Ομιλία Κουτσούμπα στην Πρέβεζα : Η βάση του Ακτίου είναι μια ενεργή και συνεχώς αναβαθμιζόμενη ΝΑΤΟϊκή επιθετική βάση

Με ομιλία σε  συγκέντρωση μελών και φίλων του ΚΚΕ, που έδωσαν το «παρών» παρά την κακοκαιρία, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου  «Όασις», ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην Πρέβεζα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παραβρέθηκαν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Ν. Τριάντης, μέλος της ΚΕ, γραμματέας της ΕΠ Ηπείρου, Κέρκυρας, Λευκάδας του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ζήνα Μαλεζά, μέλος της ΕΠ και της ΤΕ Πρέβεζας.

Ξεχωριστή και εξαιρετικά συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης η βράβευση του Ντίνου Αδάμ για την ανιδιοτελή προσφορά και δράση του στις γραμμές του ΚΚΕ επί δεκαετίες, ανιδιοτέλεια που σφραγίστηκε με την προσφορά από μέρους του του κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία του κόμματος στην πόλη.  Με συγκίνηση ο γραμματέας της ΤΕ Πρέβεζας Κ. Κωτσαντής  ανακοίνωσε την βράβευση του συντρόφου Ντ. Αδάμ που επί δεκαετίες, αταλαντευτα μάχεται μέσα απ’ τις γραμμές του ΚΚΕ, έως σήμερα παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.

Την τιμητική πλακέτα πρόσφερε στον Ντ. Αδάμ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπό το σύνθημα «ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και το θερμό χειροκρότημα των παραβρισκομενων.

Επίσης στον ΓΓ προσφέρθηκε από την οικογένεια Παπαδημητρίου – Κακαβούλη, φωτογραφία από τα πρώτα γραφεία του ΚΚΕ στην πόλη, για το αρχείο του Κόμματος.

 

Ακολούθησαν παρεμβάσεις απ’ τους Τηλέμαχο Πανούση, οικοδόμο, μέλος του ΔΣ του σωματείου στην Αρχαιολογία και Γραμματέα του Συνδικάτου Οικοδόμων Πρέβεζας, την Παναγιώτα Περδίκη, ειδικευόμενη Ιατρό στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, εκλεγμένη στον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας με το ψηφοδέλτιο της «Πανεπιστημονικής» και τον Δημήτρη Ντούλια, μέλος της Επιτροπής Αγώνα στη Λάκκα Σουλίου ενάντια στις ανεμογεννήτριες.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

Εδώ στην Πρέβεζα και σε όλη την Ήπειρο απευθυνόμαστε στους εργάτες και τις εργάτριες, στους βιοπαλαιστές αγρότες και μικροεπαγγελματίες, στις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών οικογενειών.

Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουν αυτό που πολλοί ακόμη ίσως δεν είχαν σκεφτεί, είχαν απορρίψει ή είχαν αναβάλει για το μέλλον: Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στους αγώνες, στο κίνημα σε όλες τις μάχες και στις εκλογές, με τη στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ.

Αν πριν από μερικά χρόνια, η επιλογή για τους περισσότερους ήταν η αναμονή, μήπως έρθει κανένας “σωτήρας”, ή επειδή πίστευαν ότι τα δύσκολα, δηλαδή η κρίση, η πανδημία, ο πόλεμος, η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, όπως ήρθαν έτσι θα περάσουν, τώρα η επιλογή δεν μπορεί παρά να είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής. Γιατί τα δύσκολα γίνονται όλο και χειρότερα.

Δεν σας ζητάμε να συμφωνήσετε σε όλα μαζί μας. Μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε, πως αυτό που επείγει σήμερα, είναι να αφήσουμε στην άκρη την παραλυτική λογική της αναμονής και να μπούμε μπροστά.

Μπορούμε να συμφωνήσουμε πως αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι να γίνει ο ίδιος ο λαός, ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Ιδιαίτερα σήμερα που όλοι, τα κόμματα που θέλουν να κρατήσουν την κυβερνητική σκυτάλη, όπως η ΝΔ, ή να την πάρουν ξανά όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά αυτά που θέλουν να την μοιραστούν μαζί τους, όπως το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τα υπόλοιπα επιτελεία του συστήματος, ζητούν από το λαό, να κάνει ξανά υπομονή…

Γιατί όπως λένε: “Όλα όσα ζούμε είναι μια άσχημη συγκυρία, μια μικρή παρένθεση, που σε λίγο θα κλείσει και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα”…

Μα, ακριβώς, όσα ζούμε είναι η κανονικότητα. Είναι η κανονικότητα ενός συστήματος που δεν μπορεί πλέον να διαχειρίζεται τα αδιέξοδά του με τον τρόπο που το έκανε σε παλιότερες εποχές και περιόδους.

Είναι η κανονικότητα ενός συστήματος που στερεύει από επιλογές και διαχειριστικά μοντέλα, προκειμένου να διαιωνίζει την κυριαρχία του και να χειραγωγεί τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία.

Γι’ αυτό γίνεται ολοένα και πιο επιθετικό, πιο επικίνδυνο, πιο αντιδραστικό σε όλα τα επίπεδα.

Οι αποδείξεις καθημερινές και πολλές. Πρώτα απ’ όλα η ένταση της καταστολής, η αντιμετώπιση του “εχθρού – λαού”, το ίδιο το σάπιο διεφθαρμένο κράτος, που γίνεται ολοένα πιο εχθρικό, πιο αντιδραστικό, πιο εγκληματικό σε όλα τα επίπεδα απέναντι στις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Έχουμε και λέμε: Υποκλοπές και παρακολουθήσεις και ένας νέος νόμος για την ΕΥΠ, ο οποίος ενισχύει ακόμα περισσότερο το οπλοστάσιο μαζικής και προληπτικής κρατικής παρακολούθησης.

Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος τους: Να δυναμώσουν δραστικά τα όπλα που έχει στα χέρια της η σημερινή και κάθε κυβέρνηση, συνολικά η αστική τάξη και το κράτος της.

Στο όνομα της “εθνικής ασφάλειας” που έχει γίνει λάστιχο, για να μπορεί να τους χωρέσει όλους, πρώτα από τους εργαζόμενους, το λαό, σύμφωνα με κρατικό δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”.

Συνέχεια έρχονται στο φως και δημοσιεύονται νέα στοιχεία για υποκλοπές και παρακολουθήσεις, όπως σήμερα για τον Κ. Χατζηδάκη. Εμείς θεωρούμε ότι  όλα έχουν την αξία τους κι όλα πρέπει να διερευνηθούν. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι αν όλα αυτά υποταχθούν σε ένα δικομματικό καβγά, σαν κι αυτόν που παρακολουθήσαμε στη Βουλή, στο τέλος θα επικρατήσει και μια δικομματική ομερτά μεταξύ τους, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις χρόνια τώρα, αφήνοντας απ’ έξω τη μεγάλη εικόνα του κράτους- υποκλοπέα και χαφιέ.

Και συνεχίζουμε: Ένταση της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού, που πότε έχει το πρόσωπο του κράτους – διαρρήκτη, που μπουκάρει στα σπίτια φτωχών ανθρώπων για να τα βγάλει στο σφυρί, πότε φοράει τη στολή αστυνομικού της δήθεν “προστασίας του πολίτη” και πυροβολεί εν ψυχρώ 16χρονους. Το ίδιο κράτος που από τη μία στέλνει έναν μικροπαραβάτη να χαροπαλεύει και από την άλλη κλείνει τα μάτια μπροστά στο θάνατο ενός μικρού παιδιού στο σχολείο από έκρηξη λέβητα, επειδή το ίδιο το κράτος είναι απόν, έχει πετάξει από πάνω του την ευθύνη, στο όνομα της “αυτονομίας” της σχολικής μονάδας, όπως θρασύτατα δήλωσε ο Μητσοτάκης.

Θα το πούμε για μια ακόμη φορά. Καμία συγκάλυψη – καμιά ανοχή στην κρατική βία και καταστολή.

Ναι, φίλες και φίλοι συντρόφισσες και σύντροφοι.

Το ΚΚΕ λέει στο λαό να γίνει αυτός ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, με ενιαίο πανελλαδικό αγώνα, με προετοιμασία και οργάνωση από τα “κάτω”, με εστίες αντίστασης και μέτωπα πάλης σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς και σπουδών σε κάθε πόλη, γειτονιά και χωριό. Με προοπτική να συναντηθούν όλες και όλοι στις απεργιακές μάχες, όπως αυτή της 9ης του Νοέμβρη, στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις όπως αυτές που προετοιμάζονται για τις 17 του Δεκέμβρη, ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς, για αυξήσεις στους μισθούς.

Αυτό απαντάμε εμείς, όταν τα άλλα κόμματα, όλα μαζί και το καθένα χωριστά, με τον τρόπο τους, θα ζητήσουν από το λαό να κάνει νέες θυσίες, αυτή τη φορά για να αντιμετωπιστεί μια νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση που κυοφορείται στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Δηλαδή, να κάνει τι ο λαός; Να βάλει ξανά πλάτη για να διασωθούν τα μονοπώλια και τα κέρδη τους. Μόνο που σήμερα, ελάχιστοι έχουν καταφέρει να «βγάλουν το κεφάλι έξω από το νερό», να μην πνίγονται, Οι περισσότεροι πληρώνουν ακόμα τα σπασμένα των προηγούμενων κρίσεων…

Σκεφτείτε πως, αν τα προηγούμενα χρόνια, πεινούσε αυτός που έχανε τη δουλειά του, σήμερα πεινάει κι αυτός που δουλεύει, όχι μόνο γιατί η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημα, αλλά και γιατί κανένας μισθός, για να μη μιλήσουμε για τις συντάξεις, δεν έχει επανέλθει στα επίπεδα των προηγούμενων δεκαετιών.

Ήδη ζητάνε από το λαό να κάνει “υπομονή διαρκείας” γιατί έχουν αρχίσει να ψιθυρίζουν πως η ακρίβεια δεν είναι παροδική…

Και φυσικά, είναι σίγουρο, ότι δεν αντιμετωπίζεται με τα καλάθια του Γεωργιάδη που αν πριν βοήθησε τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ να ξεστοκάρουν, τώρα στις γιορτές θα βοηθήσει τις αλυσίδες των παιχνιδιών να κάνουν το ίδιο…

Και μαζί με όλα αυτά ζητάνε από το λαό να μένει σπίτι. Αυτή τη φορά χωρίς φώτα και χωρίς θέρμανση, γιατί η «πράσινη μετάβαση», για την οποία μας παραμύθιαζαν τόσα χρόνια, σημαίνει τελικά «πανάκριβη ενέργεια»!

Κι αυτή η πανάκριβη ενέργεια δεν έπεσε από τον ουρανό, ούτε μας την έστειλε “δώρο” ο Πούτιν με τον πόλεμο. Αυτή η πανάκριβη ενέργεια είναι πρώτα απ’ όλα το αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της ενέργειας, της στρατηγικής του κεφαλαίου για την πράσινη ανάπτυξη με την απολιγνιτοποίηση, που όλες οι κυβερνήσεις υλοποίησαν. Είναι και αποτέλεσμα των κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία τις οποίες πληρώνει τελικά, πάλι ο λαός.

Την ίδια ώρα βέβαια μια χούφτα παράσιτα, όπως οι εφοπλιστές, περιμένουν να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο, όπως με θράσος κομπάζει ο εκπρόσωπος τους Βερνίκος ότι θα γίνει με το εμπάργκο στο ρώσικο πετρέλαιο, αλλά και με τη μεταφορά του πανάκριβου αμερικάνικου LNG.

Χρυσές δουλειές θα κάνουν οι εφοπλιστές, όπως και άλλοι καπιταλιστές, μεγάλοι επιχειρηματίες, βιομήχανοι, που θα επωφεληθούν από το ζεστό χρήμα, τις επιδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, το οποίο θα πληρώσει ξανά ο λαός, αφού για να εκταμιεύονται οι πόροι του, νέοι αντιλαϊκοί νόμοι θα ψηφίζονται, όπως την περίοδο των μνημονίων. Τι ‘χες Γιάννη μ’ , τι είχα πάντα…

Φίλες και φίλοι

συντρόφισσες και σύντροφοι

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που προαλείφονται για να γίνουν “χαλίφης στη θέση του χαλίφη”, όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά, ζητούν “λευκή επιταγή” για να μπλέξουν ακόμα βαθύτερα τη χώρα, το λαό μας στα βρώμικα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Αυτά τα βρώμικα σχέδια επιβάλουν τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο, με στρατιωτικές βάσεις και υποδομές, που εκτός όλων των άλλων έχουν απογειώσει τη συμμετοχή και εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Πολεμικό ορμητήριο αποτελεί ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα με τη βάση του Άραξου, η οποία είναι κρίκος στον πυρηνικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, όπως εδώ και καιρό έχουμε καταγγείλει σαν κόμμα.

Εδώ και δεκαετίες έχουμε αποκαλύψει προοπτική επανεγκατάστασης πυρηνικών όπλων, αποκαλύψεις οι οποίες δεν έχουν απαντηθεί ούτε έχουν διαψευστεί από καμιά κυβέρνηση.

Επίσης, τη βάση της Ανδραβίδας, που μετατρέπεται σε ΝΑΤΟική βάση, αλλά και του Ακτίου, όπου εδρεύουν τα ιπτάμενα ραντάρ AWACS, και της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, που συμμετέχει και συντονίζει τις αμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στο Ιόνιο.

Εδώ στην περιοχή, η βάση του Ακτίου είναι μια ενεργή και συνεχώς αναβαθμιζόμενη ΝΑΤΟϊκή επιθετική βάση.

Τα ιπτάμενα ραντάρ, τα γνωστά AWACS που σταθμεύουν στη βάση αυτή, συμβάλλουν καταλυτικά στον έλεγχο των Βαλκανίων, της Μαύρης Θάλασσας, της Ευρασίας και Μέσης Ανατολής. Και όχι μόνο. Αλλά, συμβάλουν και στο συντονισμό των εναέριων, επίγειων και θαλάσσιων ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων στην Ανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η βάση στο Άκτιο, εδώ στην περιοχή σας, στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια φτάνει να δει τα κονδύλια που διαθέτει το ΝΑΤΟ για τον εκσυγχρονισμό της.

Και το κρίσιμο ερώτημα είναι: Τι έχουν να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, ο λαός της Πρέβεζας, απ’ αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις;

Προς το παρόν, το μόνο που «κερδίζει» είναι φόβος και ανασφάλεια, μην τυχόν και γίνει στόχος αντιποίνων, μαγνήτης επιθέσεων.

Τι άλλο χρειάζεται να δούμε, να ακούσουμε, για να πούμε «φτάνει ως εδώ»;

Αρκετά πια! Πρέπει να σταματήσει η χώρα μας να είναι ξέφραγο αμπέλι των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ!

Να σταματήσει η εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου!

Όσο για τα διάφορα γελοία που αναπαράγει η κυβέρνηση της ΝΔ ότι η συμμετοχή μας, η εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, συνιστά πράξη αλληλεγγύης εκ μέρους της χώρας, την οποία θα πάρουμε πίσω αν και όταν χρειαστεί, δηλαδή, αν η Τουρκία μας επιτεθεί, όπως μόνιμα μας απειλεί.

Πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα με στόχο να παραπλανήσει το λαό. Κι αυτό έχει αποδειχτεί με τραγικό τρόπο -ουκ ολίγες φορές- στο παρελθόν.

Αλήθεια, για ποια αλληλεγγύη μιλάμε; Εκτός αν ονομάζουν αλληλεγγύη τα “χαστούκια” που εισπράττουν από τους συμμάχους τους!

Πιο πρόσφατο αυτό των ΗΠΑ, όπου με τον πιο επίσημο τρόπο, στο κείμενο για τον προϋπολογισμό του Αμερικάνικου Πεντάγωνου και στο θέμα για τα F – 16 που παζαρεύει η Τουρκία, γίνεται αναφορά σε κάποιες «συστάσεις»!

Δηλαδή, μας κοροϊδεύουν κι από πάνω λέγοντας ότι «οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις σε εναέριους χώρους άλλων ΝΑΤΟικών συμμάχων»…

Τους έκαναν τα μούτρα κρέας!!!

Επιβεβαιώνουν πως στα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας φυσάει αμερικανοΝΑΤΟϊκός αέρας, αλλά και το προφανές: Ότι οι τουρκικές διεκδικήσεις βρίσκονται στο τραπέζι του παζαριού για να διασφαλιστεί η συνοχή του ΝΑΤΟ, απέναντι στη Ρωσία, αλλά και την Κίνα, παζάρια που θα πάρουν αμπάριζα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Και επειδή και δω στην Πρέβεζα θα ‘ρθουν ξανά “ντυμένοι φίλοι οι εχθροί”, θυμίστε τους λοιπόν, πως στην ουσία, όλοι συμφωνούν στην εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, στον πόλεμο στην Ουκρανία με την παραχώρηση κρίσιμων υποδομών της χώρας για την διεξαγωγή του πολέμου, συμφωνούν στην επιβολή κυρώσεων, τις οποίες τελικά πληρώνει ο λαός.

Σε αυτά συμφωνούν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

– Όλοι τους ψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο την αποστολή όπλων στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι.

– Χειροκρότησαν μάλιστα τον Ζελένσκι και τους ναζί του Αζόφ στη Βουλή.

– Ψήφισαν την προμήθεια των rafale και άλλους εξοπλισμούς με κριτήριο τις ΝΑΤΟϊκές προτεραιότητες.

– Ψήφισαν και στήριξαν την ιδιωτικοποίηση και ΝΑΤΟποίηση των ναυπηγείων της Ελευσίνας.

– Ψήφισαν την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, επεκτείνοντας κι άλλο το ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Δεν είναι μόνο αυτά. Στην πραγματικότητα στηρίζουν και τη σαπίλα του συστήματος. Τη διαφθορά και τη δυσωδία. Πότε με τους Πάτσηδες της Νέας Δημοκρατίας, αυτά τα κοράκια που βγάζουν σπίτια σε πλειστηριασμούς, πότε με τις διάφορες Καϊλή του ΠΑΣΟΚ, που διώκονται για διαφθορά στις Βρυξέλλες, αυτό το κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημιουργεί τους διεφθαρμένους. Έτσι εξηγείται και το θράσος της Εύας Καϊλή να εξυμνεί τους σεΐχηδες του Κατάρ που “δολοφόνησαν” 6 χιλιάδες εργάτες στα έργα του Μουντιάλ. Οι βελγικές αρχές τώρα, απ’ ότι μαθαίνουμε, τη διώκουν για χρηματισμό και διαφθορά. Νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες λοιπόν επί το έργον.

Φίλες και φίλοι

συντρόφισσες και σύντροφοι

Κι εδώ στην Πρέβεζα, απευθυνόμαστε στα μεγάλα τμήματα του λαού που αναγνωρίζουν, ότι το ΚΚΕ είναι δύναμη αξιοπιστίας, μαχητικότητας και συνέπειας.

Αυτοί είμαστε! Και ξέρουμε πως μια τέτοια γνώμη έχουν για εμάς και όσοι τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν τη ΝΔ, αλλά και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Είναι όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια, έδωσαν βάση σ’ αυτά που έλεγε η ΝΔ και ο Μητσοτάκης, ότι δήθεν η ανάπτυξη θα είναι για όλους και βιώσιμη, πως τώρα θα τρέξουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Τα ίδια πλασάρει τώρα, κάτω από τον τίτλο: “Σταθερότητα, συνέπεια, συνέχεια”.

Ας σκεφτεί, όμως, ο καθένας και η καθεμιά, με κριτήριο τα δικά του συμφέροντα, ανασύροντας και το ταξικό του ένστικτο.

Σταθερότητα για ποιον; Συνέπεια, συνέχεια για ποια συμφέροντα;

Γιατί, η μόνη «σταθερότητα» που υπόσχεται ο Μητσοτάκης, είναι αυτή που έχουν ανάγκη οι καπιταλιστές για την κερδοφορία τους! Η μόνη «συνέπεια», η μόνη «συνέχεια», είναι αυτή της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που τρέχει τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ φαίνονται παντού. Στους χώρους δουλειάς όπου οι εργάτες κυνηγούν το μεροκάματο. Στα χωριά όπου οι βιοπαλαιστές αγρότες στενάζουν από το αυξημένο κόστος παραγωγής, πουλάνε όσο – όσο στους μεσάζοντες. Στις πόλεις και στην ύπαιθρο όπου οι μικροί επαγγελματίες παλεύουν με τα χρέη.

Φαίνονται, στα υποβαθμισμένα σχολεία, στα διαλυμένα νοσοκομεία, όπως αυτό της Πρέβεζας, με τις τεράστιες ελλείψεις, φαίνονται σε όλους τους τομείς της ζωής του λαού.

Κι εμείς, αυτά τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΝΔ, τα ξέρουμε πολύ καλά. Γιατί εμείς οι κομμουνιστές μαζί με άλλους αγωνιστές, μπήκαμε μπροστά για να αντιπαλέψουμε την πολιτική της, για να αποκαλύψουμε τις συνέπειές της, για να φρενάρουμε τις επικίνδυνες για το λαό εξελίξεις, για να κερδίσουμε ορισμένες ανάσες ανακούφισης.

Αυτή είναι η δική μας συνέπεια που έχει ως κριτήριο τις ανάγκες των πολλών, του λαού. Και όχι των λίγων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με επίσης ταξικό κριτήριο και προσανατολισμό, αυτό της υπεράσπισης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, πορεύτηκε σε όλες τις φάσεις. Με το ίδιο κριτήριο θα συνεχίσει, αν ο λαός δεν της κόψει τη φόρα. Και σ’ αυτή και σε όλους τους επίδοξους “σωτήρες”.

Αυτή είναι η σταθερότητα, η συνέπεια και η συνέχεια που υπόσχεται ο Μητσοτάκης. Να προχωρήσουν βήμα – βήμα οι στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης, που μαζί με τα άλλα κόμματα υπηρετούν. Και τελικά, όλοι μαζί να κουμαντάρουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, για να μην απειληθεί η περιβόητη «πολιτική σταθερότητα» του συστήματός τους.

Όσοι, λοιπόν, βλέπουν στο ΚΚΕ τη συνέπεια, την αγωνιστικότητα, τη μαχητικότητα, μπορούν να δουν ξεκάθαρα και τα δικά τους συμφέροντα στις θέσεις του ΚΚΕ. Γιατί αυτά και μόνο τα συμφέροντα υπερασπίζεται, με τις θέσεις και τις προτάσεις του, το ΚΚΕ.

Προτάσεις που με κάθε αφορμή, απορρίπτουν όλα τα άλλα κόμματα.

Ας τα σκεφτούν όλοι και όλες, λοιπόν, όλα αυτά.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, στους ανθρώπους της βιοπάλης που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι βέβαια τόσο γιατί τον εμπιστεύονται, αλλά ίσως γιατί πιστεύουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή και έτσι σκέφτονται ότι πιθανόν «δεν θα είναι και χειρότερα τα πράγματα από μια κυβέρνηση, όπως τη λένε, δήθεν προοδευτική, σε σχέση με αυτή της ΝΔ και του Μητσοτάκη»…

Ας προβληματιστούν όμως. Εκεί θα φτάσουμε; Να συγκρίνουμε την επιλογή ζωής που πρέπει να κάνουμε, κάθε φορά, με το …χειρότερο;

Ή να φτάσουμε να ζητάμε, να απαιτούμε το καλύτερο, αυτό που πραγματικά μπορούμε να απολαμβάνουμε σήμερα;

Αρχές του 2023 σε λίγο, ας σκεφτούν όλοι και όλες ότι αυτή η επιλογή, με κριτήριο κάθε φορά να αποφύγουν κάτι χειρότερο, μήπως απέτρεψε ποτέ μια τέτοια εξέλιξη; Ή αντίθετα την έφερε πιο κοντά και την γιγάντωσε, τη δυνάμωσε; Και πάντα από κάποιο λιγότερο κακό, πήγαμε στο χειρότερο;

Ακούμε τον προβληματισμό τους, τις σκέψεις τους. Ας σκεφτούν κι αυτοί όμως επίσης το εξής: Τι σχέση έχει η «πρόοδος, το «λίγο καλύτερο», με τους νόμους της κυβέρνησης του Μητσοτάκη, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ; Και δεν είναι και λίγοι αυτοί. Είναι οι πιο εμβληματικοί νόμοι που έχει ανάγκη φυσικά το μεγάλο κεφάλαιο και η τάξη του. Νόμοι φυσικά που θα τους εφαρμόσει, όποιος κι αν είναι αύριο στο τιμόνι της αντιλαϊκής διακυβέρνησης. Έτσι γίνεται πάντα, ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει, όμως κανένας δεν ξηλώνει ποτέ, το αντιλαϊκό, αντιδραστικό ρούχο που θέλουν να μας φορέσουν….

Τι σχέση έχει η «πρόοδος», με τις «αντοχές τις καπιταλιστικής οικονομίας», που όλοι επικαλούνται; Γιατί εκεί μέσα, σε αυτές τις περιβόητες αντοχές, έχει στριμώξει τις απαιτήσεις του λαού και τις διεκδικήσεις του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή το κίνημα, οι εργαζόμενοι να έχουν πάντα στα χέρια τους μια μεζούρα, αυτή των κερδών των καπιταλιστών. Που όταν δεν έχουν πολύ μεγάλα κέρδη, τότε μας λένε δεν «αντέχει η οικονομία» και την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με μείωση του εισοδήματός τους.

Τι σχέση έχει η πρόοδος με την «κοινωνική συνοχή», για την οποία ο Τσίπρας «ανησυχεί μη τυχόν και διαταραχθεί», και στην πραγματικότητα εγγυάται πως θα την εξασφαλίσει;

Για να καταλάβει κανείς τι υπηρεσίες προσφέρει στο σύστημα, πρέπει να ξέρει ότι τα λέει αυτά, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι σήμερα μπορεί να δημιουργηθούν ρωγμές στο σύστημα, αφού τίποτα δεν είναι ακίνητο. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται, πως δεν θα κουνηθεί φύλλο και φυσικά δεν θα απειληθεί η σταθερότητα αυτού του βάρβαρου συστήματος.

Βλέπετε λοιπόν πως από διαφορετικές αφετηρίες, και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγουν στον ίδιο προορισμό που έχει ανάγκη το σύστημα και η ελίτ που έχει την εξουσία: Στην περιβόητη στήριξή τους, για τη σταθερότητά τους, πάση θυσία.

Και όμως για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού η πραγματική πρόοδος σήμερα, είναι να συμβάλουμε όλοι, όλος ο λαός με την πάλη του, στην αστάθεια ενός τέτοιου συστήματος.

Η πρόοδος για τον λαό βρίσκεται στην χειραφέτηση από τα κάλπικα διλήμματα, στην αμφισβήτηση του συστήματος που γεννάει ακρίβεια, αυταρχισμό και πολέμους και στη συνάντησή της με την ανατρεπτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Γιατί η πραγματική πρόοδος, είναι η κοινωνία όπου ευημερούν οι πολλοί και όχι οι λίγοι. Είναι η σοσιαλιστική ελπίδα.

Ασπίδα για το σήμερα, ελπίδα για το αύριο, είναι το ΚΚΕ που με την πολιτική του πρόταση δίνει πραγματική διέξοδο στο λαό.

πηγή :902.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites