Πρέβεζα : Δικαστική απόφαση δικαίωσε πολύτεκνη υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς

Προσωρινή διαταγή που παγώνει τη δρομολογημένη διαδικασία απόσχισης τραπεζικού υπαλλήλου της Τράπεζας Πειραιώς εκδόθηκε μετά τη δικαστική απόφαση που δικαίωσε τραπεζοϋπάλληλο για αυθαίρετη μετάθεση 300χλμ μακριά από τον τόπο κατοικίας της, την Πρέβεζα.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) πρόκειται για χήρα με τέσσερα τέκνα που αρχικά είχε μετατεθεί από την Πρέβεζα στο κατάστημα της Πάργας που επρόκειτο να κλείσει και στη συνέχεια όπως συνέβη και με άλλους, αντιμετώπισε το εκβιαστικό δίλημμα: Αθήνα ή «εθελουσία απόλυση».

Ο ΣΕΥΤΠΕ καταγγέλλει απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς και καλεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να επιδείξει εταιρική υπευθυνότητα στην πράξη και να υπηρετήσει την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσωπο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΥΤΠΕ:

«Την ώρα που η κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καθώς τα επιτόκια δανείων καλπάζουν και οι καταθέσεις παραμένουν σχεδόν άτοκες, οι αντεργατικές πρακτικές της Τράπεζας Πειραιώς που στοχεύουν στη βίαιη συρρίκνωση του προσωπικού, έχουν αρχίσει να καταπίπτουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μετά τη δικαστική απόφαση που δικαίωσε τραπεζοϋπάλληλο για αυθαίρετη μετάθεση 300χλμ μακριά από τον τόπο κατοικίας του, πρόσφατα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που παγώνει τη δρομολογημένη διαδικασία απόσχισης τραπεζικού υπαλλήλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για χήρα με τέσσερα τέκνα που αρχικά είχε μετατεθεί από την Πρέβεζα στο κατάστημα της Πάργας που επρόκειτο να κλείσει και στη συνέχεια όπως συνέβη και με άλλους, αντιμετώπισε το εκβιαστικό δίλημμα: Αθήνα ή «εθελουσία απόλυση». Ωστόσο η απόφασή της να αγωνισθεί για τη διατήρηση της θέσης εργασίας της, την ανάγκασε να εγκαταλείψει το σπίτι της και να εργαστεί για ένα διάστημα σε κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα, την οποία όλως τυχαίως η Διοίκηση σχεδίαζε να αποσχίσει.

Με την προσωρινή απόφαση της Δικαιοσύνης, αναδεικνύονται οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς οι οποίες όπως κρίθηκε, κινούνται έξω από τα όρια της νομιμότητας αλλά και της ηθικής και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει καθήκον να επιδείξει εταιρική υπευθυνότητα στην πράξη και να υπηρετήσει την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσωπο».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites