Ερώτηση του Θανάση Καββαδά στη Βουλή για το κλείσιμο του δρόμου Άγιος Νικόλαος Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδα

Ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 1654/11.1.2023 κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με θέμα τις διακοπές κυκλοφορίας στο δρόμο Αγίου Νικολάου Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας, εξαιτίας των αναγκαίων εργασιών διαπλάτυνσης που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της κατασκευής του διπλού οδικού άξονα Βόνιτσα – Λευκάδας και Άκτιο – Άγιος Νικόλαος.  

Ο Βουλευτής στην ερώτησή του, αφού παρουσίασε τη φάση στην οποία βρίσκονται τα έργα και το αίτημα της κατασκευάστριας εταιρείας να της δοθεί η δυνατότητα να κλείνει ο δρόμος για κάποιες ώρες προκειμένου να γίνονται οι ανατινάξεις και η απομάκρυνση των βράχων, επεσήμανε ότι η μόνη άλλη πρόσβαση στο νησί είναι από ένα δρόμο που αυξάνει κατά 45 λεπτά τη διαδρομή, δύσβατο και επικίνδυνο, οριακά χρησιμοποιήσιμο από Ι.Χ. και εντελώς ακατάλληλο για μεγάλα οχήματα.

Τόνισε ότι η προοπτική πολύωρων διακοπών κυκλοφορίας στη μοναδική οδική πρόσβαση προς Λευκάδα δημιουργεί προφανή προβλήματα στις μετακινήσεις εκατοντάδων εργαζομένων, επαγγελματιών οδηγών, οχημάτων πρώτης ανάγκης, αλλά και φορτηγών οχημάτων που εξυπηρετούν ποικίλους οικονομικούς τομείς, θέματα τα οποία, όπως αναφέρει, εξέθεσε αναλυτικά στο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, ζητώντας να εξασφαλιστεί η μικρότερη δυνατή όχληση για τους οδηγούς.

Αναφέρθηκε στα έγγραφα της ΕΥΔΕ και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, με τα οποία δόθηκε το πράσινο φως για να κλείνει ο δρόμος δύο τρίωρα κάθε μέρα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023. Αναγνώρισε ότι η δυνατότητα διακοπής της κυκλοφορίας για σύντομο χρονικό διάστημα προβλέπεται από τα συμβατικά τεύχη του έργου, τόνισε ωστόσο ότι η απόφαση για 2 τρίωρες διακοπές καθημερινά έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, έγγραφες διαμαρτυρίες, ακόμα και άσκηση ένδικων βοηθημάτων από φορείς, ιδιώτες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις και εν γένει θιγόμενους πολίτες. 

Αφού επιβεβαίωσε την ανάγκη να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας εντός του 2023 ώστε να μην απενταχθεί το έργο καθώς και την επιβεβλημένη προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων και των οδηγών, τόνισε ότι το κλείσιμο του δρόμου για 6 ώρες την ημέρα θα έχει οικονομικό κόστος για τη Λευκάδα, ιδιαίτερα μάλιστα τώρα που ο νομός βρίσκεται σε φάση μεγάλης ανοικοδόμησης και από τυχόν καθυστερήσεις θα κινδυνεύσουν έργα ιδιωτικά, δημοτικά και περιφερειακά, πολλά από τα οποία έχουν στενές προθεσμίες αφού συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ ή από άλλα κρατικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. 

Κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό:

α) σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να περιοριστεί ο προβλεπόμενος χρόνος διακοπής της κυκλοφορίας, 

β) τι επιπλέον μέτρα προτίθεται να λάβει για να διασφαλιστεί ότι οι διακοπές δεν θα συνεχιστούν πέραν της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και 

γ) πώς προτίθεται να διασφαλίσει την επιτάχυνση των εργασιών, με αξιοποίηση του Σαββατοκύριακου και κινητοποίηση περισσότερων συνεργείων από την ανάδοχο εταιρεία. 

 

Το κείμενο της ερώτησης μπορείτε να δείτε εδώ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό από την διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων

24/10/2023, 7:42 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

04/09/2023, 1:08 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Παραχωρήθηκε οικόπεδο 10.209 τ.μ. από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Λευκάδας για την κτιριακή επέκταση του ΔΙΕΚ και του ΕΠΑΛ  

20/07/2023, 6:40 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

10/07/2023, 8:00 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Όλες οι σχολικές μονάδες στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι διαθέτουν Τμήμα Ένταξης

06/07/2023, 7:37 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ορκίστηκε Βουλευτής Ν. Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς 

03/07/2023, 6:59 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την ιστορική του μπάντα για μία μοναδική συναυλία στην Λευκάδα

28/06/2023, 1:16 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Φαρμακείο στην Νικιάνα Λευκάδας αναζητά προσωπικό

06/06/2023, 11:10 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites