του σχολείου. Αξιολογούν το επίπεδο και τo ρυθμό ανάπτυξης του παιδιού σε διάφορους τομείς, όπως είναι:

  • η νοητική ικανότητα,
  • η άμεση μνήμη ακολουθιών,
  • η ολοκλήρωση παραστάσεων,
  • η γραφοφωνολογική ενημερότητα
  • η νεύρο-ψυχολογική ωριμότητα (οπτικοκινητικός συντονισμός, πλευρίωση και προσανατολισμός του σώματος).

Τα εξεταστικά αποτελέσματα του Αθηνά Τεστ δίνουν ένα αναλυτικό-διαγνωστικό προφίλ του παιδιού, το οποίο δείχνει περιοχές ανάπτυξης που είναι ελλειμματικές και που ενδεχομένως μπορούν να ενοχοποιηθούν για τις παρούσες ή μελλοντικές δυσκολίες μάθησης και προσαρμογής του παιδιού στο σχολείο.

Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ειδικώς, για να χρησιμοποιείται από τους εκπαιδευτικούς, δασκάλους και νηπιαγωγούς, με τα παιδιά της τάξης τους, για να έχουν, για το καθένα, μια ορθολογικά οργανωμένη και συστηματική περιγραφή του επιπέδου και ρυθμού ανάπτυξης του παιδιού σε κρίσιμους για τη σχολική μάθηση τομείς ανάπτυξης.

Μπορεί το Αθηνά Τεστ να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο σχολικής ετοιμότητας;

Το Αθηνά Τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης είναι ένα ψυχοπαιδαγωγικό διαγνωστικό μέσο, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικώς για να εντοπιστούν παιδιά που παρουσιάζουν δυσκολίες ν’ ανταποκριθούν στις μαθησιακές απαιτήσεις του σχολείου. Αυτό σημαίνει πως αν χορηγηθεί σε προσχολική ηλικία, μπορεί να είναι ο οδηγός μας,  που θα συμβάλει στην απόφαση των γονέων για το αν ένα παιδί είναι εφοδιασμένο με τις απαραίτητες δεξιότητες.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας το Αθηνά Τεστ;

Χρησιμοποιώντας το Αθηνά Τεστ, η εξειδικευμένη ομάδα του κέντρου το ”Ταξίδι του Λόγου” μπορεί να προγραμματίσει και να εφαρμόσει την κατάλληλη εξατομικευμένη διορθωτική παρέμβαση, προκειμένου να βοηθηθεί το παιδί να ξεπεράσει τις δυσκολίες του προτού αυτές εκδηλωθούν.

Κλείστε  ένα ραντεβού με την υπεύθυνη του κέντρου, Μπάσιου Φωτεινή, πιστοποιημένη για τη χρήση του Αθηνά Τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης, και ανακαλύψτε το πώς μπορεί να ενισχυθεί η εκπαίδευση του παιδιού σας.

Η έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση είναι κρίσιμη για την επιτυχία του παιδιού σας στο σχολείο και τη ζωή.

             Το ταξίδι του Λόγου

             Πρότυπο Κέντρο Λογοθεραπείας

Υπεύθυνη: Μπάσιου Φωτεινή-Λογοθεραπεύτρια

           Σπηλιάδου 17, Πρέβεζα Τ.Κ.48100

Τηλ.: 2682400350, Τηλ.: 6933254157


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Χαστούκι” της Αποκεντρωμένης στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας και τον Δήμαρχο για την διαφύλαξη της ποιότητας του πόσιμου νερού

09/06/2023, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει την Παρασκευή η διακομματική επιτροπή

08/06/2023, 11:34 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σοφοκλή Οιδίπους επί Κολωνώ : Τετάρτη 16 Αυγούστου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης

08/06/2023, 11:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνελήφθη γυναίκα για κλοπή από σούπερ μάρκετ

08/06/2023, 2:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Tο Δανό Επίτροπο Carsten Rasmussen στην Αρχαία Νικόπολη υποδέχθηκε ο Στράτος Ιωάννου

08/06/2023, 11:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Λούρος τιμά τη μνήμη του Αγίου Βαρνάβα με διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις στις 10 και 11 Ιουνίου

07/06/2023, 11:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησε τη προεκλογική της παρέμβαση η  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  για τις νέες βουλευτικές εκλογές  στις 25 Ιούνη

07/06/2023, 10:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος το Σάββατο στην ΒΙ.ΠΕ Πρέβεζας

07/06/2023, 10:41 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites