Θανάσης Καββαδάς : Εξασφάλιση χρηματοδότησης 124.000 ευρώ για το λιμάνι της Λυγιάς        

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητηθούν λιμενικά έργα, αλλά και έργα βελτίωσης  της υδροδότησης της Λευκάδας που χρηματοδοτούνται από την αρμόδια Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Ναυτιλίας. 

Σε συνέχεια σχετικών αιτημάτων που είχε μεταφέρει ο Βουλευτής, καθώς και συναντήσεων, δόθηκε θετική γνωμοδότηση για 3 λιμενικά έργα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας και συγκεκριμένα:

1. Φωτισμός και κατασκευή δικτύων νερού – ρεύματος για πίλαρ σκαφών στο Λιμάνι Συβότων 414.620 €
2. Φωτισμός και κατασκευή δικτύων νερού – ρεύματος για πίλαρ σκαφών στο λιμάνι Βαθύ Μεγανησίου 237.547 €
3. Φωτισμός και κατασκευή δικτύων νερού – ρεύματος για πίλαρ σκαφών στο λιμάνι Αθερινός Μεγανησίου 144.985 €

Σε συνέχεια των εγκρίσεων, ο Βουλευτής ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου προκειμένου στη συνέχεια να εξασφαλιστεί και η σχετική χρηματοδότηση.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα για την άμεση χρηματοδότηση συνολικού ύψους 330.000 ευρώ για βελτίωση της υδροδότησης στη Λευκάδα (Φρύνι, Βλυχό, Κάβαλος, Βουρνικά). 

Έλαβε τη δέσμευση ότι τις επόμενες ημέρες θα εγκριθεί από το Υπουργείο επιπλέον χρηματοδότηση περίπου 270.000 ευρώ για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης σε 11 χωριά (Αθάνι, Άγιος Ηλίας,  Καρυώτες, Πόρος, Φτερνό, Κομηλιό, Κοντάραινα, Εγκλουβή, Χαραδιάτικα, Κατωχώρι, Πηγαδησάνοι). Μάλιστα, ο Βουλευτής κάλεσε τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, κ. Κουτουλάκη, να επισκεφθεί σύντομα τη Λευκάδα, πρόσκληση την οποία απεδέχθη. 

Τέλος, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 124.000 ευρώ για προμήθεια και εγκατάσταση πίλαρ για το λιμάνι της Λυγιάς. 

Σχετικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι στηρίζει τη Λευκάδα. Σε συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας και το Λιμενικό Ταμείο, έχουμε υποβάλει αιτήματα χρηματοδότησης για μια σειρά έργων, τα οποία σταδιακά εγκρίνονται. Και αυτό είναι αποτέλεσμα τόσο της δικής μας σωστής προετοιμασίας και διεκδίκησης, όσο και της πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης και του Υπουργείου να στηρίξουν ουσιαστικά και έμπρακτα τις νησιωτικές περιοχές. 

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό, κ.Γιάννη Πλακιωτάκη, αλλά και συνολικά την ηγεσία του Υπουργείου, διότι συνδράμουν σταθερά τα αιτήματα και τις ανάγκες της Λευκάδας. Συνεχίζουμε, με υποδομές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας: με μικρά και μεγάλα έργα βελτιώνουμε το δίκτυο ύδρευσης της Λευκάδας, ενώ παράλληλα κάνουμε το νησί μας σημείο αναφοράς για τον θαλάσσιο τουρισμό στα Ιόνια Νησιά.»

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό από την διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων

24/10/2023, 7:42 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

04/09/2023, 1:08 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Παραχωρήθηκε οικόπεδο 10.209 τ.μ. από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Λευκάδας για την κτιριακή επέκταση του ΔΙΕΚ και του ΕΠΑΛ  

20/07/2023, 6:40 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

10/07/2023, 8:00 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Όλες οι σχολικές μονάδες στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι διαθέτουν Τμήμα Ένταξης

06/07/2023, 7:37 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ορκίστηκε Βουλευτής Ν. Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς 

03/07/2023, 6:59 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την ιστορική του μπάντα για μία μοναδική συναυλία στην Λευκάδα

28/06/2023, 1:16 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Φαρμακείο στην Νικιάνα Λευκάδας αναζητά προσωπικό

06/06/2023, 11:10 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites