Η Χριστίνα Κριτσιμά κατέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δήλωση υποψηφιότητας για επικεφαλής σε κοινό – ενωτικό ψηφοδέλτιο για τον Δήμο Πρέβεζας

Την πρόθεση της να ηγηθεί της Δημοτικής Παράταξης που θα διεκδικήσει τον Δήμο Πρέβεζας με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ έκανε γνωστή με ανακοίνωση της, η δικηγόρος Χριστίνα Κριτσιμά.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

Με την παρούσα μου, ανακοινώνω ότι κατέθεσα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δήλωση υποψηφιότητας για επικεφαλής σε κοινό – ενωτικό ψηφοδέλτιο για τον Δήμο Πρέβεζας.

 Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά πάνω από (20) χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, υπήρξα υποψήφια δημοτική σύμβουλος για το δήμο Πρέβεζας, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος για την Περιφέρεια Ηπείρου και υποψήφια Βουλευτής του Ν. Πρέβεζας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκδηλώνοντας το έντονο ενδιαφέρον για τον τόπο μου.

Πάντα αφουγκράζομαι τα προβλήματα, προβληματίζομαι για την κατάσταση στη οποία βρίσκεται ο Δήμος μας και οραματίζομαι ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες και τον τόπο μας.

Ο Δήμος μας είναι ένας τόπος προικισμένος από τη φύση, πανέμορφος και παραγωγικότατος, που συνδυάζει τη θάλασσα, το βουνό και τον κάμπο, με υπέροχους και ζεστούς ανθρώπους, γεμάτους από δύναμη για ζωή και νέους που αγαπάνε τον τόπο τους και θέλουν να παραμείνουν σ’ αυτόν.

Από το συνεχή διάλογο με πολλούς δημότες/τισσες, που καθημερινά συνομιλούμε και ανταλλάσσουμε απόψεις, εκείνο που κυρίαρχα έχει αναδειχθεί είναι η αγωνία όλων για τον τόπο μας και η θλίψη που τόσο η πόλη της Πρέβεζας, όσο και τα χωριά μας παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης από τη Δημοτική Αρχή.

Η καθημερινότητα του πολίτη και η μετακίνησή του είναι πολύ δύσκολη. Το οδικό δίκτυο, ακόμα και μέσα στην πόλη της Πρέβεζας είναι απαρχαιωμένο και δεν πληροί τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών.

Πολλοί δρόμοι είτε δεν έχουν καθόλου πεζοδρόμια, είτε αυτά που υπάρχουν είναι εγκαταλελειμμένα με σπασμένα πλακίδια, χορταριασμένα, ή με καταλείψεις από οχήματα που δυσκολεύουν τη μετακίνηση ιδιαίτερα σε άτομα ΑΜΕΑ για τα οποία δεν υπάρχει καμία πρόνοια.

Οι συνοικίες της πόλης, λίγο έξω από το κέντρο, είναι σε πλήρη εγκατάλειψη με την απουσία κοινόχρηστων χώρων, αδιαμόρφωτες πρασιές και πλατείες και παντελή έλλειψη καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων.

Τα ιστορικά κάστρα της Πόλης καταρρέουν, χωρίς ουδεμία μέριμνα, φροντίδα και ενδιαφέρον από την Δημοτική Αρχή.

Τα στρατόπεδα, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πνεύμονα πολιτισμού και εξωράιση της  πόλης, είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους και στη φθορά του χρόνου.

Το Νοσοκομείο μας στεγάζεται σε ένα παλιό και με πολλά προβλήματα κτίριο, είναι υποστελεχωμένο και με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε πρωτοβάθμια περίθαλψη (Κέντρο Υγείας), υπό τα όμματα και την πλήρη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής.

Το μοναδικό Πανεπιστημιακό Τμήμα στο Ν. Πρέβεζας, αυτό της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής είχε δρομολογηθεί να μεταφερθεί στα Γιάννενα και η Δημοτική Αρχή σφύριζε αδιάφορα. 

Ομάδες ενεργών δημοτών της Πρέβεζας δώσαμε μεγάλο αγώνα  για την παραμονή του Τμήματος στην Πρέβεζα και μέχρι σήμερα το έχουμε πετύχει.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Πρέβεζα είναι αποκομμένη από τους βασικούς οδικούς άξονες όπως είναι η Ιόνια και η Εγνατία Οδός και η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί πλήρως και εφησυχάζει σε αόριστες και ανεδαφικές υποσχέσεις.

Αυτά και τόσα άλλα, πάρα πολλά, όπως η πλήρης απαξίωση των χωριών και των προβλημάτων τους, η ερήμωσή τους και η εγκατάλειψη από τους νέους ανθρώπους, τα οποία οδηγούνται σε χωριά γερόντων.

Η έλλειψη οράματος και στρατηγικής για την ορθολογιστική χρήση της καρποφόρας γης μας και της πτηνοκτηνοτροφίας μας που θα συγκρατήσουν τους νέους μας στα χωριά τους και της προστασίας του Αμβρακικού Κόλπου που νοσεί βαριά από τη συνεχιζόμενη μόλυνση και τη σταδιακή μείωση των ψαριών και οστρακοειδών που κάποτε περηφανευόμαστε ότι θα έτρεφε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Η πλήρης αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την τουριστική προβολή του πανέμορφου τόπου μας που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών σε 12μηνη  βάση, αφού διαθέτει πέρα από τη θάλασσα, υπέροχα βουνά και διαδρομές που με την κατάλληλη στήριξη μπορούν να προσφέρουν εναλλακτικό τουρισμό ολόκληρο το χρόνο.

Ο Δήμος της Πρέβεζας είναι πίσω από τις εξελίξεις όσον αφορά την εξυπηρέτηση του πολίτη, την ηλεκτρονική αναβάθμιση, την εξοικονόμηση ενέργειας και την τεχνολογία που βλέπουμε και θαυμάζουμε σε άλλους δήμους.

Επειδή δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση.

Επειδή ο Δήμος της Πρέβεζας έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα με όραμα και όρεξη για δουλειά και προσφορά.

Επειδή για να αλλάξουν τα πράγματα χρειαζόμαστε όλοι και θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις φωνές μας, τα θέλω μας και τις επιθυμίες μας τούτος ο τόπος να βγει από το τέλμα και τ9ην αδιαφορία.

Επειδή αυτό το αισθάνεται και το επιθυμεί η πλειοψηφία των δημοτών του Δήμου Πρέβεζας και μάλιστα ήδη έχει γίνει μια κίνηση συνένωσης των δυνάμεων των πολιτικών χώρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να πορευτούν με κοινό υποψήφιο Δήμαρχο.

Επειδή αυτή τη χρονική  στιγμή κυρίαρχο είναι η συνένωση όχι μόνο των πολιτικών  κομμάτων, αλλά όλων των δυνάμεων και πολιτών του τόπου μας  σε ένα κοινό αγώνα για την αλλαγή στο Δήμο μας, για το καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Επειδή αγαπάω τον τόπο μου και θλίβομαι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος μας, κατέθεσα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δήλωση υποψηφιότητας για επικεφαλής σε κοινό – ενωτικό ψηφοδέλτιο για τον Δήμο Πρέβεζας, στο οποίο, εφόσον επιλεγώ, θα έχει θέση καθένας/μία ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο πρόσκειται.

Γιατί μόνο με την ένωση και σύμπραξη όλων μας μπορούμε να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση και να αναστρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση του Δήμου μας.

Για να δημιουργήσουμε την πόλη και το Δήμο του αύριο με σεβασμό στον πολίτη και τις ανάγκες του, με δύναμη και θέληση για προσφορά στον τόπο μας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites