Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο «αντίο» στον Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ

Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο «αντίο» στον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ. Η κηδεία έγινε στη μία μετά το μεσημέρι, στην Ιερά Συναγωγή Ιωαννίνων παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Θλιμμένοι οι πολίτες στα Ιωάννινα, από το πρωί άφηναν ένα λουλούδι στην είσοδο του Δημαρχείου της πόλης, όπου η σορός του εκλιπόντος Δημάρχου Ιωαννίνων πέρασε καθ’ οδόν προς την Εβραϊκή Συναγωγή, όπου έγινε η εξόδιος ακολουθία.

Συνεργάτες του Μ. Ελισάφ στον Δήμο Ιωαννιτών, φίλοι και πολίτες της Ηπείρου, με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτισαν τον Δήμαρχο της πόλης που έφυγε από την ζωή την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Τον χαρακτήριζαν μετριοπαθή, “άνθρωπο με το γαλήνιο βλέμμα” που κατάφερε να ενώσει διαφορετικούς ανθρώπους κατά την διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Εβραϊκό Νεκροταφείο όπου συγγενείς και φίλοι του Μωυσή Ελισάφ, είπαν το τελευταίο αντίο. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμένος, ενώ παρούσα ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρέσβης των ΗΠΑ Γ. Τσούνης, ο πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατς, εκπρόσωποι των κομμάτων, επικεφαλής διπλωματικών αποστολών, μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου αλλά και πλήθος κόσμου, που θέλησε να τιμήσει τον άνθρωπο και επιστήμονα που άλλαξε τόσα πολλά στην πόλη των Ιωαννίνων.

Στην Ηπειρώτικη γη αναπαύεται ο Μωυσής Ελισάφ

Χθες Σάββατο, Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ. Δεκάδες ήταν τα συλλυπητήρια μηνύματα που ακολούθησαν την είδηση του θανάτου του Δημάρχου Ιωαννίνων.

Μεταξύ αυτών:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 

Σε δήλωση της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει : “Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Ο αδόκητος θάνατός του αφήνει την πόλη πιο φτωχή, τους Γιαννιώτες στερημένους από έναν δημοτικό άρχοντα με σπάνια ακεραιότητα χαρακτήρα, αδέσμευτο, πολέμιο της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού, που έχτιζε γέφυρες ανάμεσα στους ανθρώπους και ενέπνεε με το ήθος και το όραμά του. Ρωμανιώτης Εβραίος, γέννημα θρέμμα της ακμαίας εβραϊκής κοινότητας που αφανίστηκε στο Ολοκαύτωμα, πιστός στην παράδοσή της, αντλούσε από το οδυνηρό παρελθόν δύναμη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του συνανήκειν. Γιατρός, πανεπιστημιακός καθηγητής, παθιασμένος με τα κοινά, υπήρξε ταγμένος στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποτυπώματος του μικρού τόπου του που χώρεσε τόσους πολιτισμούς. Η ήπια, ενωτική, τολμηρή και οραματική προσωπικότητά του θα λείψει από τους συμπολίτες του και από όλους εμάς που τον γνωρίσαμε, συνομιλήσαμε, συνεργαστήκαμε και συνδεθήκαμε μαζί του με μια φιλία ανεκτίμητη.”

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 
“Τα Γιάννενα και η Αυτοδιοίκηση, η Ιατρική και η Ισραηλιτική Κοινότητα, θρηνούν μαζί με όλους μας τον Μωυσή Ελισάφ. Έναν σπουδαίο δήμαρχο, άξιο επιστήμονα και πάνω απ’ όλα, έναν φωτεινό άνθρωπο. Γιατί ο Μωυσής υπηρέτησε με δημιουργικό πάθος την πόλη του και την κοινωνία, από όποια θέση και αν βρέθηκε.
Άφησε βαθύ αποτύπωμα στην επιστήμη του, διδάσκοντας στο Πανεπιστήμιο, αλλά και διευθύνοντας ενεργά την Β΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Τα γράμματα τού οφείλουν πολλά ως Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του τόπου του. Όπως και η δημόσια ζωή την οποία κόσμησε ως πρώτος πολίτης της γενέτειράς του και μέλος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.
Υπήρξε ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα, από την Ρωμανιώτικη κοινότητα, την παλαιότερη ίσως της χώρας μας. Και ως απόγονος μαρτύρων των στρατοπέδων συγκέντρωσης, αγωνίστηκε για τη δικαίωση των θυμάτων. Για όσους, όμως, είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του, αυτό ήταν το επιστέγασμα και η δίκαιη ανταμοιβή μιας ζωής αφιερωμένης στο κοινό καλό.
Μόνιμη έγνοια του στην πλούσια πολιτική του δραστηριότητα ήταν η ενότητα και η συνεννόηση στις κοινές προκλήσεις. Με γέφυρα, την επιβλητική του μετριοπάθεια. Αυτήν που μας έκανε να συνεργαστούμε αρμονικά στη διάρκεια της δημαρχίας του και να οικοδομήσουμε μία ζεστή και ειλικρινή σχέση.
Στην αγαπημένη του σύζυγο Κλεοπάτρα, στους οικείους του, στους αμέτρητους φίλους του στα Γιάννενα και σε όλη την Ελλάδα απευθύνω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με πολλή αγάπη.”

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου

Συγκεκριμένα σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης αναφέρει ότι  «Η απώλεια του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωϋσή Ελισάφ,  προκαλεί μεγάλη θλίψη και δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στην κοινωνία της πόλης.  Υπηρέτησε με πάθος την ιατρική επιστήμη, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μέχρι την ημέρα της εκλογής του στο αξίωμα του Δημάρχου.  Είχα  τη χαρά να συνεργάζομαι μαζί του επί πολλά χρόνια,  για  θέματα που αφορούσαν την Εβραϊκή κοινότητα της οποίας αποτελούσε το βασικό στήριγμά της για πολλές δεκαετίες. Στα 3 χρόνια της Δημαρχιακής του θητείας,  είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω τη μεγάλη αγάπη και τον οραματισμό του για την πόλη και την αγωνιστικότητα του για την επίλυση προβλημάτων και τη δρομολόγηση σημαντικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Δυστυχώς,  πρώτα για τον ίδιο και μετά για την πόλη, έφυγε νωρίς αφήνοντας ανεκπλήρωτα τα σχέδια και τα όνειρά του για ένα καλύτερο μέλλον, όπως ο ίδιος το είχε φανταστεί. Συλλυπητήρια στους οικείους του».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ψήφισμα για την αδόκητη απώλεια του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ εξέδωσε και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Αναφέρει ότι «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ  συνήλθε εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, προκειμένου να του αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής.Τα μέλη του Σώματος εξήραν τη συνέπεια, το ήθος του, την πίστη στις αξίες της Δημοκρατίας και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τον διέκρινε κατά τη διάρκεια της θητείας ως Δημάρχου, αλλά και κατά το παρελθόν από άλλα αξιώματα στο Δήμο Ιωαννιτών. Ανέδειξαν την μεγάλη προσφορά του στην Ιατρική Επιστήμη, ως ιατρού  και πανεπιστημιακού δάσκαλου και ομόφωνα αποφάσισαν:

  • Να εκφράσει το Περιφερειακό Συμβούλιο τη θλίψη του για την απώλεια του αειμνήστου Δημάρχου  Ιωαννίνων Μωϋσή Ελισάφ
  • Να παραστεί αντιπροσωπεία του στην κηδεία του
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
  • Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους συνεργάτες του
  • Να δημοσιευτεί στις Ημερήσιες και Εβδομαδιαίες Εφημερίδες των Ιωαννίνων».

Μητροπολίτης Ιωαννίνων

Τη θλίψη και την οδύνη του εκφράζει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος για τον θάνατο του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι ο δήμαρχος υπήρξε άξιο τέκνο της πόλης των Ιωαννίνων, άνθρωπος βαθιά φιλοσοφημένος, εξαιρετικός ως επιστήμων και με διάθεση πάντα να προσφέρει τον εαυτό του και τις υπηρεσίες του στα κοινά της πόλης, που τον τίμησε με την εκλογή του ως Δήμαρχό της. Και συνεχίζει: Ο αείμνηστος Μωυσής ήταν άνθρωπος με ευρύ πνεύμα και θα λείψει σε όλους η σοφία και ο μεστός νοημάτων λόγος του, τον οποίον θαύμασε κατά την επίσκεψή του στην πόλη των Ιωαννίνων το περασμένο καλοκαίρι και ο ίδιος ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους του, το Δημοτικό Συμβούλιο και ολόκληρη την πόλη των Ιωαννίνων, ευχόμενος την αιώνια ανάπαυση της ψυχής του. Αιωνία του η μνήμη!

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η Πρύτανης Καθηγήτρια κ. Άννα Κ. Μπατιστάτου εξέφρασε τη μεγάλη θλίψη της για την απώλεια του πρώτου Δημότη της πόλης μας και εξέχοντος μέλους της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Ο αείμνηστος Μωυσής Ελισάφ διετέλεσε Καθηγητής Παθολογίας του Τμήματος Ιατρικής, Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ, Διευθυντής του Παθολογικού Τομέα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Αναπληρωτής Διοικητής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ήταν υπεύθυνος των Εξωτερικών Ιατρείων Διαταραχών του Μεταβολισμού των Λιπιδίων και Παχυσαρκίας. Ως Πανεπιστημιακός Δάσκαλος ενέπνευσε τους φοιτητές του, τους νέους ιατρούς, με το ακαδημαϊκό ήθος του, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την αγάπη του για την Επιστήμη της Ιατρικής. Η αφοσίωσή του στον πάσχοντα συνάνθρωπο και την ανακούφισή του σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση και την εργατικότητά του, τον κατέταξαν στους πλέον αναγνωρισμένους επιστήμονες του λειτουργήματος της Ιατρικής, διεθνώς. Ο Μωυσής Ελισάφ άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμά του στον πολιτισμό της πόλης των Ιωαννίνων, με την ευρυμάθεια και την αγάπη του για τις τέχνες και τα γράμματα. Σε αναγνώριση της πολύχρονης και πολύπλευρης προσφοράς του, η γενέτειρά του τον επέλεξε και τον καταξίωσε θεσμικά ως Δήμαρχο των Γιαννιωτών. Ο Γιαννιώτης Ρωμανιώτης Γιατρός Μωυσής προσέδιδε αξία στην έννοια του Ανθρώπου της Παιδείας και του Πολιτισμού. Θα είναι πάντα μαζί μας στο Πανεπιστήμιο, στο Νοσοκομείο, στην Πόλη μας.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Στο συλλυπητήριο μήνυμα της η βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη, αναφέρει πως «ο Μωυσής Ελισάφ, καθηγητής της Παθολογίας και δήμαρχος Ιωαννιτών, δε βρίσκεται πια κοντά μας, φεύγοντας βιαστικά μετά από μια άδικη μάχη με τον καρκίνο. Η προσφορά και η συνεισφορά του, διαχρονική και σπουδαία. Στην επιστήμη και τη διδασκαλία, στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης απέναντι στο ναζισμό, στην πόλη που αγάπησε. Τον αποχαιρετώ με τους στίχους που αγαπούσε να τραγουδά: Στα περβόλια, μες στους ανθισμένους κήπους σαν άλλοτε θα στήσουμε χορό και τον Χάρο θα καλέσουμε να πιούμε αντάμα και να τραγουδήσουμε μαζί Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη γυναίκα του, την Πάτρα, στους δικούς του ανθρώπους, στους συνεργάτες και τους συναδέλφους του».

Κοινό των Ηπειρωτών

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», Γιώργος Ζάψας και τα μέλη της, αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη τον δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ. Ο εκλιπών υπήρξε γνήσιο τέκνο της Γιαννιώτικης κοινωνίας και της Εβραϊκής κοινότητας, με σημαντικό έργο στο χώρο της ιατρικής επιστήμης, την οποία υπηρέτησε ως καθηγητής πανεπιστημίου και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην αυτοδιοίκηση του τόπου μας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία

Στο συλληπητήριο της η παράταξη Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία αναφέρει οτι, «Έφυγε σήμερα το απόγευμα από την ζωή ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ύστερα από σπουδαία μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα με την ανίατη νόσο! Όπως έντιμα έδωσε όλες τις μάχες της ζωής του, έτσι έδωσε και την ύστατη. Ο Μωυσής Ελισάφ άφησε το δικό του επιστημονικό, πολιτιστικό και πολιτικό αποτύπωμα στην πόλη όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και υπηρέτησε με πίστη, αφοσίωση και αγάπη. Ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Νίκος Γκόντας και οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, που είχαν την τιμή να συνεργαστούν μαζί του κατά την θητεία του τα τελευταία χρόνια, αποχαιρετούν τον Δήμαρχο της πόλης μας. Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα! Όλοι εμείς που συνεργαστήκαμε και σε γνωρίσαμε δεν σε ξεχνούμε! Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια!».

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Τα συλλυπητήρια της εκφράζει και η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα». Αναφέρει πως, «Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και ο επικεφαλής της, Θωμάς Μπέγκας, εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ.Ο εκλιπών υπήρξε σημαντική προσωπικότητα της επιστημονικής ζωής της χώρας αλλά και της αυτοδιοικητικής ζωής του τόπου. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ορίζοντες Ηπείρου

Με δήλωση του ο Σπύρος Ριζόπουλος από τους Ορίζοντες Ηπείρου εκφράζει τα συλληπητήρια του. Αναφέρει οτι ,«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ. Η απώλεια του είναι σημαντική τόσο για την πόλη των Ιωαννίνων όσο και για την αυτοδιοίκηση αλλά και την επιστήμη τις οποίες υπηρέτησε με πάθος από όλες τις θέσεις ευθύνης που είχε αναλάβει. Οι Ορίζοντες Ηπείρου στέλνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους τους».

Γιάννενα Τώρα

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, η Γραμματεία και τα μέλη της δημοτικής παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Κλεοπάτρα και στους οικείους του. Μέσα στα τρία και πλέον χρόνια στενής συνεργασίας στη δημοτική αρχή, είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε έναν σπουδαίο Δήμαρχο, έναν καλό φίλο και προπαντός έναν υπέροχο άνθρωπο. Σήμερα, η κοινωνία των Ιωαννίνων θρηνεί την απώλεια ενός τέκνου της που διέπρεψε σε όλους τους τομείς με τους οποίους καταπιάστηκε, την επιστήμη, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον πολιτισμό, και την έκανε πραγματικά υπερήφανη. Καλό σου ταξίδι φίλε Μωυσή, θα θυμόμαστε πάντα με σεβασμό στην μνήμη σου το όραμά σου για την ανάπτυξη του Δήμου μας, την εργατικότητα και την αγωνιστικότητά σου για την ευημερία του τόπου μας.

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Ο Μωυσής Ελισαφ στη μακρά του πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε ως δημοτικός σύμβουλος, είτε ως πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων, κυρίως όμως ως δήμαρχος Ιωαννίνων, υπηρέτησε με προσήλωση, ανιδιοτέλεια και οραματισμό την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, προωθώντας με συνέπεια τα συμφέροντα των δημοτών. Ταυτόχρονα, διακόνησε με πάθος και αφοσίωση την ιατρική επιστήμη. Το κενό στην Αυτοδιοίκηση και στην Ιατρική θα παραμείνει δυσαναπλήρωτο. Ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος της χώρας, σε όλη του τη ζωή πάλευε για να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη των Ρωμανιωτών Εβραίων των Ιωαννίνων που σχεδόν αφανίστηκαν από το Ολοκαύτωμα, πάλευε για να δικαιωθούν τα θύματα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, σεβόμενο την επιθυμία των οικείων του δημάρχου, θα παραστεί στην κηδεία και αντί στεφάνου θα καταθέσει δωρεά υπέρ της Ιεράς Συναγωγής.

Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ο Παθολογικός Τομέας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για την απώλεια του Μυωσή Ελισάφ, Ομότιμου Καθηγητή Παθολογίας και Δημάρχου Ιωαννιτών. “Ο Μωυσής Ελισάφ διετέλεσε Διευθυντής Β’ Παθολογικού Τομέα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Διευθυντής του Παθολογικού Τομέα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναπληρωτής Διοικητής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και Δήμαρχος της πόλης Ιωαννίνων. Υπήρξε ένας εξαίρετος και διακεκριμένος πανεπιστημιακός γιατρός και δάσκαλος, ο οποίος με αφοσίωση, αγάπη και ήθος γαλούχησε νέους γιατρούς μεταδίδοντας τις γνώσεις του, με ενσυναίσθηση και ανιδιοτέλεια αφοσιώθηκε στους ασθενείς του και άφησε παρακαταθήκη υψηλή ακαδημαϊκή αναγνωρισιμότητα. Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον ακαδημαϊκό χώρο, στον χώρο της υγείας και της πόλης των Ιωαννίνων. Συνεργάτης, φίλος και δάσκαλος τον οποίο όλοι θα θυμόμαστε με τις καλύτερες αναμνήσεις. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση προς τη σύζυγο και τους οικείους του”.

Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Δημάρχου Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ και τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του και τους δημότες των Ιωαννίνων. Στην μνήμη του εκλιπόντος, αντί στεφάνου, θα κατατεθεί χρηματικό πόσο για την ενίσχυση του έργου της Φλόγας.

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Ο Μωυσής Ελισάφ, υπήρξε κορυφαίος Επιστήμονας και Πανεπιστημιακός, με σημαντική προσφορά στον χώρο της υγείας. Ενεργός πολίτης των Ιωαννίνων, με πολύχρονη και αδιάλειπτη συμμετοχή στα κοινά. Οι πολίτες τον τίμησαν εκλέγοντάς τον στο ύπατο αξίωμα του Δημάρχου Ιωαννιτών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στους οικείους του και την Εβραϊκή κοινότητα της πόλης μας.

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τη σύζυγο και τους οικείους του για τις δύσκολες ώρες που πέρασαν και το πόνο που βιώνουν. Η ισχυρή προσωπικότητα και η υψηλή ευφυία του Δημάρχου Ιωαννιτών, θα μείνει ανεξίτηλη στους εργαζόμενους του Δήμου.

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις του πνευματικού κέντρου Ιωαννίνων

Μετά τον θάνατο του Δημάρχου Ιωαννίνων, σε έκτακτη συνεδρίασή του το ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών (Κ.Ε.Π.Π.Ν.Α.Δ.Ι.) αποφάσισε να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία και να καταθέσει χρηματικό ποσό στη μνήμη του για ευαγείς σκοπούς. Η Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και οι εργαζόμενοι σε αυτό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στους οικείους του. Οι εκδηλώσεις, που είχε προγραμματίσει το Πνευματικό Κέντρο από σήμερα και έως και την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 δεν θα πραγματοποιηθούν.

πηγή: ertnews.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites