e-food Ιωαννίνων: «Καλά Χριστούγεννα» με… εκδικητική ΑΠΟΛΥΣΗ!

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ: ΤΡΙΤΗ 13/12 12.00, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 

Την Τρίτη 6/12 η e-food Ιωαννίνων ανακοίνωσε εκβιαστικά και εξ απροόπτου (μέσω τηλεφωνήματος) σε εργαζόμενο διανομέα – ποδηλάτη, ό,τι απολύεται μέσα σε 3 μέρες και μάλιστα εν όψει Χριστουγέννων! Ο διανομέας Φ.Μ. εργάζεται στην εταιρία πάνω από 1,5 χρόνο και τέλη του μήνα θα ξεκινούσε ως μισθωτός με μηχανάκι καθ’ υπόδειξη της εταιρείας,  γιατί κλείνει το τμήμα των ποδηλάτων. Ενώ λοιπόν, ο εργαζόμενος χρεώθηκε ένα μεγάλο ποσό για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες (δίπλωμα, αγορά οχήματος κτλ.) τον πετάνε στο δρόμο χωρίς προειδοποίηση! Όταν ο συνάδελφος ζήτησε εξηγήσεις για την ακύρωση της δέσμευσης της εταιρίας για την αλλαγή οχήματος λίγες μέρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί, ο υπεύθυνος (area manager Ιωαννίνων) εφηύρε εκείνη την στιγμή, ένα σωρό ψεύτικες δικαιολογίες και ανύπαρκτα προβλήματα (τα οποία μάλιστα δεν είχαν ουδέποτε επισημανθεί). Πρόκειται για μια εκδικητική απόλυση γιατί ο συνάδελφος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα και του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού Ιωαννίνων, πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις του Σεπτέμβρη του 21, ώστε η εταιρεία τότε να αναγκαστεί να ανακαλέσει τις 113 απολύσεις! 

 Δεν είναι άλλη μια απόλυση! Όλοι βρισκόμαστε στο στόχαστρο

Από πέρσι τον Σεπτέμβρη και μετά τις μεγάλες νικηφόρες κινητοποιήσεις μας ενάντια στις απολύσεις η εταιρία προσπαθεί δια της πλαγίας οδού να απολύσει μαζικά  εργαζομένους. Παρά τη δημόσια δέσμευση για αύξηση των μισθωτών, επιδιώκει διαρκώς να εξωθεί τους εργαζόμενους της σε παραίτηση ή στη σύγχρονη σκλαβιά του freelancing μέσα από την εντατικοποίηση της εργασίας, τις «αξιολογήσεις» και τις αλλαγές προγραμμάτων. Το αίτημα των διανομέων για χώρο στέγασης και προστασίας από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που κοστίζουν ζωές εξακολουθεί να την αφήνει παγερά αδιάφορη. Πρώτος στόχος της εταιρίας φέτος ήταν οι 4ωροι που αποφάσισε να τους μετατρέψει σε «μπαλαντέρ» για να καλύπτουν τις ώρες με τον μεγαλύτερο «φόρτο» καταργώντας έτσι το δικαίωμα τους να ορίζουν οι ίδιοι πρόγραμμα και διαχωρίζοντας τους από τους υπόλοιπους μισθωτούς.  Τώρα, τα πυρά δέχονται οι ποδηλάτες – διανομείς με την δικαιολογία, ότι δεν είναι τόσο «παραγωγικοί», (με αυτή τη δικαιολογία κατεύθυναν άλλωστε τον εργαζόμενο να χρεωθεί δίπλωμα και μηχανάκι!) Κατά τα άλλα, η εταιρεία συνεχίζει να διαφημίζει τους ποδηλάτες ως την «πράσινη» της βιτρίνα. Η efood αντλεί το θράσος της από την ίδια την κυβέρνηση ΝΔ που πέρασε ένα τσουνάμι αντεργατικών μέτρων με αποκορύφωμα το νόμο έκτρωμα  Χατζηδάκη. Σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση και το κύμα ακρίβειας έχει γονατίσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η εταιρεία αντί να ενισχύσει τους εργαζόμενους που δουλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες και της εξασφαλίζουν πάνω από 31 εκ. καθαρό κέρδος ετησίως, τους πετάει στο δρόμο, στο έλεος της φτώχειας και της ανεργίας.

Μόνη απάντηση η οργάνωση και οι μαχητικοί αγώνες μας

Δεν θα τους περάσει! Η Εfood πρέπει να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την εξωφρενικά άδικη απόλυση του συναδέλφου! Όπως κάναμε πέρσι και όπως κάνουμε κάθε φορά που μας αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμους, απαντάμε με τους αγώνες μας! Μέσα από δομές αυτοοργάνωσης, σωματεία, επιτροπές να βάλουμε φρένο στις απολύσεις και τους εκβιασμούς της e-food και κάθε εργοδότη που θέλει να μας αντιμετωπίζει σαν σκουπίδια.

Οι εργαζόμενοι με τη σειρά τους εύχονται «Καλά Χριστούγεννα» στην E-food με ανυποχώρητους αγώνες μέχρι να δικαιωθούμε!!

 

  • ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Φ.Μ. 
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
  • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ 
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites