Πρέβεζα : Πρώτο βήμα για το ψηφιακό μουσείο πόλης – Συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας και συμβουλευτικής

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος συγκρότησε ομάδας εργασίας και συμβουλευτικής  με σχετική του απόφαση για μία διπλή αποστολή. Αρχικά η εν λόγω ομάδα εργασίας  έχει ως αντικείμενο τη μελέτη, επεξεργασία και επιμέλεια  των συνολικών δράσεων για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης καθώς και τη συμβουλευτική συνδρομή της ως προς τα εκθέματα στη δημιουργία  ψηφιακού μουσείο πόλεως.

Η ομάδα θα έχει ως έργο την επεξεργασία, την επιστημονική  τεκμηρίωση και υποβολή προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας  των προτάσεων και εισηγήσεων για την προετοιμασία και την εκτέλεση δράσεων σχετικών με το αντικείμενό της είτε της αναπτύξεως της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είτε της ολοκλήρωσης της λίστας των εκθεμάτων στο ψηφιακό μουσείο. 

Πρόεδρος και συντονιστής  της τετραμελούς ομάδας εργασίας ορίζεται ο αρμόδιος εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λεωνίδας Αργυρός  και μέλη  η κα Σέβη Κονταξή, επιστημονική συνεργάτιδα του δημάρχου η  κα Σπυριδούλα  Γεωργοκίτσου, εκπαιδευτικός – ειδική σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα πολιτισμού και η κα Μαρία Τούση, εκπαιδευτικός.

Τα μέλη της ομάδας εργασίας θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς χρηματική αποζημίωση ή  άλλου είδους αμοιβή,  ενώ η διάρκεια  των εργασιών της έχει ως χρονικό ορίζοντα την 31/12/2023.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας  κ. Νίκος Γεωργάκος ανέφερε:

“Αποφασίσαμε και προχωρήσαμε στη συγκρότηση  της ομάδας εργασίας και συμβουλευτικής από άρτια καταρτισμένα στελέχη τόσο σε επιστημονικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, η οποία έχει ως σκοπό να αναπτύξει, διευρύνει, εμπλουτίσει  και εναρμονίσει με τις καλές διεθνείς πρακτικές της εποχής μας τις δράσεις και το πλαίσιο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας  ενόψει και της ολοκλήρωσης των εργασιών για τη δημιουργία του Παιδικού  Τμήματος στο ισόγειο της “Θεοφανείου”, αλλά και να συμβάλλει συμβουλευτικά ως προς την επιλογή του περιεχομένου των εκθεμάτων του ψηφιακού μουσείου πόλεως το οποίο και θα υλοποιηθεί κατόπιν εγκρίσεως στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος στη δράση Έξυπνες Πόλεις.
Η ομάδα εκτός από το υψηλό επιστημονικό, επαγγελματικό και γνωστικό επίπεδο που τη διακρίνει απαρτίζεται από  άτομα που έχουν δυνατότητα αλλά και διάθεση να προσφέρουν  και είμαι πεπεισμένος ότι  το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο δυνατό”.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρεβεζα : Δημοσκόπηση για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στον Νόμο – Τα ονοματα που παίζουν

27/01/2023, 6:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έπεσε χιόνι στα ορεινά του Δήμου Ζηρού

27/01/2023, 2:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Καθίζηση προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις σε αγροτικό δρόμο της Καμαρίνας

27/01/2023, 2:03 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Και με τη βούλα παράνομη η απόφαση επιλογής Γενικού Διευθυντή από τη ΔΕΥΑΠ

27/01/2023, 1:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αποθήκη τυλίχθηκε στις φλόγες στο Νεοχώρι – Για εκρήξεις κάνουν λόγο οι κάτοικοι

27/01/2023, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ενοικιάζεται πολυτελές κατάστημα

27/01/2023, 11:00 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites